Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pomoc pomoc pomoc, prosím, poraďte mi někdo, co si mám sakra koupit za teploměr, aby alespoň plus minus změřil dobře teplotu? Rťuťový fajn, ale neaplikovatelný na roční mrně. Už mi z toho hrabe, koupila jsem Teploměr Thermoval Rapid Flex s ohebnou špičkou, katastrofa, ten mi s přehledemnaměří 35,5,ikdyž hořím a vařím, ušní braun termoscan, ten na dvě měření v uchu za sebou s přehledme naměří 38,1 a hned na to 39,6, tak jsem koupila čelní mocrolife nc-100, prý skvělé recenze, tak ten měří sice 10měření za ebou stále stejně, ale klidně 38,5, když nám nikomu nic není, ten je přesný plus minus autobus, navíc malá z toho modrýho světýlka chytá amok. Chtěla bych těploměr, u kterého bych věděla, že je ta teplota správná. Malá je nemocná, úplně hoří, jeden naměří 36,6 v zadku, ušní 38,1 nebo 39,6, čelní 3× za sebou 39,8, sakra sakra sakra, to je přeci rozdíl. Poraďte teploměr, co prostě funguje dá se s ním rychle a přesně změřit roční dítě s horečkou ![]()
No, já i malé děti měřila rtuťovým teploměrem v podpaží… teď bych tedy šáhla po lihovém, když rtuťové se už neprodávají. Normálně jsem děti vždycky držela na klíně nebo vedle nich ležela v posteli a ručičku s teploměrem jim přidržovala a snažila se je zabavit.
Me se nejvice osvědčila Rychloběžka-klasický teplomer, ten zmeri teplotu behem chvilky. U nas to bylo i o to snazssi, ze malej s merenim teploty v zadku nemel problem a vzdy drzel.
Ja tem digitalnim vubec neverim.
To u naší malé neprojde, vidí cokoliv, co zdánlivě připomíná teploměr a ječí, sedět s ní 5 minut na klíně a držet jí ručičku, to je zhola nemožné.
Mám Hartmann s ohebnou špičkou do zadečku a myslím, že měří dobře
. Zkoušela jsem porovnat s naším bezdotykovým a vždy to plus mínus desetinka sedí. To plus mínus přikládám spíš bezdotykáči, tomu tolik nevěřím.
@Pajule22 píše:
Me se nejvice osvědčila Rychloběžka-klasický teplomer, ten zmeri teplotu behem chvilky. U nas to bylo i o to snazssi, ze malej s merenim teploty v zadku nemel problem a vzdy drzel.
Ja tem digitalnim vubec neverim.
Co takova ta rychlobezka
jinak ja uz nejak teplotu nemerim
jen sahnu na celo, osaham cele telo, a kdyz se mi zda hodne horke a dite je nezvykle klidne a polehava, tak neco na teplotu dam. kdy se dite tvari, ze se nic nedeje, tak nic nedavam.
mam klasiku rtutovy a nejaky digitalni a taky meri kazdy jinak, tak to resim takto.
Já koupila ušní v Lidlu za 300,– a musím říct, že čumím jak blázen, neb měří fakt dobře, kecá tak o 0,2
ale ten už asi nedostaneš byl v akci před víc jak měsícem.
@terinka4444 píše:
To u naší malé neprojde, vidí cokoliv, co zdánlivě připomíná teploměr a ječí, sedět s ní 5 minut na klíně a držet jí ručičku, to je zhola nemožné.
U měření teploty hraju hry v počítači. Tak jsem je to v roce naučila a vyžadují to i nyní (7 a 9r) ![]()
Já si včera rozflakala rtutovy teploměr
![]()
Ale obycejny digitální teploměr z lékárny - omron mě ještě ještě nezklamal ![]()
@terinka4444 dej ji octove ponozky, to je lepsi nez zabal, ten se pry moc nedoporucuje.
Ona má úplně ledový ruce a nohy, úplně, jak kdyby je měla v mrazáku, až je má fialový, to já mívám, když mám hodně vysokou horečku, naposled při zánětu prsu, chci teploměr, funkční
![]()
@ivana-domca píše:
Já si včera rozflakala rtutovy teploměr![]()
Ale obycejny digitální teploměr z lékárny - omron mě ještě ještě nezklamal
@terinka4444 píše:
Omron mám taky na dvě měření za sebou rozdíl klidně půl stupně, já už dala za teploměry to, co za luxusní boty a nevím, kolik má moje dítě teplotu, to nemůžou vyrobit něco přesného?
tak to mě se ještě nestalo a vždycky mi teplota seděla i s rtutovym teplomerem
![]()
@terinka4444 píše:
Obávám se, že si budeš muset vybrat. Buď chceš přesné měření, tak budeš muset dítě zvládnout. Nebo ti stačí měření orientační, a pak je celkem jedno, jaký teploměr si koupíš a v podstatě ho ani kupovat nemusíš, můžeš se pak orientovat pohmatem a usuzovat z chování dítěte (a to nemyslím ironicky, to myslím vážně).