Často nemocné dítě ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
157
9.11.24 17:35

@Oriseka Život nás úplně nepotřebují jako každá koruna na víc dobrá ale takhle se tatínek stará já to spíš myslela tak že je víc v práci než doma a úplně to s dítětem nedává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22649
9.11.24 18:24
@Luna13 píše: Více

Tak hlavne, ze zivi. Ty bohuzel ted toho moc nevydelas. Je to takove obdobi a bude lip. Od srpna zkus ten imunoglukan. Co ho davam, tak jsou kluci zdravy :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
9.11.24 19:28

Syn od zari chybel dohromady 3 tydny. Taky s kaslem a rymou, prubeh ma tak silny, ze proste tyden musi byt doma, nelze ho s tim pustit do skolky, skaredy kasel a sople z nej litaji proudem.
Davame vitaminy, jsme hodne venku, ale nepomaha to. Navic je v soukrome skolce a tam se plati skolne, at tam je nebo neni, takze jeho absence financne docela zamrzi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
9.11.24 19:41

Dcera na tom byla jako tvé dítě celou školku. Do toho nám to ještě zpestřovaly covidové uzávěry. Z lékárny jsem vyzkoušela skoro všechno - marně. Pomohli jí až na imunologii a od té doby je dokonce zdravější než spolužáci! Téměř nemarodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
9.11.24 19:44

@Oriseka imunoglukan bereme + ještě dětské vitamíny a stejně jsme pořád nemocní.
Právě proto chodím jen na HPP a vše si platím protože sehnat práci je náročné ale je mi hloupé když mám napsané směny a musím je rušit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
9.11.24 19:48

@Ernais také máme soukromou školku. Jinou u nás ani nemáme museli by jsme daleko dojíždět.
A tam jsme s každými malým podezření že by nám mohlo něco být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
9.11.24 19:52

@mokkk já byla u doktora, tam nám nemusíme chodit s každou rýmou což chápu ale na imunologii kam jsme chtěli nám řekli že tam berou jen na doporučení lékaře když dítě často marodí…
Takže začarovaný kruh. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22649
9.11.24 19:54

Od srpna? Ja myslim, ze je dulezite zacit mimo sezonu brat ten imunoglukan. HPP je hlavni pracovni pomer a tam by mel socialni a zdravotni plazit zamestnavatel. Nemyslis spis DPP=dohodu o provedeni prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
9.11.24 19:58

@Oriseka
My bereme imunoglukan na doporučení lékaře od června do února. pak pauza a opět a moc nám to nepohama.
Máš pravdu myslela jsem DPP ale telefon si píše HPP asi my chce přilepšit :D
Vůbec když to pak po sobě čtu tak koukám co to tam je za nesmysly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77125
9.11.24 19:59
@mokkk píše: Více

přesně - měli jsme to úplně stejně, dcera je podzimní, takže ve školce byla 4 roky, pořád kašel, kašel a nachlazení, a když byla náhodou zdravá, tak se školky zavřely kvůli covidu, také brala Imunoglukan a všechno možné, na imunologii Monte lucas - také to bylo o něco lepší,
zdravá byla až od 1. třídy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7749
9.11.24 21:09

Syn chodí od září a zatím byl 2× týden taky jen kvůli rýmě, jinak mu nic není. Samozřejmě teď podruhé mu začala zrovna když jsem nastoupila do jiné práce. Takže v pondělí si manžel přehodil směnu a zůstali spolu doma, v úterý jsem ho zkusila dát, ale odpoledne, když jsem pro něj přišla, mi řekli, ať ho pokud možno na druhý den nevodím :( Že kdybych nebyla v práci nová tak by mi i volali. Takže ve středu šel na OČR manžel, v pátek syn zvracel, dnes už je v pohodě, ale tu rýmu pořád celkem má tak uvidíme v pondělí u dr.
Naštěstí v práci mi řekli, že s takovými věcmi počítají a samozřejmě už teď si mohu vzít volno nebo jít na OČR kdyby něco. To se mi ulevilo, protože zrovna tady z diskuzí na emiminu jsem získala dojem, že člověk ve zkušebce, co onemocní nebo jeho dítě onemocní se s tou prací může hned rozloučit 8) Tak asi záleží jak kde. Někde možná mají frontu dalších uchazečů a rychlý nábor. Ale taky samozřejmě nejsem nadšená z toho, že mu vlastně nic není, ani teplota, prostě jen rýma a člověk to musí složitě řešit, ale chápu i personál školky, že ti jsou zas radši když jsou tam jen zcela zdravé děti.
Do naší skupinky jich ani tak moc nechodí a v pátek, když jsem koukala na fotky, tak tam byly jen dvě děti, zbytek asi odpadl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22649
9.11.24 21:18

Je to tezke. Zase berte, ze jedno dite ma jen rymu a druhe ma ze stejneho vira zapal plic a tretimu nic neni. Ty malinke deti neumi smrkat a ted jim to tece a utiraji to vsude do hracek. Personal chodi vecne nachcipany a nebo chybi a tridy se spojuji. Mnoho deti nese ty zmeny tezce a vse se zas siri do dalsi tridy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22649
9.11.24 21:21

Tak zas tolik ti o tu praci nemusi jit, kdyz ti nedaji normalni smlouvu. Je to vycuranost. Zadna dovolena, nemocenska, OCR. Chapu, ze lepsi nez nic, ale zas bych ty zamestnavatele tak nelitovala a proste budes ruzne chybet, no. Vseho do casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
10.11.24 07:16

Obě dcery pily podzim-jaro LR Aloe Vera Drinking Gel Peach, nemarodily. Jestli je to díky Aloe nebo mají obě dobrou imunitu, těžko říct…
Za celou dobu školky byla každá max 3× nemocná + neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.11.24 07:46

Syn v loni chodil do soukromé a někdy byly i 2,3 děti jen. I se stalo že tam byl sám.
Ono tedy i ve státních jich teď bylo z 15 asi 6 celkem dlouho …
Hrozně moc klepu, dle mého je o o dítěti.
Syn minuly rok byl doma spis méně, letos zatím jen 14 dnů. Jsem moc rada.
Na OCR nechodím, pracuji s dítětem.
Starší syn byl doma snad neustále i přes Bronchovaxom. Musel z toho až vyrůst.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA