Zahlenění, průjem, opruzeniny

464
13.10.13 03:54

Zahlenění ,průjem,opruzeniny

Holky, mám dotaz, malej (7 měsíců)má už přes týden rýmu, nejdřív nám dali v lékárně nasivin pro kojence, pak jsme dostali od dr. sterimar, pak framykoinové kapky, které už nám došly, tak odsáváme, kapeme mořskou vodu, ale vůbec se to nelepší, malej má průjem, s toho má opruzeniny, začal kašlat.. Navíc se mi v noci budí tím že nemůže pořádně dýchat. Odsávačkou toho moc nevysaju, přijde mi že to má uplně až jako vzadu v krku..Přemýšlím, jestli vydržet do pondělí nebo jet na pohotovost, vůbec se mi totiž malej nezdá, a nerada bych aby to došlo dál..Co myslíte? Nebo nemáte nějakej typ co by mu pomohlo? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
783
13.10.13 05:38

Mala 4,5mes. ma neco podobneho. Uz ctvrty tyden se ji drzi ryma, taky strikame morskou vodu a odsavame, kazdy tyden nam dava doktorka neco jineho, 1.tyden Hedelix (odmitla jsem uzivat, je od 2let), ATB kapky, ted nam dala Zyrtec (to taky odmitam, nejen od 2let, ale i navykovy+zasah do imunity). Takze hlavne odsavame, ale taky to ma hodne vzadu a v noci se porad budi. Teplotu nema, prujem asi taky (takhle male mimca to maji tekute porad), ale hnedsi a smrdi to. Kasle jen obcas asi jak spolkne hleny. Tak asi nejaka viroza ve vzduchu? My jeste neprisly co to je, ale drzi se ji to porad a odkladame ockovani. Dr. uz ji ho chce pristi tyden dat, ale asi nebudu souhlasit, i kdyby to byly zuby (coz myslim zatim ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
13.10.13 07:29

Průjem může mít od toho, jak polyká ty hleny, a opruzeniny při průjmu jsou taky normální…co nejvíc zvlhčovat vzduch, jestli máš aromalamu, tak trochu eukalyptu a levandule. Odsáváním se dráždí nosní sliznice, takže to nepřehánět.
A ano, rýma může být i od zubů, to pak nezabere nic, až ten zub :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
13.10.13 07:30

Jo a psí sádlo (bylinná mast) - náš univerzální lék na všechno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.10.13 07:43

Já tohle u tak malýho mimi neznám, dcera byla dokud byla kojená v podstatě zdravá. Ale co měla rýmy později, tak jsem hlavně nedávala Nasivin (jen v nejhorším na noc), ale jen mořskou vodu (a fakt hodně, dneska ve dvou letech si pro ni už chodí sama, ví, že to pomáhá), tak dvakrát denně odsát, a to teda pak až z paty, jinak prostě vytékat a otírat, a když byl kašel, tak jsem dala Prospan i Zyrtec (jen pár kapek před spaním, a po skončení kašle jsem vysadila, bylo to za dva tři dny).

Pokud je u toho průjem, rozhodně dávat probiotika!

Na pohotovost bych nejezdila, pokud malej jí, čůrá a má energii. Zbytečně by se vystresoval, to bych počkala na doktorku.

Jinak nevím, co malej jí, ale pokud by měl i nějaké viry ve střevech (to taky máme za sebou, malá v noci kašlala a blila a mysleli jsme, že z tý rýmy, jak jí teče zadem, a pak nám poradili, že může mít ty viry i ve střevech), tak jsme nasadili kašovitou stravu, aby ochránila střevní stěnu - rozmačkanej banán, krupicovou, bamborovou kaši, žádný kyselý ovoce nebo ovocnou šťávu - a taky ten den co jsme začali už neblila. Čili zkus třeba i tu stravu dát šetřící.

Jo a na zadek mně pomáhá fakt velká vrstva Sudocremu (moje máti ještě radila, kdyby nepomohlo, zkusit obyčejnou vazelínu v tlustší vrstvě) a papírové ekopleny z Babylove. Sudocrem chrání kůži a v papírové pleně pak hojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
13.10.13 07:58

Necitam vsetky prispevky, ale ked sa Ti nezda chod do spitalu..hlavne to ma uz cez tyzden, myslim, ze neni na co cakat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
13.10.13 08:32

@Slečna Ferka jojo já bohužel přestala kojit před 14 dny a od té doby je malej nemocnej.. jinak na tu prdelku jsem zkoušela bepanthen, sudocrem, rybilku a pevaryl a genciánu a nic moc výsledek teda, jinak jsem mu včera dala banán a před chvilkou mi vykakal pěkný bobek.tady jde o to že nám doktorka řekla že nemám dávat žádný jogurty, přesnídávky že to zahleňuje ještě víc a že mu má dávat jen mlíko a polívku..jenže holky na fb mi psaly, že mléko zahleňuje ještě víc.. a psaly že kvůli zahlenění skončili s prckama v nemocnici tak mě to vyděsilo, malej je poprvé nemocnej a je to mé první dítě tak možná proto jsem takový plašan..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.10.13 08:54

@Růženkaa No já taky právě nechtěla dávat to mlílo, abych malou nezahlenila, ale když mi „autorita“ řekla, že to může být i střevní infekce, nejen komplikace rýmy, tak jsem najela na tu kašovitou stravu. A myslím, že tím banánem nebo brkaší (a můžeš ji udělat i s vodou, kdybys byla jo nejistá, jestli to teda malej sní) se nic nezkazí. A u přesnídávky teda zahlenění neřeším, spíš bych se tam bála, že je to kyselý a bude to dráždit ten trávicí trakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
13.10.13 10:13

@Slečna Ferka jo jo tak děkuju za rady no malej mi brkaši vůbec nechce ani s vodou ani s mlíkem, zvedá se mi s toho žaludek, k doktorce zajdem zejtra a uvidim co mi řekne no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí