Autismus - miminko 9 měsíců

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.11.24 10:08

Autismus miminko 9 měsíců

Ahojky, chtěla bych se zeptat pozorovali jste u svého prcka příznaky autismu v 9 měsících a potvrdilo se to? Vím ze spousta maminek napíše že je to brzo ale mám takový silný pocit že nás to nemine. Malý fyzicky i když se narodil měsíc dopředu vše zvládá co se týče pasení, pak přitahování, teď měl 9 měsíců začal lozit a začíná se stavět ale absolutně nereaguje na jméno možná po probuzení výjimečně na 2 vteřiny, nechce oční kontakt, chová se jako bych doma nebyla, hraje si sám, slyšet slyší hračky a otáčí se jen na to co ho zajímá. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76238
8.11.24 12:55
@Marketnik17 píše: Více

ano, sama sis odpověděla, v 9 měsících je brzy řešit autismus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
8.11.24 13:05

Mě by vůbec nenapadlo přemýšlet o autismu. Zatím. Na 9měsíční dítě je to fakt hodně brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
8.11.24 13:07

V 9-ti měsícich si na mě dítě vzpomnělo jen když mělo hlad nebo se podelalo, jinak díky zkoumání světa kolem na mě neměl čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.24 13:15

Díky, jen už mám velkého kluka 9 roku a takový nezájem vůbec neznám. Ten starší se na mě díval, taky si hrál sám a nepotřeboval mě ale aspoň semnou měl oční kontakt ale ten mladší vůbec nereaguje ani na jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
8.11.24 13:36

@Marketnik17 každé dítě je jiné, nám malý na jméno začal opravdu reagovat kolem roku, do ty doby se občas jakoby podíval, ale spíš za hlasem než na jméno si myslím. Oční kontakt byl jen při úplném klidu, když jsem ho třeba měla na pokrcenych nohách a dělala jsem na něj opičky. Ale s tátou ho měl hodně. Jak ho viděl málo, čuměl na něj jak na svatej obrázek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
8.11.24 22:15

U nás v Centru terapie autismu mají na dveřích tohle. Projevy mohou být u každého dítěte jiné, ale alespoň pro představu (je zde řeč o 18 měsících ;) ). Na oční kontakt bych se vůbec neupínala, ten leckdy nemá ani „normální“ dospělý a jeden terapeut nám řekl, že se zrovna z tohoto dělá zbytečný humbuk, že to nemusí hned automaticky být znak autismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.24 22:28

Dekuju za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.24 14:48

Některé matky hledáte problémy, tam, kde nejsou. Až ti doktor řekne, že něco má, tak pak to řeš, ale teď na to kašli a věnuj se dítěti. Tohle fakt děti potřebují aby je rodiče zbytecne tahali po doktorech a hledali bůh ví co, nebo raději preventivně.

• Citovat
  • Upravit
9.11.24 15:39

Já nevyhledavam zbytecne problém, ba naopak, ani nejsem precitlivela máma, jen říkám ze přestal reagovat, žádný oční kontakt, na jméno se už neotáčí, mezi dětmi si hraje sám u jedné věci, říkanky ho nezajímají, točí věci pořad dokola, jen jsem chtěla vědět jestli měla nejaka maminka podezření před prvním rokem a potvrdilo se to, nechce byt ani na rukách, neplace, jedine na co se vydrží dyl se dívat je pohádka. Dokonce jaem se docetla ze během roku se da říct ze by byl rizikový ale potvrdit to mohou samozřejmě až odstupem času, doktorce jaem to řekla a samozřejmě mě poslala na ušní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.24 15:41

@Marketnik17
Třeba ma jen takové období. Muj syn má 3 roky, když mu bylo rok a půl, tak byl to samé. Po dvou měsících to odeznělo a je zase takový, jaký byl předtím.

• Citovat
  • Upravit
9.11.24 18:40

Dekuju, snad se to změní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
14.11.24 23:39

Mam doma dite s PAS a dve normalni. Kdyz se ohlidnu na to, jak se chovaly v tomhle veku, tak urcite zvlastnosti tam byly. Dite s PAS nemelo ocni kontakt, nemelo zajem o druhe - vyhralo si samo, nevyzadovalo pozornost dospeleho, proste bezudrzbove miminko, skrabalo nehtikama o zed/podlozku, na hrackach si vsimalo predevsim cedulek, velky zajem o otaceci predmety, nemelo zajem o ukazovani v knizkach, dite se nedivalo na moje reakce, neslyselo na jmeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.24 20:23

Tohle vše co píšete přesně máme a jak jste na tom teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7910
15.11.24 20:36
@Marketnik17 píše: Více

Pouštíš devítiměsíčnímu miminu pohádky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...