Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Weru nemáte tam teda něco jako očkovací centra?
No jestli komunikuje, tak to snad bude v pořádku, já si představila apatické nekomunikující dítě, mám bujnou fantazii.
@Gladys píše:
zkus si pročíst tady na emiminu diskuze o reakcích na tohle očkování, já jsem narazila i na takové, kde popisují až třítýdenní vy C rážku. Takže nějaké tři dny bych brala s rezervou, stejně tak, že do 7dnů, to je blbost, naopak po 7 dnech se můžou dostavit první vedlejší účinky, protože té vakcíně trvá dýl, než vzbudí imunitní odpověď těla
A co ji teda bylo od pondelka do ctvrtka?
A pokracuje to.
Je fakt, ze ji moc zapacha tedy neuveritelne, asi jsem udelala chujovinu, kdyz mela 40 C horecky, tak jsem ji dala do vlazne vody, ne studene, ani v ni neplakala, a pak s eji udelalo lepe, ale asi jsme to nemela delat, ze. Treba s emi podchladila? ![]()
@Gladys píše:
@Weru nemáte tam teda něco jako očkovací centra?
No jestli komunikuje, tak to snad bude v pořádku, já si představila apatické nekomunikující dítě, mám bujnou fantazii.
Nene, to zase ne. Ona i v tu stredu litala, tancovala, proste ji bylo dobre a ve ctvrtek padla za vlast. My mame ted taky virozu, ale viroza preci netrva tyden a vic, nebo ano?
A ta smradlava moc muze byt i diky tem ledvinam, ja jsem myslela, ze ji ma takovou pri rustu zubu ![]()
@hofka píše:
A myslíš, že ani smrdutou moč by nevyšetřili?
Obavam se, ze ne. Ale uz jsme zalarmovala muze, aby nekam zavolal.
Kdyz mi na tlak 167/120 nic nedaji krom lexaurinu
.
Třeba to nic není a třeba jo. Tady už by doktoři divně koukali, že člověk nepřišel dřív. Fakt jinej kraj, jinej mrav.
@hofka píše:
Třeba to nic není a třeba jo. Tady už by doktoři divně koukali, že člověk nepřišel dřív. Fakt jinej kraj, jinej mrav.
Oni jsou tu hodne alternativni. Na jednu stranu je to dobry na druhou je to strasnej stres
.
Ja vim, ze i kdybych sla v CR k doktorce 3×, z es emi dite nezda, tak mi ji prohledne, vezme krev, moc at muze s klidem rict, je v poradku, je to viroza.
Tady ti reknou, je v poradku po telefonu, ale hranici dali teda do pondelka, coz je dnes. Mne se nezda to spani a ted jsi me vyplasila s tou moci
, ale dekuji z arady ![]()
Ahoj nám se stalo tak před třemi týdny něco podobného, malýmu vylítly teploty, taky prý zuby, k tomu horké tváře nechutentsví. U doktorky pořád, že to jsou zuby i když měl zvýšené crp 33. Měl teploty, jen spal, nejedl, jen trochu pil. K tomu mu strašně smrdělo z pusinky. Nakonec z toho vylezla angínu, kterou zjistli až na pohotovosti.
@EvaG píše:
Ahoj nám se stalo tak před třemi týdny něco podobného, malýmu vylítly teploty, taky prý zuby, k tomu horké tváře nechutentsví. U doktorky pořád, že to jsou zuby i když měl zvýšené crp 33. Měl teploty, jen spal, nejedl, jen trochu pil. K tomu mu strašně smrdělo z pusinky. Nakonec z toho vylezla angínu, kterou zjistli až na pohotovosti.
Ahoj, dekuji za prispevek
.
My prave ty teploty nemame. Volali jsme asistence a ta tvrdi, ze je to ze stolicky
, z epokud nema teploty, tak to enmuze byt ani ockovanim ani zadna infekce.
Ale mne nejde do hlavy, ze diky rustu stolicky prospi pul dne ![]()
@Weru když malý rosou zuby, tak to má za následek, že hodně spí. Teď už jsou venku a vstává v 6 ![]()
U nás po Priorixu byly horečky asi třetí den po očkování, a pak asi až 12. den zase znovu, vysoké, únava, malátnost… ta reakce prý může být do 14 dní klidně, nebo to taky může být kombinace oslabení z očkování a nějaké virózy, zubů, apod.
@micelinka píše:
@Weru když malý rosou zuby, tak to má za následek, že hodně spí. Teď už jsou venku a vstává v 6
Fakt? Tak to jsi me uklidnila. Ja to nikdy nezazila, ze by mi deti spaly po zubech tak moc. Takze rikas, zadnej stres uzivej dokud spi?
![]()
@fialína píše:
U nás po Priorixu byly horečky asi třetí den po očkování, a pak asi až 12. den zase znovu, vysoké, únava, malátnost… ta reakce prý může být do 14 dní klidně, nebo to taky může být kombinace oslabení z očkování a nějaké virózy, zubů, apod.
Taky si to myslim.
Ted jsem v tom letaku cetla, ze priznaky muzou zacit uz od 5 dne. Virozu ted doma mame, plus ty zuby, oslabena imunita. Dekuji za radu ![]()
@Weru mně se vlastně něco podobného po priorixu stalo i dcery, tam to ale bylo až 14 dní po očku - a i tam mi vlastně doktor řekl, že to nevidí na přímou souvislost s očkováním, ale že prostě tělo se prostě ještě delší dobu vyrovnává s tím očkem a snáze něco jiného chytne… totéž nám říkává u zubů - že prostě tím prořezáváním se tělo oslabuje, a je pak lehčí něco chytit a pak je těžko říct, jeslti jsou to ještě zoubky nebo už viróza…