Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, ahoj.
Chci je zeptat jak často máte nemocné dítě.
My zvládneme chodit do školky týden někdy ani to a jsme týden někdy i čtrnáct dní doma.
Ale jen s rýmou sem tam kašel ale nic extra žádné horečky ani jiné obtíže.
A co dáváte na imunity, my kupujeme různé vitamíny ale evidentně je to k prdu.
Příspěvek upraven 09.11.24 v 16:14
První rok ve školce jsme to měli stejně, teď je to o trochu lepší.. Dávám Imunoglukan od konce srpna, ale žádný zázrak zatím nevidím. Dle zkušeností okolí je to všude +/- stejné, bohužel.
Prvni rok skolky mi to prijde bezne. Kazdy to ma tedy jinak, ale rekla bych, ze to je normalni. Kdyz se udrzi cely tyden a jeste jen rymicky bez teplot, tak jeste bych rekla, ze budete v lepsim prumeru. My uz to mame nastesti za sebou, ale prvni rok skolky mladsiho byl masakr. 3 dny skolka tyden doma a tak porad dokola a taky i mesic doma, 14 dni doma. Dalsi rok jsem v srpnu nasadila imunoglukan a bud to pomohlo nebo dozral a uz to bylo mnohem lepsi.
Za všechny ty roky jsme vyzkoušeli úplně všechno snad na podporu imunity. Betaglukany, sirup Hlíváček, teď děti pravidelně dopuji vitamínem D a C (sní tedy dost ovoce, ale pro jistotu občas celaskon) a nejstarší byl předepsán imunologem Broncho-vaxom, už ho bere druhou sezónu a je ze všech tří tedy nejzdravější. Možná už ve 3. třídě promořená, ale před tím třeba v 1. třídě hned zkraje neštovice, několik angín za sebou a mezi tím pořád rýmy, virosy.. Jinak jak píšeš, ten můj nejmladší je druhým rokem ve školce a po nemoci vydrží tak 3 dny zdravý, pak už pokašlává, ale celkem se drží bez teplot a vážnějšího průběhu. Ano, 100% zdraví jsou pouze o letních prázdninách. Ještě dobrou zkušenost mám s Biopronem, ale ta cena pro 3 děti ![]()
Tak to mi přijde zbytečný nechávat doma. S tímhle mi syn chodí. Nic mu není, sem tam se vysmrká nebo zakašle. To není důvod pro absenci.
Pokud má jen rymu a kašel, byla bych v klidu. U nás byl 2-3 dny ve školce a měsíc doma, za první rok měl 6× atb.
Nepomohlo nic, musel z toho vyrůst. Zlepšilo se to až ve škole. Kdybych dala dohromady všechny peníze za vitamíny a další opatření, byla by za to pěkna dovolená.
@Oriseka
A jak jste to řešila v práci já jsem na brigádě na HPP a vše si platím sama ale takhle si nic nevydělám
@Dollorres
Ale nás takhle do školky nepustí syn měl jednou červené oči a už volali že si pro něj máme přijít
@Luna13 píše: Více
Delala jsem pul uvazek a hlidali prarodice nebo manzel, kdyz mel HO. OCR jsem si vzala az na nestovice. I tak to bylo cely desny. Tenkrat jeste byly i karanteny na Covid. Kdyz byly obe deti zdrave, tak zavreli skolku kvuli karantene
, tak toho jsi alespon usetrena.
Ona ma dite ve firemni skolce. Tam jsou tolerantnejsi. Ve skolce rikej, ze musis do prace. Cerveny oci jsou ale blbe. Zanet spojivek je v detskych kolektivech hodne infekcni. Rymu a kasel toleruji, jak kde. To ma kazda skolka/ucitelka trochu jine.
@Oriseka no my jsme se synem ve směs na vše sami tohle jde mimo tatínka a máme jen jednu babičku a ta hlídací vůbec není
@Oriseka u nás paní ředitelka netoleruje vůbec nic a syn měl červené oči protože šel do školky dřív a dopo už byl unavený nic nám nebylo. ![]()
Dcera chodí od září…nemocná byla jen jednou s rýmou..bez teplot jen ji hodně teklo z nosu a první asi dva dny byla unavená…tak byla asi 10 dni doma…
Tak bud se musi zapojit tatinek a nebo zaplatit, abys mohla byt doma a nebo zaplatit hlidani. Jestli jsi na to sama a jeste vas potrebujes zivit, tak to teda nezavidim
.
Syn je od září v jeslich a zatím chyběl tak 2 týdny dohromady. Prvně jsem si vzala týden OČR, pak už ne, střídáme se s manželem ![]()