Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
madi píše:viky23 píše:
holky pardon za otázku od tématu…může odsávačku použít i dospělý? moje mamka tak dvakrát do roka trpí na dutiny, má to vždy opravdu hrozně ucpané, smrkat nepomůže, ani ty kapky…to se jí drží třeba i měsícuž jsem nad tím přemýšlela, jestli nepomůže ta odsávačka
![]()
zkolušeli jste někdo??
Nejlepší je čelo nahřát soluxem, nebo fenem.
Příspěvek upraven 14.09.11 v 12:31
viky23 píše:
holky pardon za otázku od tématu…může odsávačku použít i dospělý? moje mamka tak dvakrát do roka trpí na dutiny, má to vždy opravdu hrozně ucpané, smrkat nepomůže, ani ty kapky…to se jí drží třeba i měsícuž jsem nad tím přemýšlela, jestli nepomůže ta odsávačka
![]()
zkolušeli jste někdo??
já to zkoušela, už jsem měla hrozně odřený nos, tak jsem si myslela že to bude lepší, prd vytáhlo to málo, to smrkáním se mi ulevilo, ale zkusit to může ![]()
taky jsme bojovali, nakonec po dobrém odsaje celou rodinu a potom se milostivě taky nechá odsát ![]()
jí to právě vyrmrkat nejde, nepovolí, myslela jsem že je třeba ta odsávačka silnější
![]()
Odsavacka je slaba, zkousela jsem to na sobe, abych vedela, co cpu detem do nosu.
Dospely smrkanim vypudi vic. ![]()
Jinak ja odsavam taky tak ze lezi mezi myma roztazenyma nohama, hlava v kline, ruce pod stehny. Je to rychle, hlava nema kam uhybat, jen desne rve. ![]()
viky23 píše:
jí to právě vyrmrkat nejde, nepovolí, myslela jsem že je třeba ta odsávačka silnější![]()
![]()
Chlap se občas vysává, ale on celkově nějak neumí smrkat
(po kom ta Madla je, že…), ale taky mi přijde, že pořádným frknutím toho ze sebe dospělák dostane víc.
terak píše:
A mas odsavacku na vysavac, nebo tu balonkovou?
Mam na vysavac ![]()
Tedka jsem zkousela Bohunky „navod“ ale takhle holku neudrzim…jsem mala, takze kratky ruce a nejak mi to nejde
Hlava mezi koleny je ohodne lepsi, odsala jsem malo..nechapu…vic toho neslo, ale furt ji to z nosu tece, chvilicku po odsati
![]()
Já jí teda vždycky šoupnu do židličky na krmení, stoupnu si zezadu, chytim jednou rukou obě ruce a druhou odsávám a přidržuju hlavu…Řve, ale evekt to má. V tý židličce nemusím řešit nohy!
Týja píše:
Já jí teda vždycky šoupnu do židličky na krmení, stoupnu si zezadu, chytim jednou rukou obě ruce a druhou odsávám a přidržuju hlavu…Řve, ale evekt to má. V tý židličce nemusím řešit nohy!
Ta to bych se bala, ze mi tam potom nebude chtit sedet pri krmeni
Ikdyz kdo vi…Po obede jsem se ji snazila v zidlicce kapnout kapky a ani nahodou ![]()
Tak to vůbec - že by si spojila židličku s odsáváním…ale ona jí celkem ráda, takže možná i proto ![]()
fragola píše:
Jedině silou, za tu úlevu to stojíDěti si posadím na klín, zády k sobě, levou rukou držím obě ruce a pravou odsávám
ahojky, tohle kdyz udelám, tak mi hází hlavou, dá si ji dolů a nemám šanci se trefit
máme rýmu už týden a je to pomalu boj kdo z koho
vždycky to odsávání pak obrečím
pak už si nenechá ani utřít nos, ani pomalu nakapat vigantol do pusy. má hrůzu z přiblížení čehokoli k tváři! Už aby to bylo za námi, nebo se mi malá úplně zjančí! A já mám vztek, že jí nedokážu pomoci, aniž by se mě nebála
mám vztek, že jsem jí zavedla mezi děti a dostala rýmu
Sama teda taky smrkám
už aby jsme byly zdravé!! ![]()
Kamka33 píše:fragola píše:ahojky, tohle kdyz udelám, tak mi hází hlavou, dá si ji dolů a nemám šanci se trefit
Jedině silou, za tu úlevu to stojíDěti si posadím na klín, zády k sobě, levou rukou držím obě ruce a pravou odsávám
máme rýmu už týden a je to pomalu boj kdo z koho
vždycky to odsávání pak obrečím
pak už si nenechá ani utřít nos, ani pomalu nakapat vigantol do pusy. má hrůzu z přiblížení čehokoli k tváři! Už aby to bylo za námi, nebo se mi malá úplně zjančí! A já mám vztek, že jí nedokážu pomoci, aniž by se mě nebála
mám vztek, že jsem jí zavedla mezi děti a dostala rýmu
Sama teda taky smrkám
už aby jsme byly zdravé!!
To vubec neni tvoje vina, ze mala dostala rymu, nemej na sebe vztek. Zkus to, jak psala Pipet na predchozi strane, to se ani nehne, jedine tak, jsem Nelince dokazala odsat rymu bez pomoci nekoho druhyho. Ta hruza ji brzyy prejde az odejde ryma, neboj. Preju at se brzy uzdravite
![]()
viky
ale myslím si, že si moc nepomůže, když to sama nevysmrká 
maminka to může zkusit, proč ne
malej taky trpí na ty zastydlé zadní rýmy a tu odsávačkou neodsaješ
Příspěvek upraven 14.09.11 v 13:14