Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, poraďte mi, malý (6,5 měsíce) má už tři dny zvýšenou teplotu 37,5 a ted 37,7. Mám mu dát paralenový čípek? Má i rýmu a trošku kašlal včera. Já mám ode dneška taky nějakou zimnici, všechno mě bolí, sotva lezu a v krku mě bolí. Může to chytit ode mě? On to měl ale dříve… Děkuji.
To má po odečtu? Každopádně, já dávám, až když teplota překročí 38…jednou jsem teda dala, i když měl 37,8, byl po očkování a zjevně ho to i dost bolelo…
Taky bych prozatím nedávala a hlídala ![]()
Ne tj před odečtem ta teplota 37,7. Ale já jsem uplně hotová. Nevím, jestli ho mám dát k tchýni ??? ![]()
Podle naší Dr. dávat nad 38,5, do té doby je lepší, aby se tělo popralo samo a posílilo tak imunitu.
xxpetka píše:Čípek bxch nedala, zablokuješ tělu cestu, aby si pomohlo samo.
Ne tj před odečtem ta teplota 37,7. Ale já jsem uplně hotová. Nevím, jestli ho mám dát k tchýni ???
A abych se z toho trošku dostala, mrčí mi tu, nechci ho moc nosit, ať to nechytne. Bobek leží na zemi na bříšku ani se nehne.
xxpetka píše:
Aby ode mě nic nechytl, sotva lezu, mám asi chřipku
Hmm, nevím, já bych nedávala, pokud to tedy zvládáš
Nebo třeba na hodinu dvě, něvím, jak jsi zvyklá.
Nevím, zda je kojený, kojené děti většinou nic nechytnou.
Kojený už není, 6 měsíců jsem odstříkávala, ale občas kombinovala s UM.
xxpetka píše:
Aby ode mě nic nechytl, sotva lezu, mám asi chřipku
Jestli ti běžně hlídá, tak proč ne, aspoň se vyležíš.
Navíc pokud mu není dobře, tak by asi byl radši s mámou. Já osobně bych dítě radši měla podo dohledem, ale to záleží na tobě.
to není teplota,jen zvýšená.určitě bych nedala.Dávám od 38,5 a žádné courání.Pěkně doma ![]()
Tak čípek bych určitě nedávala,ale ke tchýni bych klidně dala,pokud jsou na sebe zvyklý.Sama jsem měla šílenou chřipku,a snad bych ani nezvládla se o malou starat.
Po odečtu teda 37-37.2, to je v pohode, cipek nedavej, ale dbej na piti.