Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte maminy - malému je 15 měsíců, dávám mu chléb, který před tím zamražuji. Myslíte, že to vadí?
Naší malé je 14 měsíců a dávám jí ho taky
Nevím, co by na tom mohlo vadit
Mam chleba na mrazaku bezne, nevadi mu to.
nebo to jako zamrazujes cilene pred podavanim trebas jako metodu desinfekce? to asi nema cenu.
Taky mrazím chleba, nebudu lítat denně pro chleba. Proč si myslíš, že by to mělo být špatně? ![]()
Zamražuju chleba i rohlíky, ale nikdy mě nenapadlo, že by to mohlo dětem vadit
![]()
Taky mrazíme pečivo běžně.. Malá ho jí a zatím je bez následků
![]()
No mě by to také nenapadlo, že to může vadit. Ale byla u nás na návštěvě „rodina“, při řeči jsem se zmínila, že chléb zamražuji. No byl z toho údiv a vyvedlo mě to z míry. Tak jsem si řekla, že se poptám - zda nedělám něco špatně. Třeba, že do urč. věku dítěte se to nemá. Zamražuji cíleně - chléb potom vůbec nenadýmá.
Ahoj. Obnovuji diskusi - snad někdo odpoví…
Jak zamražujete chleba? Krájíte ho na krajíčky a ty jednotlivě balíte a postupně vytahujete? Nepřilepí se ty krajíčky zamražením k sobě?
A jak zamražujete rohlíky? Dáváte jich třeba deset do jednoho igelitového sáčku a pak postupně vytahujete?
Za jak dlouho je chleba a rohlíky rozmražené? Necháváte při rozmražování v igelitovém sáčku nebo dáte bez sáčku na talíř?
Omlouvám se za blbý dotaz, ale já pečivo dosud nezamražovala
.
@evish
Chleba balim asi 5-6 krajíčku dohromady (prostě tolik kolik sníme za den)
Rohlíky taky, prostě šoupnu celý sáček do mražáku.
Rozmrazuju zase normálně v tom sáčku, rozmrazí se to asi do hodiny, možná mín, záleží na množství. Když to potřebuju popohnat dám do mikrovlnky, ale pozvolna je to lepší.
Chleba kupuju pro kluka krájený a jednotlivý krajíčky proložím pásem igelitu (rozříznutým pytlíkem) a pak po jednom, dvou vytahuju. Rozmrzne to do 20 minut (nechávám na talíři, i dávám do igeliťáku, podle toho, na kdy chleba potřebuju), příp. šupnu na 2 minutky do mikrovlky na nejslabší výkon, resp. rozmrazování.
@evish Běžně zamražuji. Je to lepší než pečivo vyhazovat nebo chodit každý den pro nové, navíc na malém městě nemají všechno naše oblíbené pečivo. Taky si peču svůj chleba a chci ho každý den čerstvý.
Chleba nakrájím na půlkrajíčky a zamrazím vždy tak 5ks do sáčku. To postupně vytahujeme. Když se k sobě přilepí a potřebuji jeden, odloupnu příborovým nožem. Na snídani vytáhnu hned jak vstanu, nechám v sáčku nebo klidně vytáhnu - je to asi fuk, pokud chceš hned sníst. Do hodiny je to povolené, nebo když zapomenu, tak na 15 sekund do mikrovlnky (pozor, ne vy pytlíku, ale na talířku!). Rohlíky zamražuji tak jak jsem koupila, tj. všechny společně. ![]()
Holky moc děkuji
. Taky se mi nechce každý den lítat do obchodu a všimla jsem si, že hodně pečiva vyhazuji a ono je to čím dál dražší. Už jsem šoupla rohlíky z dnešního nákupu do mražáku, ať mi zbytečně neztvrdnou.
Půlku chlebu nakrájím na normální krajíce, dám do sáčku a potom šup s ním do mrazáku. Krájím to proto, aby se to potom rychlejš rozmrazilo. Rohlíků dávám 10 do jednoho sáčku. Ty jsou rozmrazený dokonce dřív, než krajíce chleba. Chuť a čerstvost je zachována, akorát teda u chlebu už není tak úžasně křupavá kůrčička ![]()