Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krásné ránko holčiny Chtěla bych se zeptat zda už je možné po 4 dnech od zpoždění MS konečně prubnout těhotenský test dělala jsem si jeden v den předpokládáné MS a vyšel negativní( podotýkám, že jsme byla tak moc natěšená, že jsem ho dělala odpoledne, místo ráno, takže asi i proto ).. každopádně se nijak zvlášť natož těhotně necítím, nehledě na to, že mě pár dní pobolívá v podbřišku… prsa nebolí.. je možné, že těhule nejsem, ale vzhledem k tomu, že jsem vysadila HA si myslím, že spíše tělo nechápe a stávkuje…co myslíte? díky a fajnovej den Lucka
Ctyri dny zpozdeni uz na test je, zkus to ![]()
U prvniho jsem si delala test az dva tydny po zpozdeni (naprosto neplanovane otehotneni a nez mi to doslo…) a to byly jasne dve.
U druheho planovaneho jsem testovala od dne vynechani obden a slaba carka se objevila prave ctvrty den vynechani.
Kdyby byl test negativni, prubni to obden a kdyz do dvou tydnu stale MS nedorazi, tak asi nabehnout k mudr.
Drzim palec, at to vyjde ![]()
@Luciii25
4 dny po očekávané menstruaci už by ti měl test z ranní moči ukázat těhotenství celkem spolehlivě…
@Luciii25 Pokud jsi těhotná, tak už bys na testu určitě něco viděla. Já ale měla pokaždé, co jsem vysadila HA rozhozený cyklus tak první 3 měsíce, a ta první MS právě pokaždé přišla skoro s týdenním zpožděním. Já měla pozitivní test první den po vynechání MS. A kdybys těhotná byla, tak ty příznaky nejsou směrodatné. Já končím dnes 7. týden, těhotenství mám potvrzené a jsem stále vystrašená, protože se cítím naprosto netěhotně!!! Naštěstí teda první těhotenství bylo stejně pohodové, tak snad je vše OK.
Držím palce, ať to dopadne, jak si přeješ
Příspěvek upraven 01.07.14 v 09:24
@Luciii25
Jojo, klido testuj-uz by to melo byt v pripade tehu krasne videt…ale ta ranni moc je lepsi
Příspěvek upraven 01.07.14 v 09:21
Zkus, po zpožděné MS už můžeš zkoušet kdykoliv, brzo je testovat před MS.
Já jsem v den MS (ráno) měla negativní a po týdnu už pozitovní
mezitím jsem netestovala, po vysazení HA jsem měla cyklus rozházený. A příznaky jsem začala mít až okolo 7tt, do té doby jsem na sobě nepozorovala vůbec nic.
Pokud nastala ovulace v terminu, test by mel neco spolehlive ukazat. Pokud nastala pozdeji (coz je po vynechani MS naprosto bezne), nemusi jeste ukazat nic. Takze pozitivita by byla jasna, pri negativnim holt zase za par dni zopakovat, tehotenstvi to byt muze a nemusi a vynechani MS po vysazeni HA neni moc spolehlivy ukazatel cehokoliv.
@anairda to neni az tak pravda, me to test neukazal a po 14 dnech uz ano. zalezi na tom, kdy byla ovulace.
@offi
Tak v případě nepravidelné MS to tak být nemusí, to je jasné.
@Luciii25 píše:
Já MS měla pravidelnou díky HA, jsem první měsíc bez ní
Tak s HA to není menstruace v pravém slova smyslu, zkus ten test, ale je pravda, že se teď může opozdit než se tělo dá dokupy.
@offi
Tak si musela mít malou hladinu HCG, nevím proč by měla u pravidelného cyklu být ovulace nějak významně posunutá… ![]()
@anairda Ovulaci může ovlivnit i stres nebo se jí prostě zrovna nechtělo. ovulace není přesná jak hodinky, kdyby byla, tak není třeba měřit bazální teplotu.