Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, dnes jsem jel v autě s zničeho mi začala stoupat teplota chlazení na 90 stupňů a do ted se to tak drží. Nevíte někdo co s tim? Chvilkama to klesa a pak to zase začne stoupat nad 90 :/
Diky
Buď blbne termostat nebo spínání elektrickýho větráku chladiče.
@dement231 buď málo vody v chladiči, nebo rozbitej termostat nebo nespíná větrák chladiče
Tak jestli ta teplota skáče, tak tam problém bude, to určitě. Ale mně teda přijde zajímavý, že někomu přijde divný, že se teplota vyšplhá na 90 stupňů ![]()
@Tunrida píše:
Tak jestli ta teplota skáče, tak tam problém bude, to určitě. Ale mně teda přijde zajímavý, že někomu přijde divný, že se teplota vyšplhá na 90 stupňů
jenže kdyby to aspoň na tech 90 zůstalo ale ono to stoupa i vys
@Tunrida píše:
Tak jestli ta teplota skáče, tak tam problém bude, to určitě. Ale mně teda přijde zajímavý, že někomu přijde divný, že se teplota vyšplhá na 90 stupňů
Přesně nad tím také přemýšlím
. 90 stupňů mám normálně. Ale pokud teplota skáče, viděla bych problém v termostatu, nebo málo kapaliny.
@dement231 píše:
A jen stoupá nebo i o hodně klesne?
@Tunrida píše:
Me by to nepřišlo dny kdyby to tak bylo častěji ale jezdím už hodně dlouho a vždycky jsem měl nejvíc tak 80 a dneska zničehonic to začalo stoupat tak nevím co s tim je
@dement231 píše:
No, to už je jinčí informace
No začni určitě takovou banalitou jako je kontrola vody a případně dolít. Teď už teda spíš fridex. Nemáš náhodou v autě jenom čistou vodu a neparkuješ ho přes noc venku, že ne? Se zbytkem do servisu ![]()
Jen pro rekapitulaci:
90st. je normální provozní teplota, pokud je výš, a nejde teplota zpět na 90,problém může být v termostatu, nebo v teplotním čidle a v neposlední řadě může být málo vody v chladiči ![]()