Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, chci se zeptat jestli má někdo stejný problém a jestli ho nějak řešil. Malému budou na konci dubna 3 měsíce to znamená, že se narodil na konci ledna. Celou dobu do teď jsme každý den minimálně dvakrát drandili venku. Malej i doma má celkem studenej odchov cca do 20°C. Ale teď v tomhle počasí se s ním nedá venku být. Malej je spocenej, je mu teplo a brečí ( a to má na sobě jen body a polodupačky a přikrytej jen plínou. Jezdím s ním pokud to jde jen ve stínu a tam je to lepší, ale nedá se to pořád. Máte někdo stejnou zkušenost?
@habina holt je citlivější na teplo, my jsme měli tři měsíce v polovině dubna a taky ještě moc nevím, jak ho oblíkat
Rozhodně ho nechci nechávat spocenýho, to mi přijde ještě horší, než kdyby mu byla zima.. Zkusila bych body s kr. rukávem a nepřikrývat, prostě vyzkoušet a uvidíš.
A nevadí mu spíš sluníčko v očích??? Když byla dcera malá, měla v kočárku připevněný slunečník…vždycky otočený tak, aby byla ve stínu…některý mámy se mi doslova smály
že má slunečník a svoje mimina vystavovaly sluníčku…co to udělá s očima miminka si asi nikdy nepřečetly… ![]()
Tak třeba mu vadí sluníčko…ono není nic moc ležet v kočáru a koukat do slunce…i přes zavřená očíčka to bolí, co teprve, když je otevře…to musí být perda…
Sluníčkem to nebude přes korbičku mám plínu, kterou operativně zakrývám sluníčko které svítí do kočárku. Spocenýho ho taky nechci nechávat. Tak radši teď spíš chodíme spát domu i když je to škoda když venku je tak „hezky“.
Otázkou je, jestli brečí, protože je mu horko a potí se, anebo se potí tím jak pláče, protože mu něco vadí, třeba to slunce, jak psala @Jitka1976 . Moje dcera se teda dodnes při pláči z jakékoli příčiny splaví jako valach v zápřahu.
Nepřipadá mi pravděpodobné, že se takhle malé dítě dokáže při 20°C zpotit v jedné vrstvě oblečení… ale můžu být samozřejmě úplně vedle. ![]()
Zkus vyzkoušet podložku z ovčí kůže… Ono to nevypadá, ale ta ovčí vlna udržuje optimální teplotu, proudí v ní vzduch a dítě se tolik nespotí. Máme jí v autosedačce, v zimě v létě.
Nicméně na spaní bych s miminkem jezdila domů (záleží teda, jak dlouho spí, kvůli půl hodině asi ne), já potřebuju na spaní klid
Ale každé dítě je jiné ![]()
Zrovna chci psat o ovcim kozisku, je fakt na poceni super. My jsme ted na 14 dni v cechach, takze tu mame v podstate zimni veci, kozisek mi moc chybi.
Taky mam s prckama stejný problém a hned blinkaj jak se prehrejou - jeste ze zítra se ma ochladit.
Ahoj mám to hodně podobné doma, taky,,studený odchov,, venku jsem to vyřešila tak že má na sobě jen body s krátkým když je tak na 24 stupňů, a je plně spokojený aspoň zatím
Dnes už to bylo lepší. Sice já byla pořadně promočená, ale malej byl spokojenej. Holt si budeme muset zvykat. A děkuju za nápad s tou podložkou z ovčí kůže. V autosedačce bývá taky dost propocený zespod ![]()