Hydrocefalus v 34. tt

14.10.13 21:53

hydrocefalus v 34tt

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestly se tu nenajde někdo kdo z tímto má zkušenosti, dnes mi zjistili ve 34tt těhotenství že naše holčička má hydrocefalus :(. Přesněji: mozeček norm. tvaru: 40mm, PK: 23 mm bill. - hydrocefalus. Můj gynekolog mě poslal do ČB na genetiku a tam mě poslaly do nemocnice na ženské oddělení, jenže v nemocnic mě ani nezkontrolovali a poslaly mě domů stím ať se přijedu ukázat v pátek a pak se uvidí jestly mě hospitalizují a co jak bude dál, bojím se aby se to nepodcenilo, jelikož gynekolog i doktor se tvářily vážne a během dne mě tam poslaly hospitalizovat a v nemocnici mě jen tak odflákly :/. Co je důležitější, tímto bych se chtěla zeptat jestly se něco podobného někomu z vás nestalo nebo jestly o této (nemoci) někdo neví, popř. jak se bude dál postupovat?, jaké jsou rizika?, a jak některé takové děti dopadly?, prosím o radu strašně se o svou holčičku bojím :(, předem děkuji všem za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
932
14.10.13 22:13

@prostě_Linda Můj syn měl podezření na hydrocefalus v šesti měsících, nakonec se to nepotvrdilo, ale kdyby o prý měl, tak se do hlavy zavede trubička, která pomáhá odvádět mozkomíšní mok, vede do žaludku. Známých syn to má tu trubičku, po narození měl nějakou infekci a pak mu odsávali mok a nakonec dali tu hadičku, vede pod kůží na hlavě pod vlasy to není vidět. Vývoj měl malinko opožděný, ale dnes už chodí do školy a kdo to neví, nic nepozná. Budu držet palce, aby jste byli ok. A jak mi řekla neuroložka, kam jsme ještě asi dva roky po tom podezření jezdili na kontroly, tak se to prý může přihodit v každém věku, pochopila jsem to tak, že ucpat se to může kdykoli a začít tam hromadit. Ale s hydrocefaem ještě v těhotenství žádnou zkušenost nemám, vlstně jsem o tom nikdy neslyšela, že by se vyskytl ještě před narozením. Myslím, že určitě budete pak v péči neurologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
14.10.13 22:15

toto jsem našla

Příznaky hydrocefalu u kojenců: zrychlený růst hlavy, vyklenutí fontanely, ztenčená a napjatá kůže hlavy, rozestupování kostí hlavy, zvýraznění žil na hlavě, zvracení, nechutenství, dráždivost
hydrocefalus – patologické rozšíření komorového systému způsobené nahromaděním mozkomíšního moku

• Citovat
  • Upravit
Sandra752
14.10.13 22:16
  • Citovat
  • Upravit
932
14.10.13 22:17

@Sandra752 jo, přesně to jsme měli, zrychlený růst hlavy, vyklenutou fontanelu a místo štěrbin komory, ale nakonec tam hydrocefalus nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.13 22:43

Momentálně řeším taky, ale dceři je rok… vyšetření nás teprve čeká…

Tady je jedna diskuze:
https://www.emimino.cz/…falus-15342/

Hodně štestí.

Anonym M.

• Citovat
  • Upravit
932
14.10.13 22:56
@Anonymní píše:
Momentálně řeším taky, ale dceři je rok… vyšetření nás teprve čeká…

Tady je jedna diskuze:
https://www.emimino.cz/…falus-15342/

Hodně štestí.

Anonym M.

Také držím palce, my jsme všechna vyšetření absolvovali, bylo to psychicky náročné naštěstí s dobrým koncem. Magnetickou rezonanci, UTZ hlavy, oční vyšetření, odběry krve, moče, potom nějkaé sluchové a oční potenciály, EEG. Je toho moc. Držím palce, at vše dobře dopadne. My nakonec měli přes všechny příznaky „jen“ velkou hlavu- tz. benigní makrocefalii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.13 23:07
@sikorka píše:
Také držím palce, my jsme všechna vyšetření absolvovali, bylo to psychicky náročné naštěstí s dobrým koncem. Magnetickou rezonanci, UTZ hlavy, oční vyšetření, odběry krve, moče, potom nějkaé sluchové a oční potenciály, EEG. Je toho moc. Držím palce, at vše dobře dopadne. My nakonec měli přes všechny příznaky „jen“ velkou hlavu- tz. benigní makrocefalii.

Děkuju. Uvidíme jak dopadne MR, zda je poškozený mozek… máme nález z UTZ (rozšířený prostor mezi lebkou a mozkem a nějaké nashromáždění… takže hydrocefalus je jen jedna z možností, co to je… může to být cokoliv). :(
Anonym M.

• Citovat
  • Upravit
932
15.10.13 12:23
@Anonymní píše:
Děkuju. Uvidíme jak dopadne MR, zda je poškozený mozek… máme nález z UTZ (rozšířený prostor mezi lebkou a mozkem a nějaké nashromáždění… takže hydrocefalus je jen jedna z možností, co to je… může to být cokoliv). :(
Anonym M.

My měli taky na UTZ nález a místo štěrbin komory a nakonec to bylo dobré. MR je přesnější než UTZ. Přeju také štastný konec! A pevné nervy!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
19.11.15 21:46

Ahoj, chci se zeptat, jestli některé z vás sdělil doktor, že vaše malé má hydrocefalus. Jsem teď ve 34tt a hodnoty máme kolem 14mm. Už ten problém byl vidět v 31tt, ale doktor nás nechtěl strašit a chtěl si to ještě ověřit. Od minula se to prý nezhoršilo, ale hodnoty jsou vysoké. Jsem z toho nešťastná. Prý z 50% se to může spravit samo po porodu, je tady některá, co má nebo měla stejnou diagnózu a jak to dopadlo? Za každou odpověď budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.16 19:56

Ahoj ja mam hydrocephalus 5 let…u děti se tahle nemoc projevuje zvětšením hlavičky…mezi příznaky patří spavost, zvracení, oči maji jako zapadající slunce…léčba je operace= zavedení shuntu( laicky hadicka)…shunt se buďto zavede do dutiny břišní nebo do srdce…záleží jak se stim popere tělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí