Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Kapřík90 píše:
A myslíš že na to můžu použít heru? jinak bych musela od obchodu
Tohle falešné listové těsto dělám často. Je to téměř stejný recept, ale nedávám ho do vody. Každopádně, to že listuje je způsobeno nastrouhaným ztuženým tukem a toho Herou nedocílíš. Jinak ale těsto je výborné a fakt jak listové.
@Paoloska aha tak to zas tak neřeším dělám to jen pro nás na chuť příště udělám z toho Ztuženého tuku, už je to v troubě tak jsem zvědavá ![]()
@Kapřík90 píše:
@Paoloska aha tak to zas tak neřeším dělám to jen pro nás na chuť příště udělám z toho Ztuženého tuku, už je to v troubě tak jsem zvědavá
Na chuť bude určitě výborné ![]()
Potřebuji nejaký super, ale opravdu super recept na testo na závin, poradíte mi, co chutná nejvic vam??? Chci udelat obycejný jablkový závin neobycejným. Kamarádka mi radila nejaké prevalovane testo, tady koukám, že existuje testo, co kyne pod vodou. Ktere je podle vas nej?
@eldarka já mám recept od babičky, je to poloviční dávka takže by mělo vystačit na dvě šišky.
200g hladké mouky
půlka omegy
sůl
2 lžičky octa
1 vejce
malý šálek vody
hodně vypracovat to těsto a pak nechat hodinu odpočinout v lednici. recept mám ozkoušený, je jednoduchý a velmi dobrý ![]()
Ahoj, já mám recept od kamarádky, od té doby, co jsem ho vyzkoušela, už jiné nedělám:
400 g hladké mouky
1 hera
1 bilý jogurt
Vystačí mi na celý plech na 4 šišky, lepší je až druhý den, kdy víc zatuhne. Jinak jestli chceš neobyčejný závin, pohrála bych si spíš s náplní…např. do jablek přidat hrušky, nebo část s tvarohem, s třešněmi, meruňkami…
Ahoj holky,
neděláte někdo doma klasický kynutý závin - s ořechy, jablky, mákem,…? Máte recpet na těsto, aby bylo opravdu vláčné?
Děkuji moc všem
@avm3 čauki
kde my se všude nepotkáme
já dělám tento z MMB je fajn, dělala jsem i klasické koláče
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
@ivulik123 jsi zlatíčko, moc děkuji. Na netu je spousta receptů, ale chtěla jsem něco vyzkoušeného. Co nejdřív zkusím
![]()
@avm3 zkus a uvidíš, když vám to chutnat nebude najdeš si jiný recept a vyzkouš třeba něco jiného, já tenhle dělám často, mi příjde že je fakt strašně jednoduchý, dělala jsem i Honzíkovy buchty a pekáč zmizel coby dup
![]()
@ivulik123 a když uděláš ten závin, necháš to ještě kynout? Asi chvilku jo, že jo?
@avm3 určitě nechej kynout tím nic nezkazíš já to tak taky dělám. můžeš dát do vlažné troubytak na 30-50 víc nééé nebo po umytí nádobí třeba do myčky, zítra má být teplo tak to jistí balkon si mi udělala chutě tak budou asi honzíkovy buchty ![]()
@ivulik123 Je v troubě na 50, ať trochu vykyne. S těstem se moc pěkně pracovalo, akorát jsem dala moc jablek (neměla jsem mák, ořechy ani tvaroh), tak jsem zvědavá. Na kolik to pečeš, já zkusím 200-230… jsem zvyklá všechno pouštět na plno a první Vánoce jsem se divila, co mi dělá cukroví
![]()
Tak zatím díky, napíšu, až ochutnám (určitě to bude ještě dneska, tak snad se malá nezbřídí
)
@avm3 já dělala v sobotu ty honzíkovy buchty, měla jsem jenom tvaroh a povidlo, mák mi nikdo nepomlel
ale i ta pekáč byl v neděli večer pryč
peču tak na 180,tak 20-30min však to poznáš až to bude ![]()