Jak zbavit kojence rýmy

126
16.10.13 14:48

Jak zbavit kojence rýmy

Ahojte, ráda bych se poradila, jak pomoct 4-měsíčnímu miminku při rýmě. Bohužel ji chytla ode mě. Už tři týdny odsáváme nos, i když teď už ne tak často, tak 1× denně, ale pořád ještě nějaké hleny odsajeme. Stříkám ji do nosu Sterimar bebe a mam i Libenar, ale ta aplikace v ampulích mi moc nevyhovuje, radši nosní sprej. Jiné spreje pro kojence (Nasivin, Olynth) moc dávat nechci, když si člověk přečte ty vedlejší účinky jako zástava dechu apod. Teple oblíkáme, ale pořád trochu při dýchání chrčí. Nevím, jestli se dá nějak pomoct nebo jen čekat, až to přejde…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
16.10.13 14:50

Nezbývá nic jiného než čekat. Holka teda chrčí běžně. Měla jsem vyvýšenou postýlku, eukalyptový olej, hodně procházky na čerstvém vzduchu. A miminko má tu rýmu nějakou velkou, obtěžuje ho hodně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
16.10.13 14:51

Ahoj, my měli rýmu teď 14 dní… malému je 6 měsíců… 4× denně jsem stříkla do nosu Sterimar a následně odsála, nic nekapala, jen na noc Nasivin, abysme se všichni tři alespoń vyspali, zvýšená postýlka a mokrá plena přes topení… nakonec jsem byla u doktora a ten nám předepsal framykoinové kapky do nosu a ty nám teda pomohly… malému jsem dávala 1 kapku do každé nosní dírky vždy po odsátí… byla jsi s malou u doktora? Možná by stálo za to tam zajít, ať poradí… Brzké uzdravení přeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
16.10.13 15:02

Já odsávala a odsávala, a pořád stříkala ten sterimar bebe, dala párkrát oscilo, a tymiánový sirup, je na kašel, nachlazení i rýmu.

• Citovat
  • Upravit
11281
16.10.13 15:07

@Manel Můžeš vyzkoušet i QUIXX SOFT nosní sprej. Rýma je prostě otravná a trvá někdy dlouho. Nejlépe je opravdu dodržovat nosní hygienu (3× za den stříknout do každé dírky a odsávat skoro pořád) chodit ven, na vzduch - (ne do obchodu).

Pokud teple oblékáš doma, tak hodně větrej. Pokud dítě teple oblečeš a doma není přísun vzduchu, tak se rýmy nezbavíte.

Při rýmě pomůže i zvýšená poloha, proti tomu chrčení, ale pokud chrčí nějak moc, tak je tam i zadní rýma - s tím bych se poradila s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
16.10.13 15:07

Ja to ted taky resim. Ona je pres den v pohode, ale v noci chrci a casto se vzbudi.ma to jako by v krku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11281
16.10.13 15:08

@bismarck Odsávat i v noci. Dítě si nemá jak jinak pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11281
16.10.13 15:09

@bismarck V krku má ty hleny z rýmy, poněvadž je polyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
16.10.13 15:12

Je divne, ze pres den ji vubec nema. v noci ji striknu a nakojim, vsechno spolyka.ale za hodku chrci zas. m zkusim teda i odsat.mela rymu pred mesicem,tyden.to ji mela i ps den. t,to jsem odsavala nekolikrat denne.ted je to divneee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
16.10.13 15:14
@micelinka píše:
Nezbývá nic jiného než čekat. Holka teda chrčí běžně. Měla jsem vyvýšenou postýlku, eukalyptový olej, hodně procházky na čerstvém vzduchu. A miminko má tu rýmu nějakou velkou, obtěžuje ho hodně?

Teď už to tak strašné není, ze začátku byla fakt silná. Teklo ji z očí atd. Teď už jen občas chrčí a hůř dýchá, to teď obtěžuje nejvíc. Snažím se dávat mokrou plínku na noc na postýlku, ať není suchý vzduch a taky jsem jednou dala pod postýlku nakrájenou cibuli na uvolnění hlenů, jak jsem někde četla. Myslím, že to trochu zabralo. To odsávání je ale trápení, je mi ji vždycky líto, řve u toho jak tur :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
16.10.13 15:16
@Týna K. píše:
Ahoj, my měli rýmu teď 14 dní… malému je 6 měsíců… 4× denně jsem stříkla do nosu Sterimar a následně odsála, nic nekapala, jen na noc Nasivin, abysme se všichni tři alespoń vyspali, zvýšená postýlka a mokrá plena přes topení… nakonec jsem byla u doktora a ten nám předepsal framykoinové kapky do nosu a ty nám teda pomohly… malému jsem dávala 1 kapku do každé nosní dírky vždy po odsátí… byla jsi s malou u doktora? Možná by stálo za to tam zajít, ať poradí… Brzké uzdravení přeju :kytka:

No byli jsme ze začátku, jak rýmu dostala. To chrčela fakt dost a bála jsem se, že to má na průduškách. Dr. ji poslechla a konstatovala, že průdušky jsou čisté. Doporučila jen odsávat a pak stříkat do nosu mořskou vodu… to máme ten Stérimar bébé. Jinak nic ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
16.10.13 15:56
@Manel píše:
No byli jsme ze začátku, jak rýmu dostala. To chrčela fakt dost a bála jsem se, že to má na průduškách. Dr. ji poslechla a konstatovala, že průdušky jsou čisté. Doporučila jen odsávat a pak stříkat do nosu mořskou vodu… to máme ten Stérimar bébé. Jinak nic ví…

Malá měla ve dvouch měsících šílenou rýmu a doktorka ji nechala 3 měsíce na podělaný mořský vodě, šla jsem na pohotovost a ta mi tam dala něco s antibiotikama a po třech dnech bylo po rýmě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11281
16.10.13 19:37

@Manel No, vůbec si nedokážu představit tu nakrájenou cibuli pod postelí. Poněvadž cibule, přestože je ve slupce mi dokáže podráždit sliznice očí a nosu docela solidně.

Rýma je naprosto normální. Prostě odsávat, rýma otravuje i dospělého člověka. A odsávání bude muset vydržet, jinak se s tím budete potýkat do nekonečna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
16.10.13 21:41
@Trojlístek píše:
@Manel No, vůbec si nedokážu představit tu nakrájenou cibuli pod postelí. Poněvadž cibule, přestože je ve slupce mi dokáže podráždit sliznice očí a nosu docela solidně.Rýma je naprosto normální. Prostě odsávat, rýma otravuje i dospělého člověka. A odsávání bude muset vydržet, jinak se s tím budete potýkat do nekonečna.

Cibule byla v pohodě, pokud to člověk nemá přímo u nosu nebo očí. Silice byla v pokoji cítit, ale že by to nějak dráždilo, to vůbec… Právě že den před tou cibulí měla suchou rýmu, blbě se jí dýchalo, ale nebylo možné nic odsát. Po cibuli se hleny uvolnili a odsáli jsme to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
16.10.13 21:43

@Saricat V ložnici se snažím mít i v zimě otevřenou ventilačku, vůbec tam nemám zapnuté topení, mám tam nádržky s vodou a taky dávám mokrý ručník na postýlku. Tak by tam neměl být suchý vzduch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí