Zastavení růstu po lécích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11.2.13 20:44

zastaveni rustu po lecich

Dobry vecer, muj syn na roce mel 77cm a do 16 mesicu rostl po 1cm, pak mel prihodu po ktery bere hromady leku a ma astma a uziva ecobec…za 3 mesice mu budou 2 roky a on za ten rok vyrostl pouhy 4 cm…co si otom myslite???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
11.2.13 20:52

Může to být tím ecobecem, zrovna jsem psala do jiné diskuze že dcera měla zástavu růstu, obíhali jsme kvůli tomu hromadu doktorů kteří na důvod nepřišly a pak nám jen tak mezi řečí řekl alergolog, že ecobec může způsobit zpomalení růstu, po stabilizaci průdušek a vysazení léků roste normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
11.2.13 21:13

Myslim, ze to bude tema lekama. A jestli i rikas hromadu leku, tak kdyby to nebylo jen tim jednim, tak ty ostatni mohly byt pro jeho telo moc, tak se soustredilo na neco jinyho nez na rust

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
11.2.13 21:54

Může to mít spoustu příčin, zkus přesvědčit vaši dětskou dr., aby mu udělala testy ohledně růstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.13 10:40

No bere toho hodne..ecobec, dle potreby ventolin, aerius, a da se rict ze pul roku nonstop mucosolvan a lontermin dost casto a antibiotika kazdej mesic..a ribomunil a dalsi…ale tekdkon se snazim ho drzet na bylinkach a prsnich mastich a uz od silvestra nemel antibiotika…ja sem mu i prestala davat i ten ecobec a zatim se drzi bez zapalu plic nebo zanetu prudusek…myslim ze 4 cm sou extremne malo..:/ :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
12.2.13 16:26

@waldiswondr my jsme to měli stejně od šesti měsíců věku malá měla ecobec, aerius, antibiotika téměř neustále, bronchovaxom, nutrolin atd. když jí padly dva roky tak se zdrav. stav začal rychle zlepšovat, vysadily jsme ecobec i ostatní léky a pak už v pohodě, je pořád trochu menší než ostatní děti ale růstová křivka je již normální. Každopádně se nejspíš nevyhnete vyšetření na endokrinologii kvůli možné růstové vadě, nic to není jen sepíšou rodinou anamnézu a jeden odběr krve. Jestli můžu doporučit tak nám hodně na průdušky pomohly inhalace a zábaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.13 16:59

No dalsi litani po doktorech.:/ co stim nadelam..:( :)…ano inhalace a zabaly nam taky pomohli od silvestra ho mam zdravyho hned pri prvnich prizancich mu davam pruduskovej caj s medem a citronem a mazu ho prsni masti..a je v pohode…jen je skoda ze jsem nedala na tyhle stary rady driv..mozna bych ho usetrila toho ecobecu..:((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
12.2.13 17:10

@waldiswondr je to na budku to je pravda taky mě to rozčilovalo obzvlášť to když na endokrinologii na nic nepřišly ale na pravidelné kontroly jsme museli chodit co půl roku další tři roky, kvůli sledování, po třech letech nás vyškrtly, také jsme museli na potní test kvůli CF a několikrát ultrazvuk šž ten byl prakticky před každou kontrolou na endokrinologii, tam jí nasadily jod prý podporuje růst brala ho celé ty tři roky 1/4 ráno nalačno. Držím palce a přeju pevné nervy to co prožíváte máme za sebou a vím že to neustálé lítání po doktorech pro mě bylo náročné prakticky víc než pro malou. Naší teď bylo pět a už je úplně v pořádku v nemocnici mi tenkrát doktoři řekli že když se to rozjede u takhle malých dětí tak je velká šance že se vše kolem toho třetího roku upraví, nám zbyl jen ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.13 20:56

Dekujem ja taky doufam v to ze nez pujde do skoly se vsechno zlepsi…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí