Teploty 9 dní u 1,5letého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4256
24.2.19 18:33

Kamaradky dcera…stejný případ. Diagnostika periodické horečky. Z ničeho nic se to u ní objevilo ve 2 letech… Teď je jí 5 a pořád to mají…jsou na kortikoidech. Nechci tě strašit …ale u ní byly už lékaři taky bezradní. Když se to opakovalo každý měsíc uzavřeli to touto diagnózou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
95
24.2.19 18:37

@lampicka11 no právě tady taky už si neví rady.. Uvidíme co se vyvrbi z té krve.. Dnes ji stouply zánětlivé markry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
24.2.19 19:44

CRP 10 nic neni. V dobe chripkove epidemie by asi diagnosu vyresilo PCR na chripku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
24.2.19 20:05

@Alkub A proč v té nemocnici jste? Myslim jako od začátku? CRP 10 je negativní. Je klidně možný,že tam ještě k tomu původnímu chytl něco dalšího,klidně i rotaviry,to může začínat horečkou a plynatostí. Bohužel v nemocnici se to stává často,hlavně na těch dětských oddělelních,maminky většinou nejsou schopný dodržovat izolaci,vylézají s dětmi z pokojů,mají potřebu se družit,nudí se a děti pak pochytají něco jinýho,než s čím přišly. My teď měli u nás rotaviry a chytlo to další dítě ,co je tam s bronchitidou a další,co tam bylo s úrazem-u toho se to projevilo až doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
24.2.19 20:10

Taky záleží co ostatní markery zánětu. CRP není vše. Co krevní obraz? CRP 10 není žádná hrůza, v podstatě ještě v normě. Jak vysoké jsou horečky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.2.19 20:28

@BellinkaX hmm ale začalo to stoupat dnes, každý den chodila na píchání z prstu na crp. Ale celkově odběry krve měla 3×..takže asi když to za jediný den vylezlo na 10, co bude zítra, vy mi dáte jistotu že zítra nebude mít třeba 100??? :nevim: dnes nejde ani srazit horečka… Takže to není jen tak ale samozřejmě já jsem hysterka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.2.19 20:30

@renap promiňte ale já nejsem ostatní maminky, tak mě prosím nesrovnavejte. Celou dobu jsme jen na pokoji, hygienu dodržuji. Přišla sem pro zvracení a teploty. Zvracení ustalo ale teploty zůstaly do dnes. Crp ze dne na den na 10, kde mi dáte jistotu že zítra nebude vyšší? Mě velmi baví jak mě každý uklidňuje že 10 nic není. Jen tak se to ze dne na den neudělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
24.2.19 20:47

A nemuze mit neco s travicim ustrojim? Ze tak casto prdi a smrdi? Do toho ty horecky? Treba zanet strev, nebo tak neco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
24.2.19 20:59

Já Vás neuklidňuji, to nízké CRP je prostě fakt. V některých laboratořích je dokonce 10 mg/l horní hranice normy. CRP je ne úplně přesný marker a výkyvy zkrátka být můžou. Chápu Váš stres z dané situace, ale než se nechat tady děsit diagnozami zánětů střev, mi přijde lepší důvěřovat zdravotníkům, kteří mají kompletnější pohled a všechny výsledky. Pokud Vás z nějakého důvodu nepřesvědčili o svých postupech, pak můžete požádat o překlad na vyšší pracoviště. Přeji brzké uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30686
24.2.19 21:11
@Alkub píše:
Zdravím, jdu se poradit.Od minule soboty má dcera horečky, v kuse, do dnešního dne, v rozmezí 38-40, jsme v nemocnici od neděle, už ji 3× brali krev, nic nenašli, byla na rtg, Orl, zubním, ale na nic nepřišli. Není to z angíny, nemá skryté pneumokoky v plicích, ale ani nerostou zuby. Na virozu mi to přijde dlouho. Poslední dny prdi, ale fakt furt, snad co 10 minut, a strašně smrdí, tím chci říct, že jinak než doma. Ale doktoři už mi říkají, že neví co s náma dal. Dnešní krev ukázala crp 10,3.. Ve čtvrtek ještě měla 0.. Tzn ze se něco nuže dít.. Ale co? Kašel nemá rýmu taky ne. Angínu taky ne.. Tak co se děje :( :,(

Starsi dcera mela loni ke chripce 13 dni v kuse pres 38. Asi v tridennich intervalech ji to vzdy vyletelo ke 40. CRP neslo pres 10.

Mladsi dcera mela pro zmenu 6krat za sebou ataku tridennich horecek (vzdy s 1-2 denni pauzou). CRP mereno pri treti atace 18 a pri seste 86 + sileny krevni obraz (poprve bylo CRP jen z prstu), pak teprve nasazena ATB a do tydne byl klid. Jestli to byly dve onemocneni, nebo jedno vlekle :nevim: .

Takze bych na tom nevidela nic tak neobvykleho ani hrozneho. I viroza se muze tahnout. Pokud ji davate casteji leky na srazeni teploty, muze prdet i z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
24.2.19 21:14
@Alkub píše:
@renap promiňte ale já nejsem ostatní maminky, tak mě prosím nesrovnavejte. Celou dobu jsme jen na pokoji, hygienu dodržuji. Přišla sem pro zvracení a teploty. Zvracení ustalo ale teploty zůstaly do dnes. Crp ze dne na den na 10, kde mi dáte jistotu že zítra nebude vyšší? Mě velmi baví jak mě každý uklidňuje že 10 nic není. Jen tak se to ze dne na den neudělalo.

To myslíš vážně, my ti máme dát jistou že crp nevyleze :nevim:. Ti jistotu ti nedá nikdo ani ošetřující doktor. A s nikým tě nesrovnavam, to je prostě všeobecně známý fakt, že nemocnice je infekční a rizikové prostředí, kde se dá chytnout všechno možný, a můžeš se snažit jak chceš dodržovat hygienu. Výtěry stolice na kultivaci a nabery na virologii-kousek stolice dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30686
24.2.19 21:34

@Alkub A proc vas hospitalizovali v nedeli? Byla dehydratovana? A delali tedy kultivaci ze stolice? Kdyz prisla se zvracenim a horeckou? Jinak hodne deti k horeckam zvraci, to je take celkem bezna vec. :think:

Na periodicke horecky bych to nevidela, ty byvaji vetsinou 3-6 denni a pravidelne se opakuji, navic pri nich byva pry vysoke CRP, na ne jsem mela pro zmenu podezreni u syna, tak jsem to tehdy studovala. Ale ja obecne k doktorum moc nelezu. Jsme takova rodina chcipaku, uz me moc veci nezaskoci …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
28.3.19 19:45
@Alkub píše:
@BellinkaX hmm ale začalo to stoupat dnes, každý den chodila na píchání z prstu na crp. Ale celkově odběry krve měla 3×..takže asi když to za jediný den vylezlo na 10, co bude zítra, vy mi dáte jistotu že zítra nebude mít třeba 100??? :nevim: dnes nejde ani srazit horečka… Takže to není jen tak ale samozřejmě já jsem hysterka

Po delší době, moc tu nebývám. Jaká byla diagnoza? CRP na 100 nevylezlo, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30686
28.3.19 20:56

@BellinkaX Vidis, ja uz na tu diskusi skoro zapomnela, ale taky by me zajimalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
29.3.19 08:39

@BellinkaX :mrgreen: Myslim,že pravdu nepřizná,ale tipuju to,co od začátku,že se z toho vyklubaly nějaké střevní viry,které buď donesli z domova,nebo chytla až tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí