Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s teplotou při viróze? Jak dlouho trvala? Mám holčičku rok a půl od pátku rýma, v sobotu v noci horečka kolem 38 +-. neděle pohotovost (kvůli prodělanemu zánětu ledvin) moč čistá, krk čistý, crp 13, viróza- ventolín, fenistil na noc. Středa kontrola u dětský moč čistá crp 20. Dneska čtvrtek teploty přetrvávají
, závěr stále se pere s virózou.. Jak dlouhou může mít takový teploty? Rýma ji teče, ani nevím kde se to o v ní bere a zakašle sem tam někdy.. děkuji za rady
Jakou má teď teplotu? No klidně můžou trvat týden. A ten týden můžou být přes 39.
@Laika509 píše: Více
Za mě v pohodě. Pokud se ti nezdá, že by se zhoršovala - horší kašel, dušnost, apatie, extrémní malátnost apod., tak vydrž.
@Laika509 Dodám, že třeba 11měsíční dcerka měla při covidu teploty déle než týden, z toho myslím 4 nebo 5 dní 39,8 - 40,1. K tomu hrozné bolesti při kašli a nejspíš neustálou bolest hlavy, protože pořád hodně plakala. Z 6 dní trvající mírné horečky bych se nestresovala. U lékaře jste byly a pokud se stav nehorší, tak prostě vydržte. Držím place, ať je brzo dobře.
@Janča6 dobře děkuji moc za radu…nezdá se to horší, rýma je průhledná, teče ven takže snad nikde nezůstává.. kromě té teploty s nějaké mrzutosti na ní nic extra nevidím..
@Janča6 to je hrozný takový mrňata a takový nemoci. Neumí si říct co je trápí..jo budeme bojovat..jsme trochu víc hlídaný z důvodu hospitace s akutním zánětem ledvin proto asi tak plašim..ale podle crp žádný zánět neprobíhá…
Syn měl takhle teploty neco malo pres týden. Crp také nízké. Po 5 dnech a 3 testech crp doktorka doporučila jet 2 dny střídat nurofen/paralen co 3 hodiny. Pak další den vynechat a teploty se už nevratily. U něj to teda bylo bez prášku vždy cca 39. Synovi v té době bylo cca 15m.
@Laika509
Proč Ventolin? Copak měla poslechový nález?
Ouška se kontrolovala?
Chtělo by to i RTG plic. Jsou zápaly plic (typicky virové a způsobené atypickými bakteriemi), které mají normální poslechový nález.
My meli s malym na jare oba chripku (B) a maly mel horecku taky vice nez tyden.. Drive nikdy tak dlouho horecky nemel. A po tydnu jako kdyz utne. Delali vam nekde stery na chripku?
U beznych viroz nema jedno dite teploty vubec a druhe jen obcas tak den dva. Za to u chripky to meli oba snad tyden, to bylo nekonecny
@golgiho aparat ne dneska další kontrolní crp které opět kleslo z 23 na 16 takže viróza na ústupu přesto se jí nezdál poslech a z důvodu těch horeček se rozhodla nasadit antibiotika…snad nám to pomůže
2letá dcera jednou měla 8. den vodovou rýmu, vykašlávala světle žluté hleny, teplota jí bez léků kolísala mezi 36,7 a 40,2. Kašel nezněl nijak hrozně. Ale z těch horeček byla schvácená, což u ní není běžné. Podle doktorky poslech čistý, CRP myslím 13, ale nezdál se jí dceřin celkový stav. Poslala ji na RTG plic. Měla bakteriální zápal plic. ATB pomohla. Držím palce.
No a jiná dcera měla v 8 letech 6 dní horečku 39,5 - 40,1 a dusila se. V ordinaci jsme byly 3. den horeček a 2. den dušnosti, strávily jsme tam 50 minut, doktorka se fakt snažila zjistit, co dceři je. CRP bylo snad 1,7, všechny testy v ordinaci (chřipka, covid, streptest) negativní. V laboratoři ve výtěru také nic nenalezeno.
@Janča6 @Janča6 já jsem se ještě ptala radši na ten zápal, že už ty horečky jsou prostě moc a dr. taky říkala že je vidět že je malá unavená takže nasadila antibiotika a já se modlím aby to už bylo lepší..dneska musela dostat čípek protože z těch sirupu na teplotu už se jí navaluje ![]()
Já dávám čípek klidně i v 9 letech. Rychle zabere a nedráždí žaludek. Jen je to nepříjemné, ale dítěti dám vždy na výběr - čípek, sirup, rozdrcená nebo nerozdrcená tableta.