Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chápu, jak ti je, ta bezmoc. Zkus lichorerisnici tinkturu - je dobrá na anginu a grepove kapky - ty na imunitu. Já se takhle placala loni.
Není někdo u vás bacilonosič? Chtělo by to výtěry celé rodiny.
A byli i ostatní členové rodiny na výtěr z krku? Někdo může být bacilonosič a ani o tom neví, protože nemá příznaky.
@Aries6 Dekuju.Fakt jsem se málem rozbrečela dneska.Nechodi ani do kolektivu od listopadu.Nevis, tu rerisnici bych sehnala v lékárně?Hned bych pro ni sjela
U nás se ta angína točila několik týdnu, bylo to hrozné, bratrova rodina a my, děti si často hrají. Nakonec byla bacilonosič naše mamka, co hlídala. Nic ji nebylo. Prelecila se a byl klid.
@nozu @aknadar No, byli i ostatní děti (máme tři)a my jsme byli před Vánocemi.Ale tam pry byla malá šance, že jsme bacilonosiči, protože by to prý chytli i ostatní deti.A nikdo nic.Tu první angínu teda měl i nejmladší syn (dva roky), ale už se nevrátila.
@aknadar No vidíš to, zkusim tedy nahnat i širší příbuzenstvo, co s nim přišlo do styku
@clostylbegytka vyměli jste vždy kartáčky na zuby, desinfekce kliky a vypínačů, převléct peřiny… mě to nějak totiž ani nenapadlo, a malý měl taky 2× po sobě streptokokovou angínu, navíc jsme celá rodina šla na kontrolní výtěry..
@Lathi Jojo, kartáčky buď nové a nebo vyvářené, peřiny taky převlečené…Kliky jsem dezinfikovala, vždy, když jsou nemocné, ale je fakt, že když nejsou, tak to nedělám…
@clostylbegytka já už bych zkusila všechno:( když se vám to takto vrac ía nemá to kde v kolektivu chytit tak bych tipovala že je to někde doma, a nebo někdo z vás jako přenašeč:((
@Lathi Jojo, to urcite.Vysavuji všechno.Ale spíš si říkám, jestli to ta ATB jen nepotlači, že třeba na něj tolik nefungují nebo fakt nevím
Jinak všem holky děkuji za rady
Budu ráda, když klidně budete psát další nápady, útěchy…Fakt už jsem dneska nějak hotová.Sice je zatím bez teplot, má chuť k jídlu, ale jak jsem viděla ty bílé flíčky, tak mě to nějak vzalo.Na pohotovost hned nepojedeme, tam nám daji zase ATB bez vyšetření.Kdyz vydržíme, počkáme na naší MUDr.
@clostylbegytka já si myslím, že by ji mohli mít, ale kupuju ji v bylinkach. Ale ty grepovy kapky mít určitě budou.
@Aries6 Super, děkuji.Mazu pro ně.Koukala jsem, že Dr.Max má lichořeřišnicove kapky, tak doufám, že to je to samé a ne jen nějaké slabé, naředěné mnozstvi, co nepomůže.
Taky jsme si užili. Šla bych na ORL, tam to poznají líp co v tom krku je. Nám dělali výtěr z krku celé rodině a dva synové byli pozitivní na streptokok pyogenes, přitom angínu jsem měla vždy jen já a třetí syn.