Jak dlouho trvá než přestane bolet ouško?

172
12.10.13 16:11

jak dlouho trvá než přestane bolet ouško?

Ahoj, včera večer jsem byla se synem (2 roky) na pohotovosti, má oboustranný zánět středního ucha, píchali mu obě ouška. Chtěla bych se zeptat jak dlouho trvá než odezní bolest, dnes celý den vše v pořádku, teď začal být opět plačtivý a říká, že ho bolí ouško. Dala jsem mu léky na bolest jak doporučila doktorka a na hlavě má čepičku (teplo prý ulevuje bolesti). Je to normální, že ty ouška pořád bolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
12.10.13 16:28

Cepicu sunedej. Zanet se ma chladit. ;)
A normalni mi to neprijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.10.13 16:32

No nevím, když to praskne, tak už se má ulevit. A teplo zánět podporuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.10.13 16:34
@Sibyla0 píše:
No nevím, když to praskne, tak už se má ulevit. A teplo zánět podporuje ;)

Presne tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
12.10.13 16:35

Já to řešila před 14 dny. Našemu 10. měsíčnímu chlapečkovi píchali obě ouška. Doporučovali teplo, takže ta čepička je v pořádku. Píchání uleví od bolesti, ale může mu tam pořád šumět rýma nebo mu tam lupat. My chodíme stále na kontrolu a ani po 14. dnech to není ideální. Pokud by ale z toho ouška začal téci hnis, tak by musel dostat antibiotika. Držím pěsti. Ouška bolí hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
12.10.13 16:53
@huhlajda píše:
Ahoj, včera večer jsem byla se synem (2 roky) na pohotovosti, má oboustranný zánět středního ucha, píchali mu obě ouška. Chtěla bych se zeptat jak dlouho trvá než odezní bolest, dnes celý den vše v pořádku, teď začal být opět plačtivý a říká, že ho bolí ouško. Dala jsem mu léky na bolest jak doporučila doktorka a na hlavě má čepičku (teplo prý ulevuje bolesti). Je to normální, že ty ouška pořád bolí?

když si syn „jel“ v těch zánětech stř. ucha, tak se mu jednaK opakovaně vracely, ale hlavně se běžně stávalo to, že mu to jeden večer na pohotovosti píchli, nastala úleva, pohoda - ale velmi rychle to zase srostlo, zánět pokračoval a s ním se samo opět vrátila bolest. Klidně hned následující večer. Někdy jsme to takhle museli píchat opakovaně :?
Pokud ho to ZASE bolí, tak bych ZASE vyjela k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
12.10.13 17:13

@huhlajda ahoj, chudáček :( obě ouška tedy nezávidím :( já byla s malou (3 roky) na píchnutí minulý čtvrtek, dnes je to devátý den. Víkend po píchání měla 39,5 takže stále jsme jí dávali čípky střídavě se zábalem, 4 dny nejedla, jen pila, nespala, no děs. Měli jsme tedy chladit ouško, ale vím, že někdy se radí i teplé obklady. Takže v pondělí jí už nasadili atb., což mě moc nepotěšilo, ale nedalo se nic dělat. Ouško stále teče, ale nebolí, tím píchnutím se tomu bodání ulevilo a pak se jí to dostalo i do druhého, tak tam kapeme Otipax, ten se ale nesmí do píchnutého ucha. Jinak jí do píchnutého nakapu borovou vodu, chvilku počkám, pak jí položím s ubrouskem na druhé ucho, aby ta špinavá voda vytekla a ještě šetrně vyčístím suchou štětičkou a okolo vatičkou do sucha. Hlavně nepoužívat obyč. vodu, jen tu borovou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
12.10.13 17:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
12.10.13 17:43

Dcera si „užila“ vloni. Neměla tedy naštěstí obě, vždy jen levé. Píchli na pohotovosti, po třech dnech opět bolest-píchli podruhé, pořád ji to bolelo, hlavně po spaní, když na něm ležela a pořád jí z něj teklo neuvěřitelně hnisu. Nakonec jsem s ní jela k naší ORL a ta jí vytáhla z ouška vytáhla asi 2 cm cucek sražené krve+hnisu a byl klid. To ji mezitím ucho vysávali, kapali jsme peroxid, později borovou vodu.
Nám tedy dr řekla studený, v žádném případě nezahřívat. Radila mi udělat z vaty válečky, namočit vodou a dát zmrznout a zmrzlé potom přikládat za ouško.
zavolej si na ORL pohotovost a oni ti poradí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.10.13 18:03

Já teda nevím, já když byla malá, tak mi na angínu taky vařili teplý čaj :roll: Teď už se snad ví, že teplo zánět podporuje, ať už je kdekoliv.. Nicméně jak jsem psala, po píchnutí už by nic bolet nemělo. Mě jako dospělé prasklo samo, málem jsem se předtím po…, takže chudáci děti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krakrak
12.10.13 18:08

Dle naší orl dr. není pravda, že se po píchnutí vždy uleví. Dala bych léky od bolesti a jela ho další den opět zkontrolovat. Našemu malému píchali uši obden! Rychle se to zacelilo a hnis neodtékal. Má atb? Jinak nurofen je protizánětlivý, ale prý by se měl dávat 3× denně po 3 dny.

• Citovat
  • Upravit
172
12.10.13 18:19

No Atb nám nedali, máme dávat jen něco na bolest, počkám jak bude probíhat noc a uvidím, když bolest nepoleví tak zajdeme na ORL. A čepičku sundáme, mě bylo řečeno, že teplo pomáhá, ale bylo mi to divné ( jelikož je logické, že teplo zánět prohlubuje). Díky za typ s peroxidem a chlazením. S nad to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.10.13 18:25

@huhlajda tak ať se mu uleví. Nicméně bych moc nečekala, pokud pořád trpí, pořád tam něco bude. Tím chci říct, že kdyžtak zítra na pohotovost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
12.10.13 18:28

No teď to s ním jde, ale on má kašel, rýmu a myslím si, že k večíru bude opět teplota. Ouška mu netečou, tak je to dobré. Snad to brzo přejde, jinak v noci na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krakrak
12.10.13 19:01

Ještě má na noc třeba aerius nebo fenistil kapky? Jestli ne, přidala bych mu to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA