Zánět průdušek - zkušenosti s ventolínem

Anonymní
20.2.19 20:04

Zánět průdušek, zkušenosti

Dobrý večer, byla nám zjištěna zánět průdušek, bereme Ventolin… bojím se že nás pošlou do nemocnice malá kašle jak tuberak :( jak jste bojovali vy ze zánětem průdušek?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
321
20.2.19 20:10

Proč do nemocnice? Kolik je malé?
Já se obávám, že na syna to teď taky leze, ale už jsem to absolvovala s oběma dětmi několikrát a dá se to. Léky vždy rychle zabraly a vše bylo v pořádku..(ťuk, ťuk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.19 20:15

@Ann-Sylvie 10,5 měsíce máme … dnes se doktorce vůbec nelíbila

• Citovat
  • Upravit
3198
20.2.19 20:46
@Anonymní píše:
Dobrý večer, byla nám zjištěna zánět průdušek, bereme Ventolin… bojím se že nás pošlou do nemocnice malá kašle jak tuberak :( jak jste bojovali vy ze zánětem průdušek?

my s tím byly v nemocnici dva dny, doktor nám dal taky ventolin, ale doporučil jet do nemocnice, kdyby se malá nelepšila. Celkem To trvalo asi 10 dní, než byla zdravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.2.19 21:00

Antibiotika, sirup na kašel, někdy ventolin. Dcerka na to trpí od narození. Nikdy jsme v nemocnici nebyly i když kašle jako tuberák.

• Citovat
  • Upravit
1974
20.2.19 21:03

@Ann-Sylvie Obstrukční bronchitidy končí velmi často nemocnicí. :-( Syn má 2,5 roku, od 10 měsíců jsme byli v nemocnici 5×. :zed: Je na ně náchylný, každá rýma mu padá dolů, doma máme foukátka (Ventolin + Budiair), nicméně přesto se nám to občas doma ufoukat nepovede.

Zakladatelko, zkuste inhalovat, pokud nemáte inhalátor, tak klasika po staru, hrnec s horkou vodou, do toho Vincentku nebo třeba i ten Ventolin sirup nebo jenom sůl, osušku na hlavu a co prcek vydrží. Pak prý pomáhají olejové zábaly, o těch jsem četla teprve nedávno, mám je nevyzkoušené v záloze. Dneska jsem koupila poprvé čerstvý lotosový kořen, pomáhá prý pročišťovat průdušky a plíce. No a pevné nervy k tomu všemu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
20.2.19 21:06

Jestli máš kde, sežeň si jezevčí sádlo. Namazat prsa a trochu do polévky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
20.2.19 21:07

Ma ventolin ten prudusky roztahne :) … Na prtata doporucuji inhalator opravdu je to dobra vec… U nas frci pomerne casto u obou holek 4 roky a 8.mesicu i na obycejne rymy a kolikrat si snupnu vincentky i ja. :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
20.2.19 21:33

Nejde ani tak o to, jak moc kašle. Jde spíš o to, jaky ten kašel je a zda to dokáže odkaslat. A o to, zda to v ní piska a chrci a jak dýchá. Pomáhá zvlhčovat vzduch, inhalace. Muzes třeba i zkusit doma vytřít Vincentkou. Odsavat nosík, stříkat do něj mořskou vodu. Pomáhá i dechová rehabilitace (masáž, kontaktní dýchání, mickovani). Dobrý je taky naklonit postýlku, ať má vyvýšenou hlavičku. A hlavně pozorovat, jak dýchá a kdyby dychala špatně, tak dát Ventolin a jet na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.2.19 21:49

Hackuji se k tematu. Mame to temer totozne. Dcera 13 mesicu take od soboty akutni bronchitida, kasle jak stary tuberak, chrci a ma rymu. Dnes uz nas mudr.taky chtela poslat do nemocnice, ale dava nam jeste sanci. U nas o to horsi, ze za poslednich 20 dni (!!!) dcera brala uz 2× atb ( z toho jednou do zily pri pobytu v nemocnici), jednou mela strevni chripku a ted toto :( takze jsem s nervami na dne a cekam, jestli z toho budou treti atb za 3 tydny nebo 2.pobyt v nemocnici. Zatim mame ventolin sirup, inhalujem vincentku,stoptusin, zvlhcujem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
20.2.19 21:54

@eeevvv A jak ji zabírá ten Ventolin? Jestli by nebyl lepší ve spreji, ten prý zabírá lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
20.2.19 22:14

@eeevvv No, nejsem lékař, ale my třeba na bronchitidu neměli antibiotika nikdy. Malý to měl vždycky virového původu, tady by atb nic nezmohla.

Co se týče té nemocnice - je to depka, ale pro prcka okamžitá úleva. Pokud nemáte Ventolin k inhalaci, tak ho v nemocnici nasadí, plus se kombinuje s nějakým dalším lékem (u nás většnou Atrovent), oba úlevové medikamenty, které během pár sekund zlepší stav dítěte. No a pokud ani tohle neudrží průdušky nějak rozumně na uzdě, tak se přidají do žíly kortikoidy. Většinou vše zabírá dost rychle. Já většinou když doma vidím, že několik hodin léčba našimi foukátky nezabírá, tak balím a jedeme. Ten organizmus dítěte dostává pořádně na prdel, obstrukční dýchání vysiluje, navíc i těm průduškám pak trvá déle, než se zrekonvalescencují.

Mně spíš vadí to, že u nás v nemocnici mají ve zvyku nás tam pak držet i po zlepšení stavu ještě minimálně 2-3 dny, kdy ty děcka jsou pak jak vystřelené z praku. :zed: Ale to už je jiný příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
20.2.19 22:19

@Hlaholice Otázka je, jestli by měli Ventolin ve spreji jak aplikovat. U malých dětí se musí přes chamber, který je na předpis a objednání. My ho dostali až po druhé atace bronchitidy. Ale právě při té druhé atace mi ho dětská doktorka zapůjčila domů. Nevím, jestli se to tak standardně dělá, resp. jestli ho dětští lékaři mají běžně v ordinaci k zapůjčení. Naše doktorka dělala kdysi na alergologii, tak je možná vybavenější… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
20.2.19 22:30

@Leli83 Zánět průdušek sice obvykle bývá komplikace viróz (virový původ), ale jak je tělo oslabené, tak často dojde pak i rozvoji bakteriální infekce (obvykle streptokoky), proto se nasazují ATB na nemoc puvodne virového původu. Taky teda nejsem lékař, jen mívám často záněty průdušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
20.2.19 22:41

@Leli83 Běžne ho asi nemívají. Ale vím, že by ho mohli předepsat, myslím, že je na něj doplatek jen stovka a nevím jak jinde, ale u nás je v nemocniční lékárně ihned k dostání, objednávat se nemusí. Nám ho chtěla napsat doktorka v nemocnici, ale při propouštění už tam bohužel byla jiná, a tak jsme dostali jenom sirup. Bohužel některým doktorům se zdá jeho aplikace pro domácí užití příliš složitá. Ale jsem ráda, že máme doma alespoň ten sirup. Zajímalo by mě, zda jde sehnat ten chamber bez předpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí