Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mamanova93 tak to sme na tom skoro stejně…mám tříletou (včera měla narozeniny) a nastupuje do školky teď v září. A k ní mám ještě 20m kluka. Fakt se docela těším až holka nastoupí. Že třeba aspoň to dopoledne bude doma klidnější. Mám sice velmi hodné a samostatné děti které si dokáží hrát samy…ale když jsou spolu tak se neustále o něco přetahují, dohadují apod…když jsou každý sám jsou to zkatíčka. Samozřejme vím že děti bývají po nástupu do školky často nemocné ale i tak si říkám že by bylo fajn kdyby tam třeba vydržela aspoň týden v měsíci 😁 🤭 a malej by si to mohl odmarodit s ní a až za rok půjde taky tak by tolik marodit nemusel ☺️ 😁
Zrovna dneska malá řvala tak dlouho, než jsme se oblíkly a šly ven v dobu, kdy chodí do školky. Došla na zastávku a tam se rozeřvala zas, protože jsem jí zakázala odjet busem
Už jen necelé 4 týdny, to dáme ![]()
@Vladusxx
My drželi při nástupu do školky frekvenci zhruba tři dny ve školce a pak se z toho 2-3 týdny léčila celá rodina
. Doufám, že to bude letos o fous lepší.
Já mám taky supr děti. Jen jsem docela dost introvert a hlavně teda dcera pořád, ale opravdu pořád mluví. Nevim kolik dní v kuse to ještě můžu vydržet
![]()
Krom dovolené je stále v institucích, nic nevyhlizim. Vzpomínám na tu pohodu na rodičáku, hned bych se sbalila a cestovala, byl covid a tenkrát to nešlo…
@Margery
Tyhle ty vztekácí akce
nějak už mi na to nezabírá ani antistresovyý čaj.
4 týdny ještě dost.. asi to chce nějakou drobnou radost/motivaci na každý den, aby to líp utíkalo. ![]()
Já se teda netesim
to vstavani a neustálý shon
navíc u nás školka funguje i přes léto, takže kdo chce, nemusi sedět doma ![]()
@Mamanova93 píše: Více
Včera mi bylo radostí to, že pan otec přišel z práce a vzal si dítě na hodinu ven, abych mohla dodělat v klidu něco do práce ![]()
@Kriss Tina píše: Více
Tak naše školka je 9 týdnů zavřená plus budou chtít zase adaptaci, takže v optimistickém modu je zabitá jen půlka září ![]()
@Kriss Tina
Já teda vstávám s ohledem na mladšího několikrát v noci a nakonec stejně kolem 6 ráno, tak to žádná změna nebude. Ale s malým si občas můžu když usne před den trošku odfrknout přes den. Dcera už mi doma neusnu, ve školce spí v pohodě.
@Margery
Taky jsem si ze zoufalství našla na pár hodin týdně práci. Ježiš jakej je tam svatej klid! ![]()
@Mamanova93 píše: Více
Já můžu pracovat jen z domu, kvůli absenci hlídání. Takže zoufalství na druhou ![]()
@Mamanova93 ta moje taky..buď si zpívá (jednu idrhovacku celý den dokola) a nebo povídá…ale spíš si prozpěvuje 😁 mrnous je spíš tichej ale když se mu něco nelíbí rozjeci se jak siréna…to by jeden ohluchl..teď třeba pomalu každých 5 minut protože nám tu lítají docela dost vosy případně mouchy…a on se jich strašně boji…🙈
@Margery
to bych asi nedala, musela bych se před nimi asi zavřít do sklepa abych něco udělala
Zdravím vyčerpané maminky

Kdopak už se také nemůže dočkat začátku školky? Mám doma školkovou dceru a rok a půl starého syna a nevím čím to je, ale nějak mi to léto příjde letos nějaké delší