Tejpování proti kolice, pro a proti

22
28.2.14 19:49

tejpovani proti kolice, pro a proti

Maminky, jakou mate prosim zkusennost s tejpovanim miminek proti kolice?..uz měsíc nas trapi koliky, celou noc nespime, malicka prokrici i 8 hodin a nepomaha nic, masaze, krémy na brisko, rektalni rourka, probioticke kapky, espumisan..teplé koupele, obklady… :?…vyzkoušeli jsme snad už vše…jediné co me jeste napadá je prestat pit mleko, vypiju tak pul litra denně, pry kojene děti mohou byt alergické na bílkovinu kravskeho mléka, ale pry jenom v malém procentu..nebo jsem četla o tejpovani, ale mame holcicku která vazi 4 kg a má měsíc a pul, tak se bojim u tak malého miminka, zda nemůže mít tejpovani nejake negativni účinky, jaké mate s tímto zkusennosti vy?.. A kdo by popřípadě mel tejpovani provadet, dekuji moc za všechny tipy už jsme z toho bolestiveho pláče a z nevyspani zoufalí vsichni… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
114
28.2.14 19:55

Tak to by mě zajímalo také. Synovi je 6 týdnů a jsem hotová spím 2 hodiny denně po 10-ti (20-ti) minutách. Vyzkoušeli jsme také všechno, mléko nepiju už týden a žádná změna :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
28.2.14 19:58

Ja nevim, co je to tejpovani, v tomhle ti neporadim. Mne mala trpela na koliku do dvou a pul mesicu a ja ji vetsinou mela u prsa, tim se uklidnovala, nebo jsem ji nosila v manduce, tam ji bylo teplo a dobre. A pak je dobry Karp a jeho metody, to jsi zkousela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
28.2.14 20:02

To jde? zatejpovat bříško? za zkoušku nic nedáš…určitě mu to nemůže uškodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.14 20:07

Jednou jsem viděla, jak to rehabilitační na bříško miminka lepila - byl to fakt novošek - a maminka si to nemohla vynachválit, že jim to opravdu pomohlo. Jen bych se opravdu nepouštěla do takové akce sama.
Trpaslíček nosila tejpy na palci a na nožičkách (z jiného důvodu) a byla docela dlouhá instruktáž jak to sundávat a i nalepení byla pěkná operace.
Určitě bych to vyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
28.2.14 20:13

@veeverka Zachránilo nás to před pobytem u Chocholouška. :lol: Malý prořval i 16 hodin denně, celé dny jsem jen nahřívala a masírovala bříško, dávala kapičky a lítala po laktačních poradkyních. Ještě dneska je mi z toho šoufl. Byla jsem fakt zralá na skok z okna. A pak mi v agentuře, ze které jsem si objednala na výpomoc chůvu, poradili tejpování. Do hodiny byl klid. Považovala jsem to za zázrak. Deset centimetrů pásky a dva měsíce utrpení byly pryč. Malý začal prdět a hlavně kakat sám (předtím jen s rourkou) a hlavně přestal tolik řvát. Konečně se totiž vyspal.
Rozhodně doporučuji. O žádných proti nevím. Jediné proti by mohlo být, že mi terapeutka, která ho tejpovala, na rovinu předem řekla, že je 50:50 jestli to zabere. Že to někomu prostě nepomůže. Ale těch 100 korun za to teda stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
28.2.14 20:16

Určitě zkus vysadit mléko, to jsi měla udělat jako první, a omezit mléčné výrobky - já zase totiž četla, že celá třetina kolik je způsobená právě alergií na kravské mléko, nebo laktosu… když mojí malé začaly bolesti bříška, jako první jsem vysadila mléko a pomohlo to… když jsem jeden den snědla celý hermelín, kousek nivy, a čokoládky Kinder, které obsahují hodně mléka, druhý den to byl horor, pak jsem omezila i ty sýry a opět to pomohlo… ono to totiž nemusí být přímo alergie, ale ta mléčná složka právě vytváří v žaludku a ve střevech pěnu která způsobuje to bolení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
28.2.14 20:29

Ahoj, za nás můžu jen doporučit. Dcera měla koliky do 6měsíců a jedinné tejpování nám pomohlo. Bříško jí zatejpovala fyzio, ke které jsme chodili vojtit. Zkusila to a pomohlo nám to mnohem víc než espumisan, nahřáté pecky apod. Zkusili jsme úplně všechno, ale malá má nejspíš intoleranci laktosy jako syn a proto ji bříško trápilo dlouho. Zlepšilo se to až s příkrmama. Všechny tři děti na to trpěly, připadala jsem si jak zombie. jo a nic jsem za to neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
28.2.14 20:31

Ahoj, mleko(kdyz ho piju ja) vadi memu kojenci do ted a to je mu pul roku a umi si pekne zatlacit na prdeni. U dcery nam taky nepomohlo nic, to byl asi spis stav duse, nez stav bricha. At mate brzy po kolikach :hug: O tejpovani nevim nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
28.2.14 20:36

@karwen píše že nepije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
28.2.14 20:45
@verrru píše:
@karwen píše že nepije…

Píše pravej opak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
28.2.14 20:46

Mužete mi prosím někdo polopaticky vysvětlit co to tejpování je? ještě jsem o tom nikdy neslyšela, malýmu je pět měsícu a taky ho pořád trápí bříško, po porodu to byl fakt očistec :pocitac: celý den pláč, nekojím, ale vylezl mu ve 3 měsících atopický ekzém, takže je asi taky alergickej na kravskou bílkovinu, taky jsem vyzkoušela několik kapek, probiotik, emulips, rourku, homeopatika, vše bez výsledku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
28.2.14 20:47
@Verunecka289 píše:
Píše pravej opak :kytka: [/cita
nj, sem slepá :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
28.2.14 20:54

@verrru :lol: stává se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
28.2.14 21:01

@střepina jsou to pásky co se lepí dětem - miminkám na bříško a jak dýchají tak jima ta páska pomáhá na koliky. škoda, že jsem to nevěřila dřív, určitě bych vyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí