Telefonická reference
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
V drtivé většině případů se sice vyžadují reference, ale málo kdo tam volá - zejména pokud nejde o nějakou důležitou či exoponovanou pozici.
Především to na pohovoru nijak nezdůrazňujte, jinak se do toho zamotáte a bude to působit divně.
Nejjednodušší je na nadřízeného dát do referenci jen mail a nebo takový telefon, který se na kolegyni nepřepíná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na kolegyni se přepínají všechny telefony a pozice je to právě dost lukrativní. Nebojte, na pohovoru jsem to nezmiňovala.
- Citovat
- Upravit
Dávala jsem spíš osobní kontakt, když jej dotyčný využíval veřejně k práci, než linku, kterou může zvednou kdokoli.
Nicméně, on tam stejně většinou nikdo nevolá.
Je asi jedno, jestli na to má právo nebo ne, když bude chtít, tak to udělá a poškodí tě, pak už bude jedno, jestli to bylo správné nebo ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 99% případů tam stejně nebudou volat, takže bych byla celkem v klidu, když bylo nutné udávala jsem e-mail a ne telefonní kontakt.
- Citovat
- Upravit
Asistentka generálního ředitele a koordinátorka projektů. Je to dost mazec, ale hodně mě to baví. Mail jsem dala.
- Citovat
- Upravit
Testy na pohovoru jsou vždy a naprosto běžné. Stejně jako jsou běžné dvou a vícekolové pohovory. Zrovna dneska jsem jsem na jednom byla a v pátek mě další dva čekají.
Snad něco vyjde.
- Citovat
- Upravit
Muj sef sam obvolava reference a taky mu uz nekolikrat bylo volano na byvale kolegy. Myslim si, ze ted je to mnohem castejsi nez driv. Ale cekala bych, ze pokud se napise jmeno chlapa a telefon a vezme to za nej jeho asistentka, tak se nikdo na reference nebude ptat.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, prosím o názory:
Odešla jsem ze zaměstnání a nyní si hledám nové. Na všech pohovorech po mě chtějí reference, tak uvádím kontakt na bývalého přímého nadřízeného. Se šéfem jsme se rozešli v dobrém. Problém je paní, která tam pracovala na stejné pozici přede mnou a teď mě zase vystřídala - nesedly jsme si, máme velice špatné vztahy.
Jde o to, že když šéf nevezme telefon, tak se to automaticky přepne na ni a já nevím, jestli náhodou nepodává nějaké informace o mě ona, případně jestli mě nějak nepomlouvá. Reakce z šéfovy strany se nebojím, ten by mě pochválil, nicméně pokud se k němu ten telefonát ani nedostane, tak nemám šanci.
Chci se tedy zeptat: Má kolegyně právo o mě podávat reference? Případně když do firmy volá člověk z HR, tak bude s kolegyní mluvit nebo bude trvat na tom, aby mluvil s přímým nadřízeným?
Díky moc za reakci (raději anonym)