Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, potřebovala bych prosím poradit a slyšet názor ostatních. S gynekologem bohužel moc řeč není. Před rokem jsem si nechala zavést hormonální tělísko Kyleena. Předtím jsem brala cca 8 let prášky. Zavedení tělíska bylo šílený, v životě jsem nezažila takovou bolest a to nejsem žádnej cíťa. Další týden jsem nebyla schopná fungovat, jak moc mě bolel podbřišek a dva měsíce krvácela. Údajně tělísko sedí dobře, ale mám nějak zahnutou dělohu, doktor nebyl schopný mi to neodborně vysvětlit, abych pochopila, co to je.
Každý měsíc před menstruací trpim, nikdy jsem neměla bolestivou menstruaci. Pak týden špiním nebo slabě krvacím a po týdnu beru prášky, aby mi to vůbec skončilo. A takhle každý měsíc. Furt jsem neuvěřitelně nafouklá a padají mi vlasy. Je to normální nebo byste si nechali tělísko vyndat? Čím se případně chránit? Samozřejmě bych ráda co nejméně škodlivou variantu. Prášky a tělísko už nechci. Koukala jsem na pesar, nemáte zkušenosti? Mockrát děkuju. ÚPRAVA: je mi 23 a děti zatím nemám🙈
Příspěvek upraven 10.06.24 v 09:33
Ahoj, nepises nic o tom jestli jsi napr po detech (coz mozna mohlo mit vliv na zavedeni, aspon se to rika)… s teliskem zkusenost nemam, ale nechala bych ho vyndat, nejak ti to nesedi…
k jinym formam ochrany, ja skoncila s hormony kvuli migrenam, ale predtim jsem mela vaginalni krouzky, s temi jsem byla velmi spokojena… smolik…
takze jsem zkusila pesar, ehm, zde teda ty porody jsou uz dulezity, jednak se posle toho vybira velikost (diafragma je uni) a pak stav spodku, ja mam po porodu prolaps, no a tak se to povedlo fakt spravne nasadit jen obcas… a spermicidy k tomu, muzou zmenit mikrofloru pochvy, coz me nevadilo, ale nekomu ano… no a teda ta predpriprava, spontalnost sla do kytek
tak u nas se to vyresilo zakrokem u chlapa a jsme spokojeni oba
takze jsme opet u tech deti ![]()
@nikol1512 Ahoj.
Myslíš že v nouzi by si to člověk doved vyndat sám? Kdyby nemohl k doktorovi? (byl někde odříznutý v zahraničí apod.). Nebo bys s tím uvázla v sobě a musela prostě trpět?