Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám fakt průšvih
Včera večer jsme se vrátili z dovolené a já zjistila, že celý týden od úterý ráno do včera do večera tekl na zahradě NAPLNO KOHOUTEK. Ještě jsem na poslední chvíli zalevala zahradu a pak hodila hadici na zem - promluvili na mě děti - já šla něco řešit - a úplně jsem kohoutek zapomněla jít zavřít…takže tady 4 celé dny prostě jen tak tekla voda…
Má někdo představu, kolik tolik vody bude asi cca stát? Já teda vůbec, 100tis? 10tis? Celou noc jsem kvůli tomu nespala a do pondělí, než zavolám dodavateli mě asi chytne infarkt
Záleží na průměru a tlaku. Ale taková darda to nebude. Třeba 200-300 L za hodinu? Takže 7 kubíků za den třeba. Takže za ty 4 dny 28 kubíků. Což záleží na ceně u vás. Takže třeba někde mezi 2500-3000. Ale je to hodně od oka.
@krukynka my z kohoutku napustili za 2 hodiny bazén, co má 5 kubíků.. Takze těžko říct.. Kubík stojí cca 100 Kč.. Jako pár tisíc to asi bude
Koukni na vodoměr! Koukni, kolik bylo pri poslední fakturaci.
Můžeš zkusit za jak dlouho tou hadicí nateče třeba 10 litrů a pak propočítat kolik to bylo za 4 dny
Koukni se na vodoměr, odečti od toho poslední stav, vynásob cenou za kubík, odečti to, co jste od té doby zaplatili a mělo by ti to dát výslednou částku.
Jen pro příště. Každý měsíc si píši stav energií. Pokud by se něco stalo (byť i jen přeskočení čísel- stalo se známým), ať se máme od čeho odpíchnout.
Stav bohužel neznám… Určitě ne ten před odjezdem.
No, pokud paní naplnila bazén o 5 kubikach za 2 hodiny, tak mi to vychází, že za 4 dny proteklo cca 240 m3. Při cene 80,–/m3 je to 19.200,– To se nám ta dovolená prodražila.
Moc všem děkuji za poznatky. Trošku mě to uklidnilo, že to nebude v řádu statisíců. I když i tak je to teda darda. Štve mě to. Nemám ani náladu jít prát nebo se osprchovat ![]()
@krukynka píše:
Stav bohužel neznám… Určitě ne ten před odjezdem.
No, pokud paní naplnila bazén o 5 kubikach za 2 hodiny, tak mi to vychází, že za 4 dny proteklo cca 240 m3. Při cene 80,–/m3 je to 19.200,– To se nám ta dovolená prodražila.
Moc všem děkuji za poznatky. Trošku mě to uklidnilo, že to nebude v řádu statisíců. I když i tak je to teda darda. Štve mě to. Nemám ani náladu jít prát nebo se osprchovat
Ježiš, ale znáš snad stav pri posledním odečtu a taky průměrnou spotřebu v minulých letech. V kombinaci s tím, že koukneš na vodoměr teď budeš chytřejší než vycházet z informace „paní naplnila bazén…“.
@jita22 Průměrnou spotřebu znám, ale ne za situace že mi tady 4 dny tekla proudem voda. Mám tady 4 kufry oblečení, resty z práce a jsem v 8.měsíci. Momentálně je pro mě prinosnejsi za jak dlouho cca byl naplněný bazén o 5 kubikach a z toho to nějak odhadnout. Nepotřebuji to do halire přesně.
Tak záleží kolik stojí u vás voda. Koukni se na fakturu na stav v loňským roce. A koukni na vodoměr teď. A jednoduše si to spočítej. No blbý je, že teď chodej opisovat vodu a bude vyúčtování ![]()
@mackA159 píše:
Tak záleží kolik stojí u vás voda. Koukni se na fakturu na stav v loňským roce. A koukni na vodoměr teď. A jednoduše si to spočítej. No blbý je, že teď chodej opisovat vodu a bude vyúčtování
To je prej moc náročný.
Osobně nechápu že si někdo nevšimne že mu valí voda z hadice. ![]()
@krukynka píše:
@jita22 Průměrnou spotřebu znám, ale ne za situace že mi tady 4 dny tekla proudem voda. Mám tady 4 kufry oblečení, resty z práce a jsem v 8.měsíci. Momentálně je pro mě prinosnejsi za jak dlouho cca byl naplněný bazén o 5 kubikach a z toho to nějak odhadnout. Nepotřebuji to do halire přesně.
Ale paní může mít tlustější hadici a větší tlak. Takže je ti to k ničemu. Fakt nejlepší nápad je se podívat na poslední fakturu za vodu. Zjistíš tam stav a průměrnou spotřebu za měsíc. A podíváš se teďka na stav a dopocitas průměrnou spotřebu za měsíc a rozdíl bude to co vyteklo na zahradu a spocitas si to skoro přesně.