Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak i ja cekam 3 miminko-nahle a necekane a termin mam 18.10. a je mi 26 :
,coz jsem vekove trosku nekde jinde, ale doufam, ze vam to nevadi?
Mam 2 chlapecky, takze ted bych byla strasne rada, kdyby se zadarila ta holcicka
![]()
Marusko-tobe uz delali odber plodovky a muzu se zeptat, ktery jsi tyden?
Jelikoz, ja jsem brala ze zacatku, nez jsem zjistila tehu zakazane leky na vysoky tlak, ktere zpusobuji vvv, ale zatim to vypada dobre ![]()
@jitina Pomalu 10tt většinou se dělá odběr plodovky až 16tt a potom se může zopakovat myslím po 3týdnech to nevím jistě. Pokud máš podezření na něco takového promluv si s doktorem, ale myslím, že ty léky by neměli vadit
Určitě by ti mohli udělat odběr dřív jako mě říká se tomu odběr ranné plodové vody, ale je to velice minimální ani se o tom moc nemluví, ale já měla rosáhlí zánět dělohy před otěhotněním a během a nevěděla jsem to, takže hned jakmile se maličká uchytila začalo jí bít srdíčko a bříško se plní tekutinou (rannou plodovkou) dělají se odběry zkus se na to zeptat, ale doktoři o tom moc nemluví a nedělají to. Já mám štěstí ve známosti a taky to hlavně je zákrok který není hrazení zp (jen výjmečně),takže to stojí dost.
Ahojky!
Jsou tu nějaké další těhulky s termínem v říjnu, které „nejsou zařazené“ a chtěly by si popovídat?
Všechny diskuze jsou rozjeté a nějak se nechytám ![]()
@Monika92 Já to tu jen pročítám, ale taky nepíšu. Možná se cítím, jako bych sem už nepatřila. Je mi už 41.Jenže se zadařilo a čekám dvojčata,20.10.2013.Jedno jsem ještě chtěla, ale dvě nevím jak zvládnu. Mám syna, kterého musím vozit do školy a zpět. A taky dvě dospělé a ty z toho nadšeni nejsou, tak snad se to pak srovná. Za tři týdny jdu na prediko na velký ultrazvuk, to budu 12 týden a doufám, že se dovím snad co to bude. Aspon jedna holčička snad tam bude.
A kdy to čekáš ty?
@moris jé, no tak to je dvojnásobná radost, to moc gratuluji!
No věřím, že z toho máš obavy, kdo by je neměl, já bych se zpočátku asi taky zvencla, když bych zjistila dvojčátka
Ale ono se s tím všichni srovnají neboj, i ty ![]()
Já mám termín stanovený zatím na 25.10., ale pevný termín se dozvím až při vyšetření někdy v tom 12.-13.tt
Taky doufám v holčičku, už raubíře máme
Jinak mně je 21 a těší mě Mončo ![]()
@Monika92 Tak to jsme kousek od sebe Mončo.
Sice prckové mi rostou, podle minulého ultrazvuku byli o 3 dny starší. Snaží se růst. Na to že jsou dva, koukám. Myslela jsem že dvojčata porostou pomaleji, když se musí dělit.
Zítra mám kontrolu, tak je zas uvidím. Tak zatím se loučím, jdu dát sprchu a lehnout. Dobrou. ![]()
@moris těch pár let se už ztratí
Tak přeji úspěšnou kontrolu, záávidím, já se ultrazvuku vždycky nemůžu dočkat
Dobrou noc ![]()
@moris Co blbneš??? Mě je 38 taky sem nepatřím
Já si budu strašně ráda psát jen je toho na mě moc máme před stěhováním a dnes jsem skončila s krvácením v nemocnici
Byla jsem na kapáku, pak jsem musela ležet a na večer mě pustili domů, ale mám klidovej režim a vůbec nic nesmím
Tak jsem z toho celá nešťastná a nemám na nic náladu ach jooo ![]()
Já jsem začala krvácet v 8 týdnu,3 dny, ale bylo to takové špinění. Do nemocnice jsem nechtěla, srdíčka byli, měla jsem nařízenek klidový režim. Doktor říkal, že mám zakloněnou dělohu a tím jak roste se narovnává a může prasknout nějaká cevka.Tak jsem se snažila ležet, ale když bude příštš něco, radši půjdu do nemocnice, nebo doma se ležet nedá. Jídlo si musím dělat, ted ho potřebuju co tři hodiny, po malých dávkách jak mimino.To je asi trénink.
