Tep v těhotenství - 1.trimestr

Anonymní
12.1.25 23:18

Tep v těhotenství - 1.trimestr

Ahojky. Mela jste uz prosim některá v prvním trimestru vyssi tep kvůli těhotenství?
Ja jsem v 9. týdnu a uz ho mam vyšší. Zda se mi to strasne brzo???!
To ze se tep zvyšuje vim, ale vetsinou to ctu ze az tak kolem 20. tydne (nekde jsem cetla, ale spis výjimečně, ze treba uz ve 14tt).

Ja teda nikdy nemela uplne super tep, vzdycky jsem ho mela trochu vyssi, ale ted mam v klidu tak bezne 90-110.Pri chůzi i 130-140 a nekdy mi to i jen tak vystřeli na tech 130 (stane se mi to tak 1× za den) i kdyz jen sedím.
Obcas se teda stane ze mam v klidu i 80-85, ale to spis musim ležet na gauči a koukat na tv, skoro spim 😀

Je tedy možné abych v 9.tydnu uz takovy tep mela?
Jestli to vubec souvislost s těhotenstvím.

Jinak těhotenství mam skoro bezpříznakové, nějaké zvraceni a extra silné hnusne nevolnosti nemam. Jen me občas chytne bolest podbřišku.
Je mi 23, jsem prvorodička a jsem celkem hubena (trpaslík uplne nejsem). Tak to jen neco malinko o me a mém těhotenství. 😀

Co si tedy o tom tepu prosim myslíte?

Říkám si ze kdyz uz ted ho mam takhle, co budu delat treba v tom 20.tydnu? 🤦🏼‍♀️

Dekuji :kytka:

Příspěvek upraven 12.01.25 v 23:29

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16296
12.1.25 23:25
@Anonymní píše: Více

Netuším, já tep neřešila ani před těhotenství, ani během, ani po :nevim: Ale nemyslím si, že bys měla nějaký vysoký, nebo jiný, než by měl být :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
12.1.25 23:45

Ja mela tep okolo 113 večer a pres den nevím ja byla doma na rizikovém ale k večeru mi bývalo zle motala se mi hlava a tak sem měřila tlak a k tomu i tep takže i v klidu jsem Nela 113 ale nikdy se nad tím nikdo nepozastavil a to sem hlídaná na kardiu …pokud máš pocit ze by ti srdce mělo vyskočit z těla nebo nějaký pocit ze třeba dvakrát bouchne rychleji a pak zase třeba vynechá tak bych to řešila a jinak bych se nestresovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 23:52
@Sisi 14 píše: Více

To ze bouchne rychleji několikrát za sebou a pak jakoby nic, nebo ze silně bouchne jak kdyby mi dal někdo pěsti na to misto, tak to mam 😬
Asi nejake Extrasystoly?
Jednou mi praktik dělal ekg (takovy to asi dvouminutový) a ze nic nevidi. Šla jsem totiž s tim, ze mi právě nějak divně bouchne srdce - jeste před těhu to teda bylo. No a rekl ze ekg je ok a ze to mam ze stresu a byl semnou hotov.
Ale nevim z jakého stresu teda uprimne? 😂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.25 06:05

To máš asi data z chytrých hodinek? Asi to není rada, kterou chceš slyšet, ale se začátkem těhotenství jsem je odložila a beru jen na procházky, a ani to vždy ne, abych se pořád nepozorovala a nehlídala. Pokud máš tlak a tep v pořádku na kontrolách, neřešila bych to. A EKG bys stejně v těhotenství měla absolvovat znovu.
Jinak možné to asi je. Mně třeba hodinky měří i VO2 max a poznaly těhotenství dřív než já, z „ničeho nic“ mi tahle hodnota padla asi o 2 body dolů a asi za 2 dny jsem měla pozitivní test.

• Citovat
  • Upravit
220
13.1.25 08:48

A nemáš třeba nižší tlak normálně? Mám také vyšší tep, celé tětotenství, teď jsem 24tt a v klidu na gauči většinou kolem 90, měla jsem to tak i minule, ale tlak když si měřím tak normálně 90/60, po fyzické aktivitě těch zdravých 120/80. Doktorka se nad tím nepozastavila, jenom říkala že ten vyšší tep právě většinou souvisí s nižším tlakem a že to tak někdo prostě má, srdce nepumpuje naráz takový objem, tak to dohání tím, že jede rychleji🤷‍♀️ Jinak až na nevolnosti je těhotenství (ťuk, ťuk) zatím ukázkové, miminko roste jak má, screeningy v pořádku, všechny ostatní výsledky také, tak bych si z toho hlavu nedělala🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí