Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky syn má dva roky ale dnes v noci zvracel dvakrát a to žlutou tekutinu žlutého nic nejedl ani nepil😳. Co to muže být? Mám docela obavy toto se nám ještě nikdy nestalo až dnes poprvé, nemáte někdo podobnou zkušenost? Dekuju moc přidávám foto
To je v pohodě, to jsou jen žaludeční šťávy podle mě, protože má prázdný žaludek, když nic nejedl a nepil.
Snaž se ale do něj po lžičkách dostat tekutiny, ideálně kolu, ať není dehydrovaný
@mirkaazzuri dávám mu vodu s tím nemá problém napije se a jde zas spát za noc už vracel 3 x
tak mám o nej docela obavy zda mu něco není
@Julinita voda je na zaludek strasne tezka. Nedivim se, ze potom zvraci zaludecni stavy. Spis mu uvar caj
@Markétka111 Čaj bohužel do nej nedostanu 😒 tak sem rada aspoň za tu trochu vody. Trvá to asi od dvou hodin ráno až do teď chvíli si pospí a po hodince už zase zvrací jen sliny, uz zvracel od té doby 5× ![]()
Mám na dětech vyzkoušeno po lžičkách minerálku nebo colu a slané tyčinky, sůl mu můžeš sundat, případně udělat kulíška a zkusit do něj trochu dostat. Voda ho bude akorát nutit zvracet znovu a znovu
Mě jednou pomohlo nastrouhané jablko najemno
Colu nebo sladkej černej čaj po lžičkách. Žlutý až zelený jsou žaludeční šťávy. Až se to trochu zlepší a příjde hlad, tak jen piškoty, starší suché pečivo…
@Julinita to jsou asi uz mistama zluc…to se stava, kdyz uz zaludek nema co..,ale tu studenou colu zkus, po lzickach…
Přesně jak píšou ostatní..žaludeční šťávy a žluč…zkus ten čaj…černý bych dítěti nedávala, spíš heřmánkový,…a hodně odladit cukr nebo med…pokud čaj nechce tak mu Island aspoň tu vodu, nebo jestli máš doma minerálku taky doplní minerály…a taky mu do ní můžeš dát ten med… - potřebuješ do něj dostat energii a tekutiny…slané tyčinky taky, po jedné a pomalu…je to energie plus doplní minerály…
Malej buď snědl něco co mu nesedlo nebo chytil někde žaludeční/střev i virózu.
Kdybys do něj během dopoledne nic nedostala nebo vše vzdy vyzvracel tak určitě jděte k lékaři. Přecejen je to ještě celkem prcek…
Dej mu napít trochu coly, to mu pomůže. Vodu určitě nedávej. Do čaje bych dala trochu medu. Ale zvratky jsou normální. Dej mu jen piškoty.