Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo! A navíc v září půjde i 2,5letá dcera, já na půl úvazku zpět do zaměstnání, skoro mi tečou slzy štěstím a nedočkavostí.
Léto je strašně dlouhé vždy, ještě to hnusný slunce svítí do pozdních hodin. ![]()
Nám jede školka i přes prázdniny, ale nemají takový program. Já se těším na až tak říjen, listopad až si odpočinu od těch tropů.
Já ti ani nevím upřímně řečeno. Je pravda že nám to léto naopak utíká hrozně rychle. Ale…já nemám hlídání a i na rodicaku pracuji, takže jsou se mnou od rána do večera, hlídání nula absolutní a čas jen o víkendu na nějaký výlet. Dovolenou jsme si ještě neudělali. Celý červenec jsem navíc rekonstruovala kompletně místnost pro děti, takže jsem se válela na maltě. A to není ještě finálně hotovo a stěhování nábytku nemluvě, chci to stihnout teď do konce srpna a jsem s jazykem na vestě.
Nejstarší jde v září do první třídy, prostřední dítko se přesouvá
do předškolní třídy ve školce a nejmenší bude brzy tříleté, to bude senpu pořád nonstop.
Jako těším se až budou mít změnu, ale zároveň děsím. Protože jako úplně nemusím brzke vstávání a my jsme ta rodina, kde se musí za vším dojíždět, takže vstávat brzy ráno…Trochu se děsím organizace vyzvedávání škola, školka, nejmenší s sebou…než si to sedne, jak to s manželem pofacukejeme při jeho extrémní vytíženosti. Nejstarší měla jen týden příměstský tábor a už v půlce mě to vstávání zase sejjralo.
![]()
Úplně bohatě mi stačila 3 týdny zavřená školka a HO k tomu.
Teď už školka jede tak dobrý … Uřvaná siréna stačí i tak
)))) Vstáváme tak jako tak, takže to je u nás jedno … A dítě nespí tak ani tak.
My mame doma ctyrletou a 14m a ja vlastne nevim jak moc se tesim netesim
Oni se holky docela pekne zabavi spolu.
Navic uz i ta mala vyzaduje pozornost a chodit na hriste
![]()
Ale urcite budu zase lip zvladat organizaci domova, cas pro sebe, nakupy atd
Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama. Připadala jsem si trochu jako krkavčí matka, že nevydržím s vlastníma dětma. Ale popravdě? Chtěla bych vidět někoho kdo by s nima vydržel a byl v pohodě ![]()
No počkejte, až budete mít doma starší modely a do toho pracovat ![]()
Zlatě na rodičáku
o prázdninách.
Dělám tedy jen HO. Ale mám teď 10 a 13 doma. Dvacet tisíc dotazů. Zdá můžou to a to, tam a tam. Pak když si mají ohřát oběd, tak dole v kuchyni hádka, při obědě hádka, po obědě hádka. Pak se větší ufňukne, že se mladší nechce jít koupat do bazénu. Pak se dohadují, kam pojedou na kole. A jestli máte pocit, že Vám děti ječí… Tak je super, když přijdou ještě sousedovic 10 + 10 + 13 a chci se stěhovat
to už se jich handrkuje 5. Barák je jak průchoďák.
strašný. A od příštího týdne máme doma + 5 kusů z příbuzenstva na prázdniny. A to mě odvezou.
to je vždy zkouška mojí trpělivosti. Vařit pro 7 děti a dva dospělé…a hlídat je, aby něco neprovedly. ![]()
@Mamanova93 píše: Více
Tak my děti točíme po rodině. Naše děti zas půjdou pak na týden o stůl dál. Tím pokryjeme celé prázdniny.
je to takový malý Tábor. Dětem se to líbí. A my dospělí ušetříme dovolenou. Babičkám je vzhledem k jejich věku nacpat všechny nemůžeme. ![]()
@alisekR a do toho pracovat na HO? Ani omylem.
Ale klidně Ti půjčím 3,5 létáka, ukňouranýho v období vzdoru ![]()
S nim HO je taky super… Do bazénu sám samozřejmě ne, neustále nějakou akci, protože sám je to nuda…. Spí 22-6.30 h a jinak ani ťuk.
Puboše bych prostě “ rozsadila”, když se neumí spolu chovat a tečka
A za odměnu místo plného baráku bych je poslala na tábor. ( mám ty starší už veliký, umím si to představit)))).
A obědy bych jim objednala, třeba z JZD ( u nás ta možnost je ).
@kocourGarfield píše: Více
Ne až jich tu bude tolik, tak máme s chlapem dovolenou..to bych nemohla pracovat. ![]()
Ale i tak je to očistec.. ![]()
Věkový rozptyl 6-16 je nářez. Já když pak odjedou, tak odpočívám.