Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, normálne bych sla k dr. Ale dnes to nejde. Prosim o radu.
Dcera 9 mesicu. V noci teplota 39 zadecek po odectu 38,5 strasne slinta, place, je hodne spava, leka se ze spani, neni klidna. V patek jsme byli na ockovani meningokok.
Podala jsem ji v noci Nurofen sirup a dnes rano znovu. Nevim jak dal pokracovat. Teplota ji neklesa. Prosim poradite?
Nemusim se desit kdyz ma pouze 38,5 ze?
Jeste otazka prosim davam Nurofen 2,5 ml nevim zda jo mam jeste dat nebo dat paralen cipky. Mame toto uplne poprve
Tak jeď na pohotovost. Na sražení horečky je ale možné kombinovat léky jako je Nurofen a Panadol, nebo dát vlažný zábal na nohy nebo na ruce. Případně krátce osprchovat vlažnější vodou.
Jela bych, ale bojim se, ze s teplotou 38,5 me vyhodej nebo mi nadaji co tak delam
Zatím bych se neděsila. Děti bývají nemocné. Srážej teplotu, pokud bude déle, než 3 dny, zajdi k MUDr.
Já osobně si nemyslím, že tak vysoká teplota patří k zubům, i když některé matky si zatím stojí..
A poradite mi prosim. Davala jsem 2× po 6 hodinach sirup nirofen, zda mam dat ted po dalsich 6 hodinach znovu nebo zkusit paralen cipky?
Dala jsem v noci kolem 12 2,5 ml nurofen sirup to stejne rano cca pul 7 od te doby nic. Teplota se stale drzi kolem 38,3 - 38,5 teplomer elektricky. Digital zsdecek bez odectu 39
Já vždy točím po 6 hodinách čípky (paralen) a sirup (nurofen).
To budou fakt ty zuby.
Na podání léků teplota reaguje? Spadne trochu?
Takze ted mohu dat ty cipky?
A vecer treba zase nurofen?
Klesla asi o 0,2 nic extra
@Babupav za mě je nejlepší to naplánovat tak, že před spaním dávám čípky. Je přece jen lepší v noci téměř po tmě podávat sirup, než jí celou rozbalit a s velikým řevem dát čípek.
Nemáš ten nurofen poddávkovaný?
@lucije28 píše: Více
Některé matky mají holt zkušenost, že na to jejich dítě takto trpí
Stařšimu vyrostly zuby, ani nevím jak. Mladší si to vybírá i za něj, ten má vždy 38-39 cca tři dny (plus slintání, pláč, je odložitelný). Pak se objeví nové zuby a horečka jako zázrakem zmizí.