Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
dcera mívá občas ´´teplotu´´ 37, nekdy i 37,3.
Dr mi na rekl, ze je to celkem normalni a ze neni potreba to nijak zkoumat.
Mate s tim nektera take zkusenost?
I pri tehle teplote je naprosto v pohode, uplne normalni, jen ja to citim na cele, ze je teplejsi, tak ji zmerim. Jinak bych o tom ani nevedela.
Co si o tom myslite?
Dekuju
Nevím kolik je dceři, ale ta moje má takovouhle teplotu už od narození, nyní je jí 17m.
Ahoj, my sme mali zvysenu teplotu 37-37,6 kazdy den asi tak 4 mesiace. Doktori jej robili vysetrenia krvi (sme dlhodobo sledovani v nemocnici pre ine ochorenie) a nic jej nezistili. A ako sa ta teplota objavila, tak aj zmizla.
Dcera to taky měla. Nevím přesně kolik jí bylo, ale určitě mín jak rok. Dr. změřila CRP, nabrala krev na testy. Na nic se nepřišlo a samo to odeznělo.
Nase dcera to uz ma 4.mesic. Do toho ma ted uz po druhe vysoke horecky. Prvne mela atb. Jsem zvedava co se z toho vyklube. Ja bych tu teplotu ani neresila, ale manzel za tim vidi buh vi co. Pred dr si pripadam jak hysterka a doma jak matka, co je ji vse jedno. V pondeli budu volat dr, tak jsem zvedava. Stale doufam ze ji to odezni. ma se ji jeste vyklubat jedna trojka.
Nevim ale teplota 37-37,5 je u dětí normální, zvláště u novorozenců a batolat, u dospělého je to lehce zvýšená teplota ale nic drastického…zbytečně vyšuluješ
Taky bych to neresila. A jsou lidi, kteri maji bezne teplotu tela proste trosku vys abtech 37,2 je pro ne norma. Ale ti vpodstate treba nemaj pod 36,5
Také u dětí neřeším, mají to normálně, já jjako dospělá mám 35,3 normálně, tak když mám nad 37 jsem nemocná, ale dcery mívají od 36,9 do 37,3…nemocné jsou když mají nad 38 a při 39,8 dáváme diazepam od doktorky, což bývá malokdy, ale ted horečkujeme
@ikyki píše:
Nevim ale teplota 37-37,5 je u dětí normální, zvláště u novorozenců a batolat, u dospělého je to lehce zvýšená teplota ale nic drastického…zbytečně vyšuluješ
Nerekla bych, ze vysiluju, jen se ptam, jaka je vase zkusenost. Tim, ze je jinak v pohode, tak je to asi OK, jen me ale zajima, jestli se to fakt stava casto a je to bezny.
Diky za reakce.
Syn ma taky casto 37,5 v zadecku…i na omak je teplejsi, ale ma to tak furt uz od narozeni, jak kdy…nekdy zalezi i na tom, jak je oblecenej.
@Ivonetaa Když ti dr řekne, že je to normální a ty se i přesto ptáš tady tak mi to trochu jako vyšilování přijde
![]()
@ikyki Ono to taky není tak úplně pravda, jedna dcera má už několik let zvýšenou teplotu, zjistilo se, že má autoimunní zánět št. žlázy, zatím se nepodařilo nastavit léčbu, druhá dcera má zvýšené teploty jako reakci na jídlo, já mám dlouhodobě zvýšenou teplotu, pokud se ozve zánět ve střevě. Pokud dříve zvýšené teploty nebyly, jsem zastáncem udělat nejprve vyšetření z krve a v případě negativity teprve nechat být.
@ikyki píše:
@Ivonetaa Když ti dr řekne, že je to normální a ty se i přesto ptáš tady tak mi to trochu jako vyšilování přijde![]()
Ono uz mi jednou tvrdil, ze je v poradku a tyden na to jsme skoncily v nemocnici na kapackach. Moczna mam o dceru starost a treba ti to prijde jako vysilovani, ale ja se radsi zepútam na zkusenosti ostatnich, nez se jen tupe nechat od doktora uklidnit, kdyz vim, ze ani oni nemaji vzdycky pravu…
@Ivonetaa Tak pokud už se jednou spletl tak se ti nedivím…zas na druhou stranu seknout se dr u dítěte tak, že řekne že jeto OK a pak skončíte v nemocnici podruhé už bych k němu nešla…nemyslela jsem to nějak zle…