Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potrebovala bych poradit, jak svoji 10ti mesicni dceri odsat rymu. Jsme na to dva a proste si nedokazeme poradit, jak ji udrzet a odsat. Ma porad plny nos, vzdy se to povede jen trosicku, ale hrozne sebou cuka, krouti se a kope, otaci hlavicku a my ji nechceme samozrejme ublizit nejakym pevnym drzenim
Spatne dycha, kdyz ji chci striknout morskou vodu nebo kapicky, tak se vylozene pereme
Zkousela jsem ji svazat plenou rucicky, ale vzdy se z toho vymani…Ted jsem doma sama a uz vubec nevim jak na to
Prosim, nemate nejakou radu nebo figl jak ji udrzet a odsat?
Dítě posadím na levé koleno, jeho pravá ruka za moje záda, jeho nohy sevřu mezi kolena zároveň s hadicí vysavače, levou rukou ho pevně přitisknu k sobě, čímž mu zároveň fixuji hlavu a přitisknu levou ručičku k tělu, pravou rukou odsaju.
Snad je to srozumitelné.
Udržím tak i svého téměř dvouleťáka, i když sebou mlátí a vzteká se. Ale bez pevného držení to samozřejmě nejde, nesmíš se bát, že jí „ublížíš pevným držením“.
Příspěvek upraven 14.09.11 v 11:59
Holt musíš použít trošku sílu. Děti jsem vždycky jakoby zasedla, nohama jsem přidržela ruce u těla a co nejrychleji odsála, odsávačkou na vysavače práce na minutu.
To musím taky vyzkoušet - to od Bohunky.
My odsávaly tak, že jsem si sedla na zem, dítě jsem si položila mezi nohy. Levou rukou jsem držela ruce a pravou odsávala. Sice řev byl, ale podařilo se odsát.
Příspěvek upraven 14.09.11 v 12:05
Mi malou zabalili jako vporodnici, do kukličky a nemohla se hýbat, pak manžel držel hlavičku a já odsávala, bohužel trochu toho násilí musíte použít jinak to nejde. Neboj určitě jí neublížíte. Pevné nervy ![]()
Já jsem dělala -
Sednu na zem, dítě leží na zemi, má hlavu u mě v klíně, nohy směrem ode mě, roztáhnu mu ruce, které přimáčknu k zemi svými stehny a zároveň těmi stehny držím po stranách hlavičku.
Dítko může max. kopat nohama do země a já mám volné obě ruce… Případně i ty nohy mu můžeš svýma nohama taky fixovat trochu.
Ublížit jí neublížíš.
zabalila jsem na housenku do deky, hlavu si strčila mezi nohy, za chvilku hotovo ![]()
Dělala jsem to jako Pipet. Musíš na ni jít trošku silou, pak nemá šanci se vrtět. A neboj neublížíš jí, praktikovala jsem to na obou synech. Teď už bohudík smrkají.
No jo, budu muset byt tvrdsi a nebat se…jde o to, ze kdyz byla mensi, tak s tim nebyl problem…to se u odsavani i smala
dneska nepochopitelny.
Bohunko je to srozumitelny, pochopila jsem…zkusim to jako prvni pokus, kdyztak pak to zasednuti. Snad se to povede…tim jak nemuze dychat poradne, tak furt place…
Dekuju za rady ![]()
Kacka2 píše:
Dělala jsem to jako Pipet. Musíš na ni jít trošku silou, pak nemá šanci se vrtět. A neboj neublížíš jí, praktikovala jsem to na obou synech. Teď už bohudík smrkají.
A Madla smrkat nebude a nebude. To si raděj sama odsává tou vysavačovou odsávačkou (takže nic tak trýznivého to asi nebude
)
Jedině silou, za tu úlevu to stojí ![]()
Děti si posadím na klín, zády k sobě, levou rukou držím obě ruce a pravou odsávám ![]()
katyca píše:
Mi malou zabalili jako vporodnici, do kukličky a nemohla se hýbat, pak manžel držel hlavičku a já odsávala, bohužel trochu toho násilí musíte použít jinak to nejde. Neboj určitě jí neublížíte. Pevné nervy
No nam se mala za prve zabalit nenecha a kdyz uz se povede ji aspon zavazat do pleny, tak se z toho proste vymani
Asi to delam spatne…
Mi používali deku nebo ručník, ale co radí Pipet jsme také provozovali, hlavně když nebyl někdo po ruce. ![]()
holky pardon za otázku od tématu…může odsávačku použít i dospělý? moje mamka tak dvakrát do roka trpí na dutiny, má to vždy opravdu hrozně ucpané, smrkat nepomůže, ani ty kapky…to se jí drží třeba i měsíc
už jsem nad tím přemýšlela, jestli nepomůže ta odsávačka
zkolušeli jste někdo?? ![]()