Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poraďte mi co zajímavého je v Telči a okolí pro děti i dospělé? A jaká je tam dobrá restaurace. Díky za typy
Nevim, jak male mas deti a jak zdatni jste turisti… Urcite stoji za to i obycejna prochazka po namesti, treba se tam muzete podivat na vez, pak bych navstivila i zamek… Kousek od namesti je pak nejake prirodni koupani, pokud me pamet neklame… Byli jsme taky na zricenine hradu Landstejn a na Rostejne… Pokud by vam nevadilo mrknout i dal, tak moc daleko neni Jindrichuv Hradec, Cervena Lhota… Ale to si myslim, ze je na vikend uplne zbytecne, ze je co videt i v Telci.
Jo, jeste me napada, ze na namesti byval nejaky spolecensky dum, kde byvaly vystavy a ruzne akce a hry pro deti…
Ale uz je to par let zpatky, takze kdo vi, jak to tam funguje.
Co se tyce jidla, tak to neporadim, to uz si nepamatuju. Vim ale, ze jsme byli spokojeni s pizzerii i jednou restauraci na namesti…
V Telči je toho mnoho.. tak třeba nový Panský dvůr kousek od náměstí kde se nachází horolezecká stěna, dětské hřiště a zvířata a mnoho dalšího…
ovšem záleží na věku dětí v létě je kolem Telče veliká možnost koupání v rybnících.
(Roštýn, Velký pařezitý (Řásná) a mnoho jiných stačí se jen poptat). Z památek např.: Telčský zámek, zřícenina hradu Landštejn, hrad Roštejn, podzemí, muzeum atd.. V létě jspu zde také Prázdniny v Telči (Folkové léto) kde je program pro děti i pro dospělé… tak pro děti třeba divadla, čtení a další… Pro dospělé večerní koncerty na zámku (Druhá tráva, Žalman a spol, Lenny aj ) Prázdniny trvají 14 dnů… Z restaurací je super,,Amigo'', Pizzerie Marečková a Café Olivia (italský styl ):33
Doufám že jsem Vám poradila ale opravdu u dětí jsem nevěděla věk tak se omlouvám
! ![]()
Co se tyka ubytovani a stravovani - jedine kde jsme byli opravdu spokojeni byl hotel anton.
pamatky a aktivity viz komentare vyse
Oživuji - aktuální typ na dobrou restauraci nebo i cukrárnu v Telči? Díky
Já jen můžu NEdoporučit restauraci Na Kopečku. Heské prostředí ale velmi mizerná kuchyně. Nebo měl jen kuchař špatný den.
Ahoj. já z Telče pocházím a hlavně tam stále jezdíme za mýma rodičema. Takže v Telči žádné přírodní koupaliště nebylo a není. Ale je teď nově v Třešti. Což není daleko od Telče. Dobrá cukrárna- pro nás i naše známé je Celerin na náměstí. Opravdu vynikající zákusky.
Od 1.6. otevřely podzemí pod zámkem (tam jsem ještě s rodinou nebyla)
a pak je otevřené podzemí pod Lidovou školou umění- což je taky na náměstí- tam jsme byli, ale pro mě nic moc… Pak určitě s malýma dětma do Telčského domu na náměstí…děti to tam baví a je to tam moc hezké. Pak teda samozřejmě zámek, dvě věže…a pak ten Panský dvůr, jak už tu taky bylo zmíněno:-)
Dobře vaří u restauraci u Marušky, u Švejka, U Zachariáše…je to všechno na náměstí…tak doufám, že budete spokojení:-)
@lucik2011 neříkám, že jiné kavárny a cukrárny jsou špatné, ale je pravda, že cukrárna Celerin má výborné zákusky. Taky doporučuju. Restaurací je tam plno, tipy tu padly, já sama nevím, kterou bych doporučila, i když jsem v pár z nich byla. Zkuste a uvidíte ![]()
Jinak pokud partnera zajímají stará auta apod., můžete navštívit Muzeum techniky. Jsou tam i historické kočárky ![]()
@baculkaji s tím koupalištěm. Přírodní tam sice není, ale pěkná voda je v Malém a Velkém Pařezáku. Vhodné koupání i pro děti. Není to teda přímo u Telči, musí se kus autem (Řásná).
Pomka: no tohle vím, ale jedna holka hned v druhém příspěvku psala, že je kousek od náměstí…což opravdu není:-)
@lucik2011 super cukrarnicka je v rohu na namesti, na te strane namesti, ktera je dal od vody. Uplne v rohu pidi cukrarnicka, ale zakusky fantasticke. Je tam i maly hotylem nad cukrarnou.
Jak psaly holky vyse, Celerin se to tam jmenuje.
A kozsek od vlakoveho nadrazi je rozhledna, zanivni, kovova, hezky vyhled na mesto.
Nám moc chutnalo u Švejka a Zachariáše. Černému orlovi bych se obloukem vyhla
.