Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, věřím, že se tu najde někdo se stejným problémem 😃
Na ukazováčcích a prostředníčcích mám šílené slabé, lámavé nehty, třepí se, když je zmáčknu, tak se úplně ohnou. Ostatní nehty jsou ok. Nosím je furt krátké, brala jsem Biotin, ale to nefunguje.
Nemá někdo rady, nebo tipy?
Mi příjde že mi nepomohlo vůbec nic…jedla jsem biosil, dávala různé zpevňující laky, výživy… a nic. Až jsem začala chodit na gelové nehty je to super. Už chodím asi 10roku. Dělá mi tedy jen gel na moje nehty, krátké, tenké víceméně nejde poznat, že jsou to gelové nehty.
@KKK85 píše:
Mi příjde že mi nepomohlo vůbec nic…jedla jsem biosil, dávala různé zpevňující laky, výživy… a nic. Až jsem začala chodit na gelové nehty je to super. Už chodím asi 10roku. Dělá mi tedy jen gel na moje nehty, krátké, tenké víceméně nejde poznat, že jsou to gelové nehty.
Ja treba v praci mit gelovy nesmim, takze na prd.
Mam stejny problem jako zakladatelka. Bohuzel jsem si je celý zivot kousala, takze jsiu všechny strasne slabe. ![]()
Měla sem období, kdy nepomohlo nic. Takže sem na nehty chodila. Teďka ani nevím, mám je krátké, sem na RP a pak asi začnu zase chodit na nehty, jak se vrátím do práce ![]()
Mně nepomohlo vůbec nic. Chodím taky na gelovky
Jinak bych měla ruce naprosto nekoukatelný ![]()
Vyzkoušej Sililevo, je to taková vodička, mně to pomohlo, když jsem sundala gelovky. Ony ten problém jen zaplácnou, po sundání je to ještě horší. Možná taky najít nějakou dobrou manikérku, aspoň třeba na klasickou manikúru. Já po sundání dávám už jen gellak a ze začátku byla hrůza mít jen svoje nehty, ale vypiplaly jsme to a teď už se na to s tím gellakem dá i koukat
ale je to běh na dlouhou trať.
Na krehke a tenke nehty se mi osvedcil Vapnik pro nehty od Four Seasons. Je to lak, stoji cca 70,– a sezenete v lekarne. Samozrejme i nejaky pripravek k vnitrnimu uziti typu biosil atd.
https://www.drmax.cz/…nik-na-nehty?…
@KKK85 píše:
Neuvažovala jsi o pícce a dělat si nehty sama? Kdysi jsem ji měla a hrozně mě to bavilo si je dělat sama, takový nedělní rituál jednou za pár týdnů.
Už tedy gelovky nenosím, ale dělat si manikúru mě baví pořád.
Díky všem, zkusím ještě ten vápník na nehty.
Nosila jsem gelovky asi půl roku, pak gellak a po sundání to byla katastrofa, myslela jsem že si je zalepim náplastí dokud to nebude ok 😂
@broskvová zmrzlina píše:
Neuvažovala jsi o pícce a dělat si nehty sama? Kdysi jsem ji měla a hrozně mě to bavilo si je dělat sama, takový nedělní rituál jednou za pár týdnů.Už tedy gelovky nenosím, ale dělat si manikúru mě baví pořád.
Já bych to asi neuměla… neuměla jsem si ani svoje nikdy pěkně opilovat… Chodím jednou za 4 týdny.. mám super paní. Už chodím na nehty asi 13 roku.
@Asiina píše:
Díky všem, zkusím ještě ten vápník na nehty.
Nosila jsem gelovky asi půl roku, pak gellak a po sundání to byla katastrofa, myslela jsem že si je zalepim náplastí dokud to nebude ok 😂
tak já už chodím 13 let v kuse a nemám v plánu vůbec přestat… stačilo v covidu jak jsem nebyla už nevím 2-3 měsíce au au…
@KKK85 píše:
tak já už chodím 13 let v kuse a nemám v plánu vůbec přestat… stačilo v covidu jak jsem nebyla už nevím 2-3 měsíce au au…
Aspoň je budeš mít vždycky hezké 😁 mně jak to odrůstalo po sundání, zatrhávaly se mi úplně o všechno a trvalo to tak 3 měsíce, než byly komplet odrostlé. A musela jsem je stříhat až ke kůžičce, to byl pěkný nezvyk po té době s dlouhými nehty 😃
@Asiina píše:
Aspoň je budeš mít vždycky hezké 😁 mně jak to odrůstalo po sundání, zatrhávaly se mi úplně o všechno a trvalo to tak 3 měsíce, než byly komplet odrostlé. A musela jsem je stříhat až ke kůžičce, to byl pěkný nezvyk po té době s dlouhými nehty 😃
Jooo tak to mám v plánu… zatím krize není u nás finanční, ale kdyby něco zase nehty by asi byli to první co bych musela zrušit.. snad na to nedojde. Zatím si nehty vedu v pevných platbách ![]()