Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vidím rozdíl bití vs plácnutí po zadku.
Pomohlo to a amok ustal?
A řešila si sama nějak ten amok nebo si nechala dítě, ať tam vyvádí a nic se nedělo?
Je dobré že ses dítěte zastala. Pro mě je bití dítěte naprosto nepřijatelné l, předpokládám že babičce by se taky nelíbilo kdyby si za ní přišla a dala ji pár facek a nebo přes zadek za to že tě nerespektuje a nedodržuje tvoje pravidla 🤷
Kolik dítěti je? Období vztekaní je naprosto normální a opravdu se to nezmění tím že dostane na zadek.
Když bych věděla že babička nemá problém fyzicky dítěti ubližovat nikdy bych ho s ní nenechala samotné.
No a pomohlo to? Dal pokoj? Poslechl?
Jak na to reagoval? Reaguje na vaše uklidňující metody?
@KKK85 to mne ujelo ![]()
@Karamba2020 nepomohlo, sama jsem ji uz na zadek v minulosti dala a proto vim, ze ten amok to akorat zhorsi, je to vylozene jen, ze si dospeli ulevi ![]()
@Monchichik nechtelo se obleci, aby jsme sli ven, takze jsem ho nasilim oblekla a snazila se odvést pozornost, nicmene ono stejne nic jineho nepomaha nez pockat, az to dote prejde
@Jelitoo Cerstve tri roky, ptala jsem se uz na to i doktorky a v tomto veku je to pry porad normalni
A taky má po plácnutí potřebu to dospelemu oplatit (coz se vlastne ani nedivim).
@Atisia Priznam se, ze moje uklidnujici metody taky nemaji extra ucinek, ale v ten moment proste nepomaha NIC. Pokud ma nekdo lepsi zpusob, budu rada.
@Nicole 1234 píše: Více
Mě čisté zajímala reakce. Rodiče zná ale když nastoupí někdo jiný tak jestli to měla nějakou zpětnou reakci.
Asi je nejlepší nechat histeraky být. Oni přejdou. A jo, je to stresující si myslím kolikrát víc pro rodiče jak děti.
Před třemi dny zabrala náhodná kolemjdoucí maminka. Dala se s dcerou do řeči. Povídala si s ní kus cesty a ona přestala ječet. Ale jen co jsem promluvila já, bylo to znovu. Takže jsem je nechala si pokecat. No jako taky jsem si připadala neschopná. Nechat ji být v tu chvíli prostě nezabralo. ![]()
Za mě naprosto přes čáru. Mlácení stejně tyhle amoky naprosto neřeší, stejně to dítě řve dál, plus je dokazany, že jediný efekty, který bití děti má, jsou negativní. Bance by se taky určitě nelíbilo, kdyby ji někdo nasekal, protože se blbě chovala. No zkus si s ní o tom promluvit, až vychladneš.
Tady se bude klasicky babičky každý zastávat, ale já bych prostě kluka bez dohledu už nikdy nedala. To je pro mě absolutní konečná tohle.
A teda na svojí tchýni můžu říct leccos, ale toto by neudělala.
Trosku OT. Proc jsi ho nasilim oblekala? Nepomohlo by, ze vsichni odejdou a diteti hrozi, ze zustane samo doma? Nebo nemuze jit ven neoblecene?
Možná by bylo lepší, když to babi řádně vysvětlíš, jak to dítě má, když chytne takový amok. Ona nejspíš není zvyklá na takové reakce dětí. Tím ji samozřejmě neomlouvám. A ty svou reakcí jsi vlastně podpořila dítě, tak si dělej, jak chceš, klidně se vztekej, dělej si scény, já/mamka se tě vždy zastanu, nikdo nemá právo, ať na to reaguje. Prostě nevýchovná reakce byla u tebe i u babi. Takže si nemáte absolutně co vyčítat.
Ahoj, chtěla bych znát váš názor na situaci. Nevím, jestli jsem to nepřehnala.
Starší dítě mívá často amoky, kdy se začně vztekat kvůli blbosti a je až nepříčetné. Rozhodně to není tím, že by jsme ho rozmazlovali a vše dovolili (spíš naopak). Dnes to poprvé udělalo u babičky. Ta nejdřív měla kecy, že by mu už dávno dala na zadek, až mu na ní dala. Já řekla, že moje dítě být teda nebude. Tak se urazila a začala, že je to rozmazlenec atd. Já sebrala děti a odjela.
S bitím dětí nesouhlasím. Za mě je to selhání rodiče. Nemá to absolutně žádný účinek a o to je agresivnější na ostatní děti (s tím máme taky problém). Jak mu pak jako mám vysvětlit, že ono nikoho být nemůže, ale když bijou dospělí děti, tak je to v pořádku? Bohužel v celé mojí i manželově rodině je plácnutí po zadku normální.
Mrzí mě to, protože máme s mou mamkou dobrý vztah a dítě cestou domů brečelo, že chce zpátky za babičkou ☹️