Malý pořád mamí, a do školy ho musím vozit taky já, bral by to že ho odsunuju. A není kdo by ho zavezl.Ted bych měla jít na krev a na lačno. To nevím jak to zvládnu, hodina cesta k doktorovy a jak není přísun, jsem zralá
. ![]()
Je mi 22 a jsem 15+2tt.
Před dvěma lety jsem byla také těhotná ale v 19tt. jsem o maličkýho přišla kvůli mnohočetným vývojovým vadám…:-( Teď se bojim každýho vyšetření co mě čeká… Ale naštěstí mám doma oporu (přítele) co mě vždycky podrží a jezdí všude s námi.. Včera jsme byli v poradně a doktorka nám řekla že to vypadá na chlapečka tak snad se už konečně schodneme s přítelem na jméně..:-) I když mojí kamarádce tvrdili do 7.měsíce že čekaj chlapečka a nakonec to byla holčička..
Na pohlaví nám nesejde hlavně aby to bylo zdravé a milovalo nás jako budeme milovat my jeho…
Termín máme 5.10.2013 už se nemůžeme dočkat na ten dáreček..
@Aduška1990 Ahojky,já mám termín 18.října. Mám za sebou několik zamlklých těhu. Ted jsem čekala dvojčata, zpočátku se vyvíjeli dobře, ale asi v 11 týdnu přestalo jednomu bít srdíčko. Minulý týden, to jsem byla něco přes 12 týdnů těhu jsem byla na 3D ultrazvuku a stripl testy na vývojové vady. Vše dopadlo dobře, asi to bude holčička. Krev někdy bývá falešně pozitivní na vady a i ta dopadla výborně, což jsem nečekala. Ale aspon mám jistotu.Ty jsi na tom nebyla? Aspon na 3D ultrazvuku, tam by už vady některé zachytili. Nemusí se to opakovat.Je to o náhodě. Když to minule dopadlo špatně, ted už by to snad poznali. Uvidíš, bude to dobrý. Nervozní budeš asi pořád, než budeš mít malé v náručí. Znám to, ale doktoří vidíjou víc než my, tak mysli pozitivně a nakupuj výbavičku. ![]()
@moris Ahoj, Jdeme 24. na krev a po ni rovnou na srdíčko… A 29. jedeme do ústí na podrobnej ultrazvuk… a když tohle všechno bude v pořádku tak si to těhotenství pořádně užiju..
Koukám že sis taky užila nervíků už dost… a jsi určitě taky v takový nejistotě co jsem já a myslíš pořád co bude… Musíme se držet a doufat nic jiného nám ani nezbyde.. ![]()
@Aduška1990 Dnes jsem byla u svého gynekologa. Vše je v pořádku, ale ultrazvuk se nedělá a kontrola zas za měsíc.
Přitom by to měli víc hlídat, jak to dvojče se vstřebává. Tak jsem si vyžádala ultrazvuk, at vím aspon, že je srdíčko a vše v pořádku. Nakonec mi aspon srdíčko zkontrolovali a je to dobrý. Ono po 12 týdnů, jak je vše ok, tak by se nemělo nic stát, že už je to velký. Tak už jim budu věřit a budu klidnější. ![]()
@moris jak nedělaj ultazvuk, nám ho dělá pokaždý když tam jsem… Budeme s maličkým držet palečky ať je všechno v pořádku…
Takže ty si čekala dvojčátka a teď už máš jen jedno a druhé ti tam nechají? To je takový zvláštní…