Televize - LCD nebo plazma?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
JaSe
24.5.10 18:50

Televize - LCD nebo plazma?

Ahoj,
pomalu mi odchází stará televize do věčných lovišť. Až odejde nadobro, budu shánět novou. Jaká je lepší, LCD nebo plazmová? Brácha radí LCD (dělal dřív v elektru), bývalý manžel radí plazmu, protože jí má doma. Potřebuji televizi řádově za 10-12 tisíc, maximálně do 15 tisíc. Vůbec se mi teď taková investice nehodí, ale nedá se nic dělat.
Osobně se přikláním spíš k LCD.
Děkuji za doporučení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
24.5.10 19:03

Na LCD se dá čučet jen z omezeného úhlu, tzn musíš sedět před ní, plazma zase hodně žere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
24.5.10 19:21

No s tím LCD to není tak pravda záleží na výrobci, určitě je to důležitej parametr kterej je třeba při nákupu sledovat máme doma LG a můžem na to vklidu koukat odkudkoliv z úhlu ze kterýho je hůř vidět bych neviděla pořádně na žádnou televizi, takže rozhodně si nějakou vybrat, okoukat někde v obchodě a pak klidně objednat přes net bývají tam dost často o hodně levnějíší. Pokud máš limit 10-15 tisíc tak nebudeš mít problém vybrat nějakou dobrou. Jinak má drahá polovička to hodně zkoumala a celkově jí vyšly v každém případě lépe LCD. A hlavně když jsme vybíraly TV my tak všechny plazmy příšerně zrcadlili takže to bylo pro nás hodně velké mínus, takže taky záleží kde budeš mít TV doma umístěnou.

Příspěvek upraven 24.05.10 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.5.10 19:21

Musím, nesouhlasit, máme LCD a jde na ni bez problémů koukat z jakéhokoliv úhlu , prostě všechno je vidět, jako bys byla před ní. Plazmu má švagrová, co vím více žere a vyzařuje více tepla. Ještě mi manžel radí, že nejlepší jsou LED televize, ale ty jsou dražší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
24.5.10 19:24

No podle DTestu zas taková výhra zatím LEDky nejsou, rozhodně ty výhody zatím nepřevyšují tu jejich současnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
24.5.10 19:38

ahoj,
přidávám se k názoru ,že asi zatím nej jsou LCD.
Máme LG a spokojenost maximální.

• Citovat
  • Upravit
27002
24.5.10 19:43

My toto taky řešili nakonec jsme koupili plazmu panasonic viera a maximální spokojenost…lcd oproti ní měla v obchodě horší obraz i prodavač nám spíš doporučil plazmu(nebyla dražší než lcd cenově byly stejné).my bychom určitě neměnili za LDC:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
24.5.10 19:43

Jedině LED :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
24.5.10 19:50

Brácha říkal, že plazma dobře topí :lol: .
Na televizi se nebudu dívat vždycky jen zepředu, často dělám účto na PC a mám k tomu puštěnou televizi, tak abych viděla, co se tam děje, dělám vlevo hleď? :lol: .
Televizi mám v rohu tak, že společně s tím rohem to je trojúhelník. Tak alespoň mám větší vzdálenost na koukání. Dívat se na ni budu tak ze 4 metrů. Jaké menu má ta LG? Naši si koupili Samsung (táta se přes bráchův odpor nechal ukecat od prodejce) a brácha říkal, že to má hrozně hloupě udělané menu.

• Citovat
  • Upravit
JaSe
24.5.10 19:52

Na LEDku fakt nemám :cert: :lol:

• Citovat
  • Upravit
480
24.5.10 19:54

LED TV jsou opravdu nejlepší. Pokud však chceš vybírat mezi LCD a plazmou,tak jedině LCD, neboť má podstatně delší životnost.(předpokládám, že nejsi takový maniak jako můj muž, co má novou TV každé 3 roky) Co se týče toho koukání téměř z boku, uvádí se u nich údaj ve stupních. Většina z nich už dnes má 178 stupňů, takže se na ty lze téměř z boku koukat v pohodě. Za nás mohu doporučit Sony Bravia, máme dvě a musím přiznat, že manža to má pod kontrolou a je to paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
24.5.10 19:58

My máme na „skarletce“ menu dobrý, jediný co mě na ní deptá je že nejde vypnout startovací zvuk (nebo jsme na to dodnes nepřišli a že jsme se snažili, už ji budeme mít skoro dva roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sebross
24.5.10 20:18

My mame LCD televizi na otocnem a vysouvacim rameni, takze idealni at sedis, kde sedis. Ze strany jsem to popravde nesledovala, to snad ale nejde u zadne tv. LCD ma delsi „trvanlivost“, min zatapi, ma ovsem horsi obraz pri sportu ci jakemkoliv rychlem pohybu oproti plazme (vsimne si toho ale jen zapaleny technicky typ). Uskalim LCD je ale „mekky vnejsek“ - ver, ze dite ti to muze velmi snadno poskodit. Plazma tedy vic topi, ma kratsi trvanlivost, protoze pri promitani vybuchuji jakesi male castecky v obrazovce (to nam bylo vysvetleno, na odborny pojem si nepamatuji). LED jsou prima, ale to bych v tom pripade cekala na 3D LEDku, ktera prave vychazi (ovsem do 15 000,– se momentalne nevejdes)!!!

• Citovat
  • Upravit
17609
24.5.10 20:37

My jsme TV řešili před časem, takže je možné, že info už je zastaralé, ale tenkrát nám bylo řečeno, že plazma je lepší nad 100cm a LCD do 100cm. U plazmy se může stát, že když budeš koukat třeba jen na Novu, tak se ti to jejich logo „vypálí“ a když pak /samozřejmě po dlouhé době/ přepneš, tak ho uvidíš i na jiných programech.
Ale zase známá si koupila plazmu právě kvůli sklu - jak tu někdo psal, že to hází prasátka - má žívé děti, tak se bála, že by jí LCD zničily.
My máme Samsung LCD a nestěžuju si ani na menu, jen start TV je pomalejší.
Upřímně vůbec nejlepší je vyrazit do velkého elektra ala Datart apod., protože tam mívají puštěné všechny TV s jedním obrazem a tam teprve člověk vidí ty rozdíly, třeba ukrutně drahá Panasonic Viera měla výrazně horší rozlišení než Samsung nebo LG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
24.5.10 20:59

já tedy taky hlasuju pro LCD. A značku jsme vybírali tak, že jsme vlezli asi do 3 prodejen elektra, zhodnotili a porovnali obrazy jednotlivých tipů a nakonec vybrali ten, který se nám líbil nejvíce. Doma jsme sedli na net a našli obchod, kde jsme oproti kamennému obchodu ušetřili 7 tis :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí