Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Janča6 Jako že půjde ven nahé, protože se nehodlá obléct?
To fakt někdo s dítětem o tomhle diskutuje?
A vy co se z toho můžete pos..t že chudácek maličkatý dostal na prdýlku a bude mít doživotní trauma, tak určitě nebude.
Takže jestli to dobře chápu, zakladatelka taky už zkusila dát děcku na zadek. Když to ted (poprvé ) udělala babička, je ta nejhorší.
No, někdy to výsledek má. Zrovna minulý týden vnuk - něco jsem mu nedovolila, tak se vzteknul a jak byl v ráži, a že to teda umí, tak v tom vzteku vyházel všechny hračky z pískoviště na hromadu a naházel na to i podsedáky z lavičky a ještě tam převrhl kýbl vody. A že to uklízet ne a nebude. Tak dostal jednu na zadek, vyhodila jsem ho na zahradu a ještě za ním zamkla. No, bába ježibába. Řval jak tur, ale když jsem se šla za 10 minut podívat ( jasně, že bych ho tam nenechala
), tak bylo skoro uklizeno. Zbytek jsem mu pomohla a bylo. A pak ještě povídá, jestli jsme zase kamarádi.
Takže bych rozlišovala plácnutí po zadku, aby se dítko vzpamatovalo a nějaké fackování, pohlavky nebo bití. Asi bys měla mamince spíš v klidu vysvětlit svůj postoj a ne hned demonstrativně odcházet.
@Janča6 Když dělám, že odejdu, tak sice hystericky utíká ale pořád nahaté. Nechtělo se pak ani obout, tak jsem řekla, ať jde bosé, následoval řev, že chce pomoci obout, začnu tedy pomáhat a začne se vztekat, že nechce. A pořád dokola.
@Liberalissima píše: Více
Babičku zavřít do nejtěžší věznice a nechat bez jídla a pití
![]()
@Monchichik píše: Více
Pokud musíme odejít na minutu přesně tak nediskutuju. Oblíkám, odcházíme ![]()
@Monchichik píše: Více
To bylo první, co ne napadlo. Pokud jsou přitom u řidiče, mají si dítě a jeho chování osefovat oni. Babi může říct svůj názor, požádat řidiče, ať si dítě srovnání, ale neměla by zasahovat. Zase si neumím představit, že já jako rodič aktivně řeším dítě v afektu a babička se i přesto rozhodně dítěti nařezat.
Když sem věděla, že dítě se potřebuje vyvztejat, celé osazenstvo dostalo pokyn nezasahovat, nekomentoval, dítě pokud možno ignorovat a nevytacet " ještě víc dobre míněnými" řečmi a skutky.
@Anonymní píše: Více
Počkej počkej, já jsem se v tom možná nějak ztratila, ale ty nesouhlasíš s bitím dětí, ale sama jsi jí už na zadek dala a teď vyčítáš babičce, že udělala to samé? To mi nějak nedává smysl. A to, že to nefunguje, teď asi babička viděla na vlastní oči, ne? Ty ses o tom evidentně taky přesvědčila tím, žes to zkusila.
Tím neobhajuju bití, ale přijde mi trochu zvláštní udělat scénu kvůli něčemu, čeho jsem se v minulosti taky dopustila. Vždyť jste si v tom teď kvit.
Tak hlavně, že sama jsi mu na zadek taky dala, ale babička nesmí a hned z toho děláš 3 světovou.
@vokishka Tak myslím, že vnouče přece jen není jako vlastní dítě a nemůžu si k němu dovolit vše.
Navíc jsem amok řešila já, takže vůbec zasahovat nemusela. Chápu, že to byla stresova situace a ujeli ji nervy, ale jak pak muze chtit po tom diteti, aby se ovladalo, kdyz to sama nezvlada?
Sama mám problém s chováním ve vyhrocených situacích, takže se snažím jít dítěti příkladem a ovládat svoje emoce.
@annali @izabe Máte pravdu. V minulosti jsem mu už na zadek zoufalství dala, ale akorát jsem zjistila, že to ničemu nepomohlo a akorát jsem si ulevila. Což fakt není v pořádku dělat na dítěti. Máte pravdu, že jsem měla babičce říct, že tím ničemu nepomůže akorát to zhorší.
A ty jsi svoji skvelou schopnost se ovladat predvedla tim, ze jsi teatralne sbalila deti a odjela? ![]()
Nevim, hele, vim, jak to leze na nervy, moje mama taky moje hranice moc nebere, ale nedelam tyhle tyjatry, kdyz jsem byla v podobne situaci, vzala jsem dite a sla si s nim sednout jinam, nez se neuklidnilo, i pres maminy ksichty a poznamky a bylo ![]()
Edit: vymazala jsem uvod, blbe jsem cetla
Příspěvek upraven 23.07.24 v 16:17
Asi napiš mámě, že mě mrzí, jak se celá situace vyhrotila, a jake mam duvody. Bohuzel ona je silene urazliva a vztahovacna, takze to bude mit urcite jeste dlouhou dohru.