Teplota - studené čelo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8037
22.2.19 12:55

Já si pamatuji,když jsem byla malá a byla jsem nemocná,měla tu mamča na návštěvě dětskou zdravotní sestřičku a ta mi sahala na hrudník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37124
22.2.19 12:58

Já to podle čela na dotyk nepoznám (natož když se ho dotknu rukou, kterou mám většinou ledovou). Když chci zjistit jestli má syn teplotu, aniž bych ho hned běžela měřit, tak mu připlácnu tvář na hrudník nebo záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
22.2.19 13:06

já poznám celkem spolehlivě, když dám dětem pusu na spánek, podle čela se to poznat kolikrát nedá, rukou už vůbec ne, jen moje rty na spánek dítěte - za těch 6-7 let jsem se naučila podle teploty spánku celkem spolehlivě poznat, jestli je teplota ok, zvýšená nebo je to už horečka, spletu se fakt výjimečně a to většinou jen tehdy, když já nejsem úplně ok, i když měřitelně zvýšenou teplotu třeba sama nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.2.19 13:08

Pot tělo ochlazuje, proto může čelo mít studené. Taky sahám v noci na tělíčko, když nechci budit kvůli měření teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
22.2.19 13:44

My treba byli u dr a male merili v zatylku a za ouskem…a nemela teplotu, pritom celo mela rozpaleny. Samozrejme za chvilku doma jsem namerila v zadecku (po odecteni) teplotu o 2 stupne vyssi :zed: takze je podle me asi lepsi zmerit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
22.2.19 13:45

Poznám spolehlivě když dám dítěti rty na tvář nebo spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.2.19 14:00
@aduska912 píše:
Ahoj, je možné, že dítě může mít teplotu i když má normálně studené čelo nebo jen mírně horké? Nebo se to podle teploty čela dá poznat spolehlivě?

studené čelo je při teplotě

1. když se začne potit, protože tělo už samo teplot sráží
  2. když je čelo ochlazené zvnějšku, třeba studeným průvanem, koupelí…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
22.2.19 14:26

@Kukacka123 tam je spis problém že dr měřila bezdotykovym teploměrem a ty jsou úplně na houby, protože prakticky pokaždé měří min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
22.2.19 14:36

@Kriss Tina to sice ano, ale kdyby ji sestricka zmerila ne za ouskem a zatylku, ale na cele, namerila by 38 jako ja doma bezdotykacem :nevim: ale tak dr nastesti jinak malou proklepl radne, tak doufame v zuby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
22.2.19 14:46

@Kukacka123 píšeš že zvýšenou jsi naměřila v zadečku ne na čele :nevim: já mám zkušenost že už ani sestry v nemocnici ty bezdotykové nechtějí používat, i na čele ukazují většinou o ty 2 stupně min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
22.2.19 21:45

@Kriss Tina ano, psala jsem ze teplota v zadecku byla vysoka, ale i na cele samozrejme mela teplotu, kdyz jsem psala, ze celo mela rozpaleny ;) no nam v porodnici dali uz normalni digi a merily jsme v podpazdicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.2.19 21:55

Ja většinou poznám tak ze prilozim malemu rty na celo nebo dlan na zatylek,nesmi byt ale studena dlan :) tchyne treba saha na ousko presneji na boltec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
22.2.19 23:33
@aduska912 píše:
Ahoj, je možné, že dítě může mít teplotu i když má normálně studené čelo nebo jen mírně horké? Nebo se to podle teploty čela dá poznat spolehlivě?

Já třeba vždy zkouším na hrudníku.I u sebe.Čelo umí klamat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí