Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malinky je 14 mesicu, vcera vecer jsme meli z niceho nic teplotu 39,5, dala jsem ji nurofen a hned usla. Dnes rano mela uplne rude tvaricky a teplotu 38,5, dala jsem ji cipek. Je jinak bez dalsich priznaku. Tvaricky ma stale cervene, ale uz ne tolik. Co myslite, ze by to mohlo byt? Mam letet k lekari nebo se zatim snazit snizovat teplotu a cekat do pondeli?
K lékaři chodím s teplotami 4.den. Když se mi dítě zdá ok, tak přes den nesrážím. Srážím obvykle na noc, ale proto, že mám zkušenost, že v noci jí teplota letí rychle nahoru. Jinak jí dávám hodně pít a snažím se, aby odpočívala. Jestli seš nervózní, tak k lékařovi jdi.
@misamt hele to muze byt k zoubkum, malej ma teple tvaricky kdyz rostou zoubky, takze skoro furt, jinak teplotu hlidej a v pondeli zajdi k detske kdyby teplota neklesala
Hlídala bych teplotu… Naše malá pokud má vyšší teplotu tak má taky červené tváře… Snížila se teplota po čípku?
Chová se jinak normálně? Hlídala bych jí více a měřila, k dr bych hned neběžela aspoň tedy já
Obecně-když nevím jestli k dr tak jí zavolám. Popíšu akutní problém a když řekne at jedu tak jedu.
Holka moje (3r) má od středy horečky/teplotu, prý jí bolí břicho ale jinak nic. dneska už je dobrá, teplota ok a břicho jí bolí jakmile se zmíním o tom že jde do školky
takže trochu psychika asi. Poslední týden ve školce řve jako tur takže musím zjistit co se tam děje.
zavolej dr a uvidíš, já bych teda před víkendem jela abych pak nemusela na naší debilní pohotovost.
Může to být jen nějaká virózka, ale jen teplotami bez příznaků se může projevovat třeba infekce močových cest nebo zánět středního ucha (ten jsme si se synem prodělali minulý víkend a skončili na pohotovosti). Takže vzhledem k víkendu bych s ranní močí jela k dr.
@misamt tak já k dr. chodím většinou až třetí den ale když je to před víkendem tak chodím hned, přeci jen kdyby se to zhoršilo tak zítra dr. není
To je prave to, taky bych se tam hned nehnala, jen pres ten vikend je pak uz jen ta pohotovost. Vcera jsem si musela neco vyridit, tak jsem malou nechala u znamy doma, ktera ma syna, ktery je doma s teplotami. V primem kontaktu s nim nebyla ale napadlo me jestli to nebude mit od nej, proto bych to k zubum moc neprirovnavavala. Jinam jsem ji dat nemohla.
@misamt no ono záleží od čeho ten malej ty teploty má, teplota není nemoc jen příznak jiného problému a různé nemoci mají různou inkubační dobu
Vim jen ze ho bolela nejdriv hlava a pak mel teploty… Jinak mala po probuzeni vypadala hrozne a byla strasne protivna. Ted se chova skoro jako vzdycky, jen se ode me nehne a teplota trochu klesla
Malej to takhle měl, když mu očkování vyvolalo spalničky, příušnice a zarděnky. Asi 10 dní po očkování mu zčervenali tváře, pak začal mít horečky a všechno se na něm vystřídalo
Asi s tím běžte raději k dr.
@misamt Našemu je rok a přesně takhle mu v pondělí vylítla teplota nahoru (skoro čtyřicítky),žádný jiný příznaky, jen průjem, nejspíš právě z té horečky, tak jsem po konzultaci s dr. nasadila tasectan proti průjmu a horečku srážela. No a včera jako když utne, horečka zmizela jako mávnutím proutku a dneska se osypal. Šestá nemoc jako vyšitá.
Tak nakonec jsme v patek u doktorky nebyli. Teploty mela mala 3 dny a 4.den se opupinkovala na brisku a zadech. Hned me napadla 6.nemoc ale nikdy jsem to nevidela nevim jak to vypada, sli jsme pro jistotu dnesja. Doktorka mi to jen potvrdila a rekla ze to za chvilku zmizi samo. Jen ted doufam, ze jsme se nenakazili v cekarne. Sla jsem pozdeji s tim ze jsem myslela, ze uz tam tolik nemocnych nebude a jako naschval plna cekarna.
@misamt Tak to je dobře, že to tak dopadlo. Ta vyrážka brzo zmizí. Našemu Vojtíkovi, ve chvíli, kdy ta vyrážka došla na nožičky, začala od vrchu mizet a dneska už je bez pupínků a to je měl i na obličeji.