Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Fish píše:
Ahojdo letadla pro miminko můžeš mít cokoliv, jen při kontrole budou chtít aby jsi čaj ochutnala nic víc
Nikdy jsem to do sáčku nedávala a nebyl problém
Hezkou cestu
To můžu potvrdit
Dokonce mi nechali i pití pro tříletáka ![]()
Příspěvek upraven 19.11.13 v 13:17
@kuratkol píše:
My jsme leteli ted 8.11., v Praze nam pro malou pustili detske piticko. Pri ceste zpet z Londyna do Prahy nam ho nedovolili, ze pry povoluji jen kojeneckou lahev s mlekem.
V Londýně se nám stalo to samé, na jiném letišti jsme mohli mít cokoliv.
Já jsem vezla pro malého i mlíčko s kaší v originálním obale a ochutnat nechtěli. Chutnala jsem jen vodu v avent láhvi. Letěli jsme z Mnichova. ![]()
No, tak prave v tom Londyne mi take sebrali detske piticko. Ukecala jsem je alespon, at to vylejou a vrati mi prazdnou lahvicku, abych mela do ceho dat diteti pozdeji vodu ci dzus. byla to takova ta lahvicka typu Kubik, ale mnohem mensi. Asi jen na 200 ml.
Holky, děkuju
A tekutiny v kufru musím mít taky v tom sáčku?
@lenna1810 ne v kufru můžou být jen tak, ale já je dávám do igelitky, kdyby to prasklo a vylilo se to, ale povinnost to není.
Na to co si koupíš za kontrolou bych si dala pozor jestli letíš s přestupem. Nám se stalo, že jsme si koupily takhle pití až za kontrolou ve Vídni přestupovali a tam nám to sebrali
. Jinak si myslím, že strašně záleží jaké chytneš lidi na té kontrole, jak kde nás kontrolovali - někde víc někde méně, ale jestli kojíš tak máš pořád dost tekutin pro mimi tak bych se nebála a nijak to nehrotila
.
Ahoj, nikde se nemůžu dopátrat a nevím, jestli tomu dobře rozumím.. Všude se píše, že do letadla si můžu vzít tekutiny jen do 100ml v sáčku 1l. Znamená to tedy to, že jedna lahvička nesmí přesáhnout těch 100ml, ale můžu jich mít třeba 5 a nebo součet všech tekutin musí být 100ml?
Do letadla si můžeš vzít jen 100ml. To znamená, že si můžeš vzít jednu lahvičku se 100ml tekutiny.
@Nikkiia píše:
Ahoj, nikde se nemůžu dopátrat a nevím, jestli tomu dobře rozumím.. Všude se píše, že do letadla si můžu vzít tekutiny jen do 100ml v sáčku 1l. Znamená to tedy to, že jedna lahvička nesmí přesáhnout těch 100ml, ale můžu jich mít třeba 5 a nebo součet všech tekutin musí být 100ml?
Znamena to, ze soucet musi byt max litr (a flasticky nesmi byt vetsi nez 100 ml). Mezi nima samozrejme zadne horlaviny - pozor na spreje nebo lak na vlasy treba.
@Shreya ty jo, tak já doufala, že je to tak, že si jich můžu vzít víc. V těch různých článkách o tom jsem viděla obrázek, kde byl ten pytlík a v tom bylo asi 7 lahviček a na nich bylo napsáno 100ml. ![]()
Měla jsem jich víc, pokud se jedná o kosmetiku, ale chtějí to v průhledném obalu. Sáčky se dají koupit i na letišti. Do odbaveného kufru si můžeš dát co chceš.
Mě se děsně vždycky líbí, jak mi seberou flašku s vodou, protože je to výbušnina a vyhodí jí do obyčejného směsného odpadu
Fakt buzeranti.
Příspěvek upraven 03.04.16 v 20:11
@jenika1 Já právě letím jen na dva dny a beru jen příručák a jde mi právě o tu kosmetiku. Řikala jsem si, že když si vezmu tuhý deodorant, který má 45 ml a voňavku 35ml, tak už k tomu nic nehodím.. Ještě se teda zeptám jak pro blbce - projdu normálně např. s deodorantem, voňavkou, makeupem a řasenkou, jo? ![]()
@Nikkiia ano projdeš bez problémů. Také lítám na otočku na jednu až dvě noci. ještě si k tomu přidej pleťový krém. Na odlíčení si buď beru vlhčené ubrousky nebo mám miniaturu micelární vody. I deodorant můžeš koupit v malém balení. a make-up vozím vzorečky. Já mám i malá balení pleťových krémů a pasty na zuby. Tu běžnou pečující kosmetiku v malých baleních koupíš v DM na stojanu u kasy.