Vysoká teplota - 3,5leté dítě

2701
11.2.13 11:00

Vysoká teplota - 3,5 leté dítě

Ahoj holky, potřebuji poradit, malá měla od páteční noci vysoké teploty - 39,6 a pod. Dávali jsme po 6-ti hodinách na střídačku Nurofen a Panadol. V sbotu teploty přetrvávaly a v noci podán panadol ve 22:30 a od té doby teploty nebyly. Myslely jsme, že máme vyhráno, ale dnes v noci byla zase 38,4, tak jsme opět daly Nurofen…teď jsem jí měřila a měla zase zvýšenou 37°. Mám ještě počkat, nebo mám zajít k doktorce?

Příspěvek upraven 11.02.13 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
11.2.13 11:05

A má k tomu ještě něco jinýho? Já osobně bych teda hned při těch 38,6 nesrážela, je to na pomezí, horečka může mít naopak léčivý účinek, je to přirozená imunitní reakce těla. Řídila bych se hlavně tím, jak dítě vypadá, pokud je v pohodě, jí, pije, nekašle, dýchá volně, nebolí bříško, hlava, tak bych nikam asi nešla, protože doktorka toho na něm o moc víc nevykouká, maximálně teda poslechne, pokud má v ordinaci CRP, tak by mohla udělat to. A jinak je potřeba zkrátka čekat, až na dítěti vyraší nějaké jiné příznaky, aby bylo čeho se chytit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701
11.2.13 11:07

Má takový hlenovitý kašel a začala i rýma…je to 14 dní co jsme měsíc marodily. A jí úplně strašně, spíš pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701
11.2.13 11:10

Jééé, já to napsala špatně, ta teplota byla 39,6°.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.2.13 11:12
@Verča1985 píše:
Má takový hlenovitý kašel a začala i rýma…je to 14 dní co jsme měsíc marodily. A jí úplně strašně, spíš pije.

Tak v tom případě bych radši šla..Může to být nějaký začínající katar horních cest dýchacích..
A rýmu má jakou? Řídkou průhlednou, vodovou nebo už do zelena nebo do žluta?

• Citovat
  • Upravit
2701
11.2.13 11:14

Zatím takovou průhlednou řídkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.2.13 11:16
@Verča1985 píše:
Zatím takovou průhlednou řídkou…

Tak to je dobré..A na ten kašel něco dáváte?
Ta teplota je už celkem vysoká :think: To bude nějaká začínající viróza, já :think: bych asi radši šla..

• Citovat
  • Upravit
2701
11.2.13 11:17

Na ten kašel dáváme Mucosolvan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.2.13 11:19
@Verča1985 píše:
Na ten kašel dáváme Mucosolvan…

Tak a co kdyby jsi zkusila zavolat doktorce nebo doktorovi? Jestli teda máte chodit? Ta teplota je dost vysoká a pořád se vrací, což znamená, že není něco v pořádku..

• Citovat
  • Upravit
Stavros
11.2.13 11:26

Verča1985:Verčo dej male na kašel Tussin ten hned zabere, je to kdyby měla náhodou i chytli průdušky, koupíš bez receptu v lékárně a může se brát i dýl, klidně 3× denne a hlavně na noc. Mucosolvan se má dávat jen rano a tak poslední kolem jedné hodiny odpoledne pozdějc už ne. A taky je dobre k tomu si koupit fenistil kapky ty ti k tomu taky pekne zaberou to je zase na rymu i kasel, nám vždy vše hned pomohlo. A na rýmku kup malé sterimar. Přeji brzské uzdravení!

• Citovat
  • Upravit
2701
11.2.13 11:26

Asi tam zkusím tedy zavolat…začínám nesnášet školku…takhle mě zaměstnavatel brzy vyhodí a chudák malá je pořád nemocná :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
11.2.13 11:32
@Verča1985 píše:
Asi tam zkusím tedy zavolat…začínám nesnášet školku…takhle mě zaměstnavatel brzy vyhodí a chudák malá je pořád nemocná :-(

Jo, to znám..My máme teďka spálovou angínu, malý ji chytl ve školce :roll:

Stavros..To je pravda, taky dáváme Tussin, je účinný..V noci ti nebude tolik kašlat a líp se vyspí..Pokud nemáš fenistil v kapkách(je myslím na recept),tak třeba Dithiaden, ten používáme my a je dobrý..Záleží na tom, co preferuje tvoje doktorka a co vám píše..

• Citovat
  • Upravit
2701
11.2.13 11:34
@Stavros píše:
Verča1985:Verčo dej male na kašel Tussin ten hned zabere, je to kdyby měla náhodou i chytli průdušky, koupíš bez receptu v lékárně a může se brát i dýl, klidně 3× denne a hlavně na noc. Mucosolvan se má dávat jen rano a tak poslední kolem jedné hodiny odpoledne pozdějc už ne. A taky je dobre k tomu si koupit fenistil kapky ty ti k tomu taky pekne zaberou to je zase na rymu i kasel, nám vždy vše hned pomohlo. A na rýmku kup malé sterimar. Přeji brzské uzdravení!

Děkuji, hned jak přijde manža z práce, tako ho vyšlu do lékárny… zkusíme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701
@Stavros píše:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2701
@Stavros píše:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí