Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jakou máte teplotu ve spíži? Četla jsem, že tam má být 18 stupňů, jinde, že 10 stupňů. Já mám v paneláku spížní skříň, kde je tak 20 stupňů, proto se ptám.
Když je venku teplo, máme okolo 20'. Deset stupňů nemáme ani teď ve sklepě.
Záleží, co tam chceš skladovat
Já jsem ráda, když tam je aspoň o trochu míň než ve zbytku bytu… ![]()
@Dana066 píše:
Jakou máte teplotu ve spíži? Četla jsem, že tam má být 18 stupňů, jinde, že 10 stupňů. Já mám v paneláku spížní skříň, kde je tak 20 stupňů, proto se ptám.
v paneláku teplotu nikdy nesnížíš, s tím nic nenaděláš. Stejně je tak malá, že do ní nic zásadního nedáš.
V nových bytech není ani tato skříň. Potraviny jsou v kuchyni v lince, kam lidé dávají brambory apod. to by mě docela zajímalo.
Dnešní ledničky, jsou uvnitř velice malé, nedá se tam dát ani hrnec s polévkou. ![]()
@DanielaD Já bych právě chtěla mít jednou zahradní domek a spíž. Proto se ptám, jaká je teplota u „pravé“ spíže.
@DanielaD budlime v cihlove bytovce. Vesmes mam vse v kuchynske lince. Mame jeste k dispozici sklep a garaz v bytovce. Ve sklepe je tak kolem 20-22C ted v tomto pocasi a v garazi se teplota drzi pod 20 kolem tech 18C v lete.
Takze brambory co si dovezeme od nasich jednou za mesic mame v garazi, stejne tak treba trvanlive mleko ktere by se melo skladovat do 20C, zavareniny atd… Cast brambor mam v kuchysnke lince a jak spotrebuji skocim do garaze pro dalsi.
Jinak vse v lednicce az se kolikrat divim co do ni vse narvu
kolikrat I tri hnrce ![]()
@DanielaD píše:
v paneláku teplotu nikdy nesnížíš, s tím nic nenaděláš. Stejně je tak malá, že do ní nic zásadního nedáš.
V nových bytech není ani tato skříň. Potraviny jsou v kuchyni v lince, kam lidé dávají brambory apod. to by mě docela zajímalo.
Dnešní ledničky, jsou uvnitř velice malé, nedá se tam dát ani hrnec s polévkou.
Mám nový byt, a jsem ráda, že je bez té klasické spíže, úplně to nenávidím. Vyrobila jsem si takovou skříňku-komodu, policovou dvoudvéřovou v barvě linky, a v ní mám jako špajzku. Brambory tak na 1-2 týdenní spotřebu, nakupuju průběžně. Je to samozřejmě menší než ta klasika špajzka, ale přehlednější, a tou velikostí mě to aspoň nenutí mít tam hromadu zbytečností. Na ní je odkládací prostor-mikrovlnka, chlebník apod.
Ale to jsme trošku OT, teplotu neřeším, není důvod, snad jen kvůli bramborám, ale ty tam mám jen na aktuální spotřebuj. lednička ok, hrnec do ní dám teda bez problémů, s ledničkou problém nikde nevidím.
@Dana066 píše:
@DanielaD Já bych právě chtěla mít jednou zahradní domek a spíž. Proto se ptám, jaká je teplota u „pravé“ spíže.
správně je do 10 °C
I v domku je obtížné dosáhnout 10 °C v parném létě.
Využívám garáž kde je chladněji,(na brambory apod.) nemám žádné velké zásoby potravin. Mouku, cukr apod. mám v lince, hlídám si datum spotřeby - ze sáčku si vždy ustřihnu a vložím do dózy.
@Anik klasická paneláková je opravdu hrozná
není to nic jiného, než v kuchyni jakýsi dřevotřískový koutek, který jen zavazí.
Já do ledničky nic moc nedám, mám vysokou lednici, která vypadá mohutně, samotný prostor je malý. Nastrkám tam 2 menší hrnce víc ne, kromě věcí co tam běžně jsou.
@aknah31
to máme podobně ![]()
@DanielaD To už je spíš sklep, ne? Nepoškodí se tím třeba těstoviny? Vím, hloupý dotaz, ale opravdu mi to přijde moc chladné.
@Dana066 píše:
@DanielaD To už je spíš sklep, ne? Nepoškodí se tím třeba těstoviny? Vím, hloupý dotaz, ale opravdu mi to přijde moc chladné.
myslím, že těstoviny přežijí i jaderný výbuch ![]()
tady jsem Ti to dohledala:
teplota odkaz
@DanielaD Na tenhle odkaz jsem se právě dívala, a divila jsem se té teplotě. I tak díky ![]()
@Dana066
to jsou jen články na netu, mít doma ve spíži 10 °C je nemožné. Obzvlášť, když je spížka někde v kuchyni, kde se vaří, svítí sluníčko. Asi jsme na tom všichni stejně, máme 20°C tak se s tím netrap. ![]()