Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je tu těhulka co má těhotenskou cukrovku jako já? jsem v 28tt
Ahojky, přidám se
jsem ted taky ve 28tt a zjistili mi to před 14 dny, i když se pak hladina cukru vrátila do normálu, tak mi stejně nastavili dietu a je to na prd :-/
Ahoj já jdu na testy za týden tak sem zvědavá jak mi to víde to budu 23tt.
@Lenule15 taky mám přísnou dietu od pátku a je to děs
@sabinka098 tak hlavně ať ti to dopadne dobře
Mě by se líbilo, porodit přímo 5.5., ale to se mi určitě nepovede
a jakou jsi měla hladinu glykémie v krvi po testech,? já 9 mmol nebo jak je ta zkratka
a přísnou znamená jak moc přísnou? já jsem omezená 250g sacharidů denně
@Lenule15 to mě vůbec doktorka neřekla, jen že musím držet dietu a že by se mě mohlo narodit dítě přes 4 kg a to bych musela na plánovaný císař. jelikož jsem strašně drobná
Já měla těhu cukrovku a da se to zvladnout co bychom pro prcky neudělaly no ne???dnes už nemám nic dělaly mi testy takže je to super a aspon jsme tolik nenakynula a naučila jsem se spravně jíst
pokud budeš dodržovat dietu tak je to OK
Jj dělám to pro prcka
jo dá se to vydržet, ale ty začátky jsou hrozný (než si zvyknu)
@martas22 to víš, že to zvládneme, jde mi spíš o čokoládu, ta mi dost chybí
já ted hlavně musím sepisovat jídelníček a to mě neba ![]()
Já řešila těhucukrovku přesně před rokem a je to děs, ale je to potřeba. Určitě to zvládnete. Jinak je tu diskuze těhotenská cukrovka, kde najdete spoustu rad, tak kdyžtak koukněte. Mě tenkrát holky hrozně moc pomohly. ![]()
Mě nejde tak o čokoládu, ale tak celkově… to zapisování mě taky nebaví
Holky klid, po pár dnech užý budete vědět kolik toho jíst a zapisování nebude třeba. Vydržet se to dá, já jsem si pak dávala i jeden čtvrereček čokolády na den (měřila jsem si glykémii pravidelně a měla jsem odzkoušno, že 1 kostička u mě projde
)
A aspoň jsem tolik nepřibrala, s dvojčaty do 38tt jen 16 kg a po porodu jsem měla během 14 dnů vše pryč a pak ještě 6 dalších dolů ![]()
Ja jsem jela dle jidelníčku co píší na netu a ke konci jsme si dala i nějakej bonbonek a je fakt, že celej život jsme zapasila s vahou a nabrala jsem 12 kilo což před tím než mi ji zjistily jsme měla už 14 nahoru takže jsem ještě zhodila ha a 22 už mam dole takže jsem celkem spokojená, ale už opět žeru sladke
je to zezačatku peklo si pamatuju jak jsem měla pořad hlad a pak jsem si tak zvykla, že to bylo super a jak jsem po porodu ochutnala čokoladovej bonbon tak mi z něj bylo zle hi a to same s tučnym jidlem ![]()
S tím hladem to taky znám… vydržet ten začátek a pak už to půjde