Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, moje dcerka měla od pondělí do pátku hodně vysoké teploty až ke 41 také jsem byla zoufalá. Vyvinula se z toho angína. Nasazené ATB ale zabraly až 4 den po nasazení. Jinak týden předtím byla očkovaná priorixem. Týden vysoké teploty jsou mazec, nevím no, pokud nemá další obtíže, asi bych ještě den dva počkala, už by se to mělo lepšit, pokud to je chřipka. ![]()
Šla bych na pohotovost na UTZ plic a ať prohlédnou i pohrudnici (je na zádech). Naše teď už 2 léta slečna měla taky poslech naprosto čistí. Byli jsme hospitalizováni 11 dní na jipce, protože doktoři absolutně nevedeli co dceři je a až kardiologii napadlo ji prohlédnout ultrazvukem zádíčka. A našla výpotek.
To uz je teda dlouho… Napada me sesta nemoc, meli jsme horecky 5 dni ktere nesly nijak srazit.
Syn ted mel to same, ale rozhodne bych mu nenechala tak vysokou teplotu bez srazeni, davam sirup jakmile ma 38,6 bojim se kreci a telo to vysiluje
@halflive v noci ji nebudim, kdyz spinka, nechavam ji tak.. hned rano srazim.
@mikes89 to by mohlo bejt, starsi holka mela ted tu patou, ale mela horecky jen dva dny a pak vyrazka
tak ze by mela virozu a pak do toho tahle mrcha jeste? Boze at uz to skonci ![]()
@CpuOmap -v noci bych nebudila, jen šoupla čípek. To našeho nikdy nevzbudilo.
horečku přes 39 bych rozhodne nenechala a hned snížila.
A po snížení furt přes 37 mi taky přijde hodně ![]()
Syn (2 roky ) měl od soboty horečky 39,4 - 39,9 |( žádná rýma, ani kašel ) - střídali jsme nurofen s paralenem, sprchovala jsem od teplé vody po studenou a dávala octové zábaly. V pondělí jsme šli k dr. a vyšlo mu CRP 145 no a na konec se mu mrknul do uší a v jednom uchu zánět. Takže dostal antibiotika a už tady hopká. Z těch vysokých horeček jsem byla na prášky, nevím no asi bych zase naběhla zítra k dr. kdyby nebylo zlepšení
@KamisB vcera jsem byla u dr a vsechno ji to rikala, tvrdi mi, ze ted jsou ty chripky hnusny a nezbejva nez to vydrzet
achjo
Je to dobry! Horecky spadly a vysela se vyrazka! Jupi! Osm dni pekla skoncilo ![]()
@CpuOmap tak hlavne, ze to nebylo nic vazneho. Nas ta sestka taky pekne potrapila, chytli jsme ji v obdobi 35 stupnu venku
tak preju hodne zdravi do dalsich dni ![]()