Nemoc batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46867
11.2.13 13:30

Nemoc batolete

Ahoj zeny,

mam dotaz.
Uz jsem docela zoufala. Mladsi dcera ( 16 mesicu) byla ve ctvrtek na poslednim ockovani. V pondeli v noci a utery mela vysoke horecky. Ve stredu uz byla v poradku jen pokaslavala, ale bez horecek. Vice mene uz jedla jako obvykle.
Ve ctvrtek nechtela vubec jist, snad jen jeden piskot, bez horecek, bez kasle. V patek to same, cely den na me polehava, pak chce jit spat, nehraje si, v sobotu snedla vecer pul chleba, v nedeli 2 lzicky ryze. Pije cca 500 ml mleka a 100 ml vody. Dnes snedla 5 lzicek obeda a zase chtela jit spat. ( Nyni spi 19-9 h., pak je cca 3 hodiny vzhuru a spi do 16h., vzbudi se nechce jist, lezi na mne, v 18.30 h. opet ospala).
Nevite co to muze byt? Uz jsem zoufala, paranoidni. Kdyz jsme volali na pohotovst ( 3×), tak nam rekli, z eto nic neni ( neziji v CR a pediatri tu neexistuji, jen domaci doktor, ktery stoji, v nasem okoli, za nic).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
11.2.13 13:41

Proti čemu to bylo očkování? Nezačli jí shodou okolností růst zuby? Stoličky někdy dětem dají zabrat.
Já bych asi udělala jednu věc, našla bych si číslo na nějakou českou pohotovost, zavolala a zeptala se jich tam, popsala, čím byla očkovaná atd. A rovnou řekla, že nejsem v ČR, aby se fakt snažili něco vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.2.13 13:50
@Gladys píše:
Proti čemu to bylo očkování? Nezačli jí shodou okolností růst zuby? Stoličky někdy dětem dají zabrat.
Já bych asi udělala jednu věc, našla bych si číslo na nějakou českou pohotovost, zavolala a zeptala se jich tam, popsala, čím byla očkovaná atd. A rovnou řekla, že nejsem v ČR, aby se fakt snažili něco vymyslet.

Je to ockovani, co se v CR dela v 15ti mesicic, tady se to jmenuje BMR.
Stolicky ji ted rostou, tvrdila MUDr., ale ze by nemela horecky? Z ceho je tak unavena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.2.13 13:54

Nikdy dřív po očkování neměla reakci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.2.13 13:58

Dcera mívá vysoké horečky (zhruba co 2 měsíce) a důsledkem často bývá nechutenství a větší spavost, nechce jíst nic, vezme jen prso, nic jiného. Dr. mi říkala, že tento stav může trvat i 10 dní a důležité je pití, jídlo ani tolik ne. Nemůže jí bolet v krku? Blbý je, že se nedá říct, jestli tenhle stav souvisí s očkovánm nebo ne…není jedním z nežádoucích účinků i nechutenství? Možná je to fakt důsledek, ještě když se upozorňuje na to, že reakce bývá později :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.2.13 14:01
@hofka píše:
Nikdy dřív po očkování neměla reakci?

Jen jednou, jeden den horecka a unava, jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.2.13 14:01

@Weru Může to být od stoliček (osobní zkušenost, kdy měl mladej horečky i u jedniček). Totální spavost, únava, rudý tváře, několik dnů a zub se ani nevyklubal, až později.
Nicméně po tom očkování můžou nastat komplikace, je to živá vakcína, informace o ní zde , u jednotlivých značek vakcín jsou i příbalové letáky. Ojediněle se můžou vykytnout i komplikace neurologického původu.
Ty vedlejší účinky u té vakcíny se projevují až později, rozmezí cca 7-10dnů po očkování, koneckonců to si přečti na tom odkazu. Pokud se jí sloučila zátěž z růstu zubů a vedlejší účinky téhle vakcíny, tak může být fakt hodně zdrchaná.
Nevím, co přesně poradit, já jsem tuhle vakcínu nenechala dát ani jednomu dítěti, ale kdyby takto reagovalo, tak bych chtěla, aby ho viděl doktor :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.2.13 14:02

To očkování co se dává tady v tomhle období je Priorix, že? Myslím, že u toho je reakce ještě pozdější než pár dní. U posledního očkování jsme totiž taky měli problém, myslela jsem, že z očkování, ale podle dr. bylo ještě brzo. Dcera měla vysoké horečky, bylo ji špatně, pak ale měla i smradlavou moč a vyklubal se z toho zánět ledvin. Takže všecko nesvádět na očkování, ale prověřit, když se to člověku nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.2.13 14:03
@micelinka píše:
Dcera mívá vysoké horečky (zhruba co 2 měsíce) a důsledkem často bývá nechutenství a větší spavost, nechce jíst nic, vezme jen prso, nic jiného. Dr. mi říkala, že tento stav může trvat i 10 dní a důležité je pití, jídlo ani tolik ne. Nemůže jí bolet v krku? Blbý je, že se nedá říct, jestli tenhle stav souvisí s očkovánm nebo ne…není jedním z nežádoucích účinků i nechutenství? Možná je to fakt důsledek, ještě když se upozorňuje na to, že reakce bývá později :nevim:

Jenze ona horecky nema, kdyby je mela aspon vim, proc je tak unavena. Mne tvrdila doktorka, ze priznaky ockovani by mely prijit do 7 dni a trvat max 3 dny, pokud trvaji dyl jde o neco jineho. A uz je to 11 dni po ockovani :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.2.13 14:06

@Weru u nás to nechutenství a spavost bývá PO horečkách, asi jsem se špatně vyjádřila. Mně dr. říkala, že reakce se má čekat až za 7-11 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.2.13 14:07
@Gladys píše:
@Weru Může to být od stoliček (osobní zkušenost, kdy měl mladej horečky i u jedniček). Totální spavost, únava, rudý tváře, několik dnů a zub se ani nevyklubal, až později.
Nicméně po tom očkování můžou nastat komplikace, je to živá vakcína, informace o ní zde , u jednotlivých značek vakcín jsou i příbalové letáky. Ojediněle se můžou vykytnout i komplikace neurologického původu.
Ty vedlejší účinky u té vakcíny se projevují až později, rozmezí cca 7-10dnů po očkování, koneckonců to si přečti na tom odkazu. Pokud se jí sloučila zátěž z růstu zubů a vedlejší účinky téhle vakcíny, tak může být fakt hodně zdrchaná.
Nevím, co přesně poradit, já jsem tuhle vakcínu nenechala dát ani jednomu dítěti, ale kdyby takto reagovalo, tak bych chtěla, aby ho viděl doktor :|

To jsem chtela, ale kdyz me 3× odmitnou. Delala jsem tu uz bugr ne jednou, mam sto chuti se sbalit a jet do CR k pediatricce :roll:.
Ona je komunikativni smeje se, ale sedi, nebo se chova. Dne stam zavolame. Oni ti reknou, to je nemozne, aby to bylo po vakcine :roll:, podl enich mela po vakcine ty horecky, coz uz je uplynula doba. Asi to maji kvuli statistikam. Pochybuji, ze ji vezmou krev. Jsme u nich vedena urcite jako hysterka :zed: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.2.13 14:07
@Weru píše:
Jenze ona horecky nema, kdyby je mela aspon vim, proc je tak unavena. Mne tvrdila doktorka, ze priznaky ockovani by mely prijit do 7 dni a trvat max 3 dny, pokud trvaji dyl jde o neco jineho. A uz je to 11 dni po ockovani :cert:.

zkus si pročíst tady na emiminu diskuze o reakcích na tohle očkování, já jsem narazila i na takové, kde popisují až třítýdenní vyrážku. Takže nějaké tři dny bych brala s rezervou, stejně tak, že do 7dnů, to je blbost, naopak po 7 dnech se můžou dostavit první vedlejší účinky, protože té vakcíně trvá dýl, než vzbudí imunitní odpověď těla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.2.13 14:08
@hofka píše:
To očkování co se dává tady v tomhle období je Priorix, že? Myslím, že u toho je reakce ještě pozdější než pár dní. U posledního očkování jsme totiž taky měli problém, myslela jsem, že z očkování, ale podle dr. bylo ještě brzo. Dcera měla vysoké horečky, bylo ji špatně, pak ale měla i smradlavou moč a vyklubal se z toho zánět ledvin. Takže všecko nesvádět na očkování, ale prověřit, když se to člověku nezdá.

Tak to ma asi stejne priznaky jako tvoje dcera 8o. Strasne ji smrdi moc, neni ji dobre :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.2.13 14:09
@Weru píše:
Tak to ma asi stejne priznaky jako tvoje dcera 8o. Strasne ji smrdi moc, neni ji dobre :think:

A myslíš, že ani smrdutou moč by nevyšetřili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.2.13 14:10

Jedním z méně častých nežádoucích účinků je ztrátu chuti k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí