Test moči u dětí

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
11.11.24 22:46

Test moči u dětí

Dobrý večer, prosím o radu. Dcera čerstvé 2 roky, léčila se na nefrologii. Každé ráno po noci kdy necurala na nočníku vyvádí, že ji bolí pipina. Na doporučení lékaře z nefrologie jsem ji otestovala ranní moč a tohle mi vyšlo. Volala jsem dětskému lékaři, za dva dny jsme šli na kontrolu s močí, kdy mi doma výška pozitivně krev, u pana doktora prý negativní, že to může být z opruzeniny ( žádnou jsem neviděla) a odmítl poslat moč do laboratoře.. Dcera teď každý ráno pláče že ji to bolí 😔. Jsem jen přecitlivělá protože o ní mám strach nebo mám zajít hned znovu? Už máme žádost u nové pediatričky, bývalý pan doktor už delší dobu nevyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14641
11.11.24 23:04

Moje dcera take mivala takto pozitivni moc na krev. Ne jen rano. Take kricela, ze ji pri moceni boli pipka. U pediatra take opakovane moc pozitivni na krev i bilkovinu, krev minimalne tzv. na 3 krizky. Pediatr ji poslal na nefrologii. Tam vzdy papirkovym testem pozitivni krev i bilkovina, krev vzdy hodne, ale v laboratori negativni :nevim: No a nakonec se ukazalo, ze ona skutecne ma ragady, kterych jsem si puvodne nevsimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
11.11.24 23:09

@Janča6 Barborka se právě léčila na nefrologii od narození až do teď, bylo mi řečeno, že má výsledky sice v normě ale že při jakémkoliv podezření mám testovat a hned k Dr. Aby odeslal moč do laboratoře aby se to nedostalo do ledvin, že by to pro ni bylo nebezpečné. Tak mě zaráží, že pan doktor to od stolu zavrhne 🤷 nepopírám, že to nemůže být z opruzenin, ale myslím, že odeslat moč do laboratoře není nic těžkého, kór u takhle malého dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14641
11.11.24 23:13
@Bíbul098 píše: Více

Souhlasim, ze pristup pediatra je hodne zvlastni. Nas to teda resil hodne. Dcera to mela od 2,5 roku. Byt vami, asi bych si zasla do laboratore jako samoplatce. Protoze to dost mozna nejaky zanet mocovych cest je. Ale je zvlastni, ze ji to boli jen po ranu. Dceru to bolelo po cely den. Me pri znetech mocaku take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
11.11.24 23:27

@Janča6 taky mě to právě zaráží 🤷, první dcera zas minulý rok čůrání dobrý, večer z ničeho nic ji začalo bolet a pálit a druhý den už měla spoustu krve v moči a hned antibiotika 🤷 🙈.. zítra by mi snad měla nová doktorka potvrdit registraci, tak skočím k ní, dokonce má v ordinaci naky stroj na moč 🙈.. ale je fakt, že ráno ji ta moc i dost smrdí ale ne čůránim, takovým divnym smradem 😔, minule jsem dala uschnout punčochy po nehodě na topení a zasmradilo to celý dům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
12.11.24 00:38

Problémem může být právě delší retence moči. Ráno je moč koncentrovanější, takže může více dráždit. Také bakterie mají pro delší pauze od močení více času se množit.

I když to také není ideální, zkusila jsi ji třeba uprostřed noci vzbudit, aby se vyčůrala? Bylo to pak ráno lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
12.11.24 03:34

@klkakla p nene nezkusila, jsem ráda že konečně spí celou noc, ale zítra to zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68831
12.11.24 07:41

Schvalují výměnu pediatra. Ano, může to být něco povinného, ale pokud mé dítě s potížemi s mocakem a ledvina v minulosti jen zmíní podobný problém, moč jde do laborky v nejbližším možném termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
12.11.24 07:49

Sežeň si jiné papírky.

• Citovat
  • Upravit
40
12.11.24 07:53

@ugluk právě jsme byli v den kdy posílají do laboratoře 🤷navíc prdík občas chodí že ji bolí bříško, ale úplně mi neřekne jestli to je prd nebo mocak 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
12.11.24 07:54

@Velryba černá mám papírky které používají na nefrologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
12.11.24 07:55

@Bíbul098 tyto nejsou k detekci infekce močových cest vhodné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA