Terasa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3287
18.5.10 14:49

Terasa

Ahoj :-)

Prosím o radu, máme terasu na které jsou asfaltové pásy, předpokládám, že v létě to bude měknout a špinit. Pokládat dlažbu nechceme, snad nějaký dřevo nebo dřevoplast…máte zkušenosti?

Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14500
18.5.10 14:56

Ahoj :) Mamka má terasu ze dřeva „bankirai?“ no prostě nějaké exotické dřevo, je to super, příjemný na nohy, na lezení, Radimkovi se na tom skvěle leze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
18.5.10 20:41

Taky máme už třetí rok terasu jen s lepenkami a nemůžeme se rozhodnout, co na ní položit.

• dlažbu nechceme, kdyby zatékalo, musela by se opět rozkopat,
  • samonosná dlažba položená na terče - dá se v případě potřeby rozebrat, ale je to dost těžké, nevím, jestli by to zatížení nebylo moc
  • dřevo- lehké, pěkné, ale nevím , co s tím udělá v zimě sníh, část terasy je krytá, část ne, časem by byl asi dost znatelný barevný rozdíl
  • podlaha z materiálu dřevo+plast - oproti dřevu vydrží víc, ovšem zase poměrně vysoká cena (ale tahle varianta u mě zatím vede)
  • další varianta byl nápad na umělý travní koberec, spíše taková legrácka, cenu netuším, ale vypadají moc hezky (viz ceskytravnik.cz-snad to mám dobře) …takže rozhodnutí stále nejsme, letos dáme přednost asi vylepšování interíéru, snad příští rok na to zbydou finance, ale terasu příliš nevyužíváme, takže to tak nespěchá, jen že mě rozčiluje jak se z té lepenky drolí prach a je to všude.

Takže jsem i já zvědavá na názory a zkušenosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
19.5.10 08:11

Amber díky :kytka:

Ifčo, tak to samé u nás........
jen by jsme terasu začali rádi využívat co nejdříve, teď se to dá, ale jak ten asfalt začne měkknout :think: , asi bych si i zničila kočár, uspávám tam malého…My máme terasu otevřenou, cca 33 m čtverečních velkou…takže uvažujeme také o levnější variantě…mě se taky nejvíc pozdává plasticwood, ale ta cena, vyslo by nás to na 40tis… :-? , tak jsem hledala něco levnějšího, koupili jsme koberec, takovy umělohmotný v Hornbachu, zatím jen kousek, chtěla jsem se opravdu ujistit, zda to moc nenasákne vodu…za kousek jsme dali 2tis, na celou terasu vyjde kolem 10tis..........taky žádná levná záležitost a pořád na to chodím koukat a dedukuju zda dokoupíme…nevypadá to zase tak špatně, ale ani ne tak, jak bych si představovala....... :lol: …Mrknu na ten odkaz… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
20.5.10 12:26

Přesně, v létě jak je to měkké, se mi do toho „zapeče“ i sušák s prádlem :roll:
Naše terasa je tedy v patře, takže přes ní nechodíme, je na jih, takže je tam v létě výheň, ale na jaře, na podzim by tam teda kafíčko moooc chutnalo :wink:
Cena 40 tis se mi zdá příliš, dřevo ale o moc lacinější nebude, zvlášť to kvalitnější exotické, ceny za metr čtvereční se pohybují tak 1200-1500 dle druhu, levnější by se neumselo vyplatit :think:
Dej pak vědět, co vyberete! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lili11
1.6.12 21:12

Ahoj, tak my ted zrovna dáváme na terasu kamenný koberec a i kolem zapustěného bazénu. Je to nádhera.

• Citovat
  • Upravit
309
14.8.20 08:56
@Anonymní píše:
Taky chci WPC materiál. Jen ještě zjišťuji, jak je to s jeho životností a výdrží vzhledu…

Hele už jsem to tady někde psala.. třeba twinson (dřevoplast) by se neměl tak zahřívat a měl by vydržet déle než dřevo, které musíš natírat. Není ale asi tak příjemný jako klasické dřevo ale to je asi individualní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí