Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chci Vás poprosit o radu. od 10.10 mám zavedené tělísko, bylo mi zavedeno hned po ms, tu jsem dostala 3.10 no a od toho zavedení tělíska jsem cca 5 dní krvácela celkem dost pak to přešloa když to bylo jako krvácení po ms tak se to bere jako asi krvácení po zavedení tělíska nebo zase jako menstruace? Nejde mi o otěhotnění to ne 7 měsíční prdolka malá stačí zatím, ale jen tak pro pořádek at vím kdy mám ms asi zhruba čekat,v cyklu jsem měla vždy ráda přehled
No a pokud jsem to pochopila dobře tak tohle nehormonální tělísko slouží pouze jako bariéra spermijím dostat se k vajíčku takže u toho může probíhat normálně ovulace že? Jde mi o to že mě dnes sem tam pobolívá v pravém podbřišku co ž mi dělá jak u menstruace tedy před nebo i ovulace docela jsem vždy trpěla na ovulační bolesti. nebo je možné mít 2 menstruace za sebou jako že jedna normál skončila a po zavedení zase začalo krvácení?? To je asik blbost co poradíte? Díky moc
Nepíšu to schválně jen k nám do dubňátek do diskuse protože bych chtěla více názorů ![]()
Menstruace bys měla mít za 28dní po poslední mestruaci, takže krvácení po zavedení bylo v rámci toho, že ti bylo zavedeno. Já třeba špinila i 14 dní, pak se to uhnízdilo, a dál už jsem měla jen pravidelné menstruace. Pobolívání může být způsobeno tělískem, je to v podstatě cizí předmět v děloze, takže se brání. Jinak, je to nehormonální tělísko, brání početí tím, že zabraňuje se vajíčku uhnízdit, a měděný drátek usmrcuje spermie. Ale procento selhání tam je. Já měla tělísko před druhým těhotenstvím, pak si ho nechala vyjmout a trvalo půl roku než jsem otěhotněla. Ted ho mám po porodu zas a nemám nejmenší problém, jen to, že menzes trvá déle a je silnější