Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím poradte mi jsem opravdu vystrašená
Dcerka 9 let si začala ted několikrát po sobě večer stěžovat že jí začalo strašně moc bušit srdíčko..příjde s brekem z postele za mnou.
Chodí do taneční gymnastiky..2× týdně což ji hrozně baví a prý u toho se jí to nikdy nestalo..vrátila se s tanečního soustředění a prý taky v pohodě tam nic.
A předevčírem večer se jí stalo toto a včera taky.
Když jsem se jí ptala co ji trápí takže nic..jen večer vzpomíná jestli má všechny úkoly, jestli nic nezapomněla do školy atd. a toto se jí stane. Podotýkám je v 3 třídě, má samé jedničky, učitelka ji chválí..jen dcerka je introvert já z ní více nevytáhnu. A ted se bojím..je to opravdu ze školy nebo něco vážnějšího?
Příští týden s ní k lékaři zajdu ale přemýšlím co se děje..normálně nemá problém, není zadýchaná, unavená atd. do cvičení se
těší.
Copak opravdu takové bušení srdce a bolesti břicha mohou být u 9 letého dítěte..když se dobře učí, problém doma není..nikdo ji nenadává za školu nic takového. Stalo se Vám něco pdoboného?
Já to jeden čas měla také ale už jako dospělá, nemohla jsem večer vůbec kvůli tomu spát šla jsem na různá vyšetření a nic mi nezjistily, podle doktorů mi řekli, že je to psychické (nějaké problémy, stres) u mě to bylo po potratu a nová práce… třeba má dcerka nějaké problémy bojí se třeba písemky… Uvidíš raději k dr zajděte přeji ať to brzy přejde
Moje švagrová to taky tak má a nakonec ji zjistili astma…tak snad to nebude nic vážného ![]()
Tak já mívala v dětství něco podobného, jenže u mě to bylo spíš psychického rázu, většinou z nevhodného filmu, negativních myšlenek atd. Myslím že dětský psycholog by byl vhod. Taky by jí měli srdíčko vyšetřit když dělá sport.
A určitě se do budoucna vyhnout drogám, se mnou i blbá tráva zamávala ![]()
Bušení srdce může ukazovat i na problém se štítnou žlázou. Ale doufám, že to nic nebude, uvidíte, co mudr… Držím pěsti, ať je vše OK.
Já to jako 9ti letá měla taky, byla jsem kvůli tomu i hospitalizovaná..nakonec závěr byl, že jsem se prostě sama dokázala natolik rozrušit, např. myšlenkama, filmem atd, že to u mě způsobilo toto..a ve zprávě jsem měla, že jsem psychicky labilní..
je pravda, že ted jako dospělá si připadám jako rosnička, poznám každou změnu tlaku, počasí..ale jinak následky nemám..občas se mi stane, že mi srdce buší tak, že to vnímám, ale vždy to přešlo. Myslím, že tohle známe většina ![]()
Mimoch. jsem v té době, kdy mi bylo 9 let dělala sportovní aerobic a při tom jsem také nikdy problém neměla.
Držím Vám palečky, ať se tyto problémy u Vaší holčičky brzy vyřeší ![]()
@Lola29 a musím souhlasit, v 19ti jsem zkusila trávu a taky to se mnou pěkně zamávalo, nakonec i s mojí mamkou, které jsem vše řekla. Od té doby jsem se ničeho omamného ani nedotkla. ![]()
Moje sestra to měla stejně. Taky ji to začalo kolem toho 9 roku. Měla bušení srdce a že nemůže dýchat a bála se že umře. Byla to u ní panická porucha, a pomohlo až nasazení antidepresiv, které bere do teď, je jí 18 let. No a já jsem si s tím prošla nakonec taky, je to šílený. Ono v té chvíli, když to na člověka přijde nepomůže nic. Ale ten kontakt je dobrý, tak ji objímej, říkej ji, že to přejde. Můžeš zkusit koupit sirup Novo passit, ten je na zmírnění úzkostí ale opravdu jediná věc, která pomůže dlouhodobě je nasazení AD.
Drž se ![]()
@monuline Přesně tak! Mě to taky spustila tráva. Jak jsem při ní začala mít tyhle stavy, tak jsem se ji už nedotkla. A díky Bohu za to ![]()
Ju, ta blízkost maminky pro mě byla v tu chvíli taky strašně důležitá, ten pocit, že v tom nejsi sama a můžeš to někomu říct a cítit, že ti pomůže